جمعه, ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-03
کد خبر: 95983 |
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۴ |
ارسال به دوستان
پ

۶ نکته مهم برای شناخت رسید جعلی کارت به کارت

رسید کارت به کارت جعلی به معنای اسناد کاذب یا تقلبی هستند که به نظر می‌رسد مبلغی از یک کارت به کارت برای انتقال وجه به حساب دیگری پرداخت شده باشد، در حالی که در واقع هیچ وجهی انتقال نیافته است.

اقتصادسنج| رسید کارت به کارت جعلی به معنای اسناد کاذب یا تقلبی هستند که به نظر می‌رسد مبلغی از یک کارت به کارت برای انتقال وجه به حساب دیگری پرداخت شده باشد، در حالی که در واقع هیچ وجهی انتقال نیافته است.

به تازگی در میان فعالان کسب و کارهای اینستاگرامی مساله برخورد با رسید‌های جعلی به وفور دیده می‌شود.

این نوع تقلب در معاملات مالی بسیار شایع است و افراد ناپسند تلاش می‌کنند تا با استفاده از این روش به اموال دیگران دسترسی پیدا کنند. مساله‌ای که باعث هشدارهای پلیس فتا نیز شده است.

براساس اعلام پلیس فتا، مجرمان سایبری این حوزه با طراحی و نصب اپلیکشن رسید ساز جعلی، در ابتدا از طریق برنامه‌های واقعی پرداخت آنلاین شماره کارت اعلامی از سوی فرد فروشنده را مورد بررسی قرار می‌دهند و با به دست آوردن نام صاحب حساب به کمک اپلیکیش رسیدساز، فرآیند صدور رسید جعلی پرداخت را تکمیل کرده و پس از آن با ارائه به فرد فروشنده به دلیل شباهت با رسیدهای واقعی پرداخت، اعتماد وی را جلب و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

پلیس فتا اعلام کرده: «به فروشندگانی که قصد فروش کالا و ارائه خدمات چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی را دارند توصیه می‌شود جهت جلوگیری از این نوع کلاهبرداری حتما پیامک حساب بانکی خود را فعال کرده و پس از واریز وجه صرفا به ارائه رسید پرداخت اعتماد نکرده و حساب بانکی خود را بررسی کنند.»

رسید کارت به کارت جعلی چگونه ساخته می‌شود؟

معمولا رسید کارت به کارت جعلی در ربات‌های تلگرامی ساخته می‌شوند که براساس آن یک طرح یا تمپلیت یکسان دارند و با جعل تصویر نهایی کارت به کارت بانک‌ها و جایگذاری اطلاعات صادرکننده و دریافت کننده، به یک فایل خروجی می‌رسند.

رسید حعلی

نمونه یک رسید کارت به کارت جعلی که در آن آدرس یک بات تلگرامی درج شده است و به جای کد ارجاع عبارت «شماره ارجاع» درج شده است.

چگونه شناسایی کنیم؟

شناسایی رسید کارت به کارت جعلی می‌تواند به وسیله اقدامات زیر انجام شود:

۱. بررسی اطلاعات فیش

اطلاعاتی که روی فیش نوشته شده، مانند شماره کارت و حساب مبدأ و مقصد، تاریخ و مبلغ انتقال، بررسی شود. اگر اطلاعات به طور نامناسب و یا ناسازگار نوشته شده باشند، احتمال تقلب افزایش می‌یابد.

۲. بررسی حساب بانکی و فعال بودن پیامک حساب

در حال حاضر در انتقال‌های کارت به کارت انتقال وجه در لحظه انجام می‌شود. با بررسی حساب بانکی مقصد، اطمینان حاصل شود که واقعاً وجه انتقال یافته است یا خیر.

همچنین در انتقال‌های ساتنا و پایا تا زمان سیکل تسویه و قرار گرفتن وجه در حساب شما، از انجام مراودات مالی خودداری کنید.

همچنین در نظر داشته باشید، در حال حاضر اکثر همراه بانک های فعال بانک‌های ایرانی دارای منوهای گردش حساب یا ۱۰ گردش آخر کارت یا حساب هستند.

۳. تأیید از فرستنده

در صورت انتقال وجه به درخواست فردی، تأیید از فرستنده جهت اطمینان از صحت تراکنش انجام شود.

۴. بررسی مکان و زمان

بررسی محل انجام تراکنش و تطابق آن با موقعیت واقعی و معمول فردی که وجه را انتقال داده است، اهمیت دارد.

۵. استفاده از ابزارهای امنیتی

برخی ابزارها و نرم‌افزارها می‌توانند به شما کمک کنند تا رسید کارت به کارت جعلی را شناسایی کنید. مثلاً اپلیکیشن‌های موبایلی بانک‌ها ممکن است امکان اسکن فیش و اطلاعات مرتبط را داشته باشند.

۶. توجه به اطلاعات تراکنش

اطلاعاتی مانند IP آدرس، مرورگر مورد استفاده و دستگاه انجام تراکنش را بررسی کنید تا همخوانی داشته باشد.

۷. اسکرین شات دریافت کنید

در موارد مشکوک می‌توانید از فرد ارسال کننده درخواست کنید، اسکرین شات کامل از رسید یا فضای همراه بانک ارسال کند.

در نهایت، آگاهی از روش‌های تقلبی و پیشرفته‌تری که تقلب‌گران استفاده می‌کنند و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های امنیتی جهت تأیید اطلاعات تراکنش‌ها، به شما کمک می‌کند تا از این نوع تقلبات جلوگیری کنید. همچنین، در صورت مشکوک بودن به یک تراکنش، می‌توانید با بانک خود تماس بگیرید تا تأیید و صحت آن را بررسی کنید.

    برچسب ها:
به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید