شنبه, ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-27
کد خبر: 62527 |
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۹ |
ارسال به دوستان
پ

این ۵ پیش بینی مهم از قیمت دلار را از دست ندهید/ دلار صعودی می شود؟

قیمت دلار در ابتدای داد و ستدهای روز گذشته مسیر افزایشی داشت اما در ادامه روز، روند کاهشی به خود گرفت. اما کارشناسان آینده بازار ارز را چگونه پیش‌بینی می‌کنند؟

اقتصادسنج؛ قیمت دلار در ابتدای داد و ستدهای روز گذشته مسیر افزایشی داشت اما در ادامه روز، روند کاهشی به خود گرفت. اما کارشناسان آینده بازار ارز را چگونه پیش‌بینی می‌کنند؟

روز چهارشنبه قیمت دلار صبح را در روند افزایشی آغاز کرد و به کریدور ۵۰ هزار تومانی نزدیک شد اما در میانه روز این روند در جریان مخالف قرار گرفت. این اسکناس با کاهش قیمت به کف کانال ۴۹ هزار تومانی برگشت. پنج کارشناس اقتصادی آینده بازار ارز را پیش‌بینی کرده‌اند.

حق‌شناس: کاهش قیمت به زیر ۵۰ هزار تومان موقتی است

برزو حق‌شناس، کارشناس اقتصادی با اشاره به روند قیمت دلار در هفته جاری گفت: «در ابتدای هفته چند خبر مثبت مبنی بر نزدیک بودن توافق موقت میان ایران و آمریکا توانست قیمت دلار را از کانال ۵۰ هزار تومان پایین بیاورد. اما در ادامه این اسکناس به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشت.»

وی با تاکید بر اینکه تمایل بازارساز سرکوب قیمت دلار است خاطرنشان کرد: «نهاد سیاستگذار از خبرهای سیاسی استفاده می‌کند و بخش زیادی از این اخبار به‌ویژه در حوزه توافق تکذیب می‌شوند. اما ظاهرا طرفین قصد دارند در بازه کوتاه‌مدت تنش‌ها را تشدید نکنند.»

وی برای تایید ادعای خود به دسترسی بانک مرکزی به برخی دارایی‌های خارجی اشاره کرد و افزود: «در همین راستا شاهد بودیم که در حوزه ارز حجاج، اخباری مبنی بر تامین ارز از طریق پول‌های بلوکه شده در عراق منتشر شد.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه هر گونه پایین آوردن قیمت دلار به زیر کانال ۵۰ هزار تومان موقتی است، گفت: «بنابر شرایط کلان اقتصادی قیمت دلار همچنان صعودی است و اگر وزن اخبار مثبت بالا روند شاهد کاهش قیمت دلار خواهیم بود و الگوی هفته گذشته تکرار می‌شود.»

حق‌شناس درباره پیش‌بینی روند قیمت دلار درهفته آینده اظهار داشت: «فعلا شرایط نبود قطعیت در بازار حاکم است و نمی‌توان به هر خبری وزن داد. اگر وزن اخبار مثبت بالا برود امکان این وجود دارد که قیمت دلار در کوتاه‌مدت در کانال ۴۰ هزار تومان حفظ شود. در غیر این صورت برای هفته آینده شاهد افزایش قیمت دلار خواهیم بود و محدوده‌های ۵۲ تا ۵۳ هزار تومان را می‌توان برای اسکناس آمریکایی متصور بود.»

طباطبایی: کف قیمت دلار محدوده ۴۹ هزار تومانی است

علی طباطبایی، کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به اینکه اثر اخبار خوب در بازار خنثی شده است گفت: «قیمت دلار در مسیر طبیعی خود در حرکت است و بار دیگر با اخبار خوب و متفاوت می‌تواند به کانال‌های قیمتی پایین‌تر ورود کند. اگر چنین خبری اتفاق نیفتد قیمت این اسکناس دوباره در مسیر افزایشی قرار می‌گیرد.»

وی افزود: «شوک‌های بازدارنده قیمتی در کوتاه‌مدت بر بازار ارز تاثیر می‌گذارد؛ اما تمام این موضوعات مقطعی است و باید انتظار آغاز صعود قیمت دلار را داشته باشیم.»

وی خاطرنشان کرد: «کف قیمت دلار محدوده ۴۹ هزار تومانی است و در میان‌مدت و محدوده زمانی ۶ ماهه سقف این اسکناس کانال‌های بالاتر قیمت است.»

طباطبایی با اشاره به تلاش‌ها و سیگنال‌های سیاستگذار برای روند کاهشی در بازار ارز اظهار داشت: «با تمام تلاش‌های بازارساز، دلار باز هم مسیر صعودی خود را خواهد رفت. یکی از دلایل آن نیز این است که صنایع بالادستی کشور خودشان را با دلارهای قیمت بالاتر وفق می‌دهند. بنابراین بعید می‌دانم کاهش دستوری قیمت دلار جواب دهد.»

وی خاطرنشان کرد: «شرط کاهش شدید قیمت دلار توافق برجام است و در صورت انجام توافق، می‌توان امید داشت تا یک سال آینده، قیمت اسکناس آمریکایی به نیمه کانال ۳۰ هزار تومانی برگردد. در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»

مشکانی: دلار در بازه اصلاح قیمتی است

همچنین عبداله مشکانی، کارشناس اقتصادی با اشاره به جو مثبت اخبار در روزهای گذشته و سرکوب قیمت دلار توسط سیاستگذار گفت: «بر اساس تجربه سال‌های گذشته در ارتباط با دلار، هرگاه این اسکناس به سقف قیمتی رسیده ۶ ماه تا یک سال بعد ۳۰ درصد افت و اصلاح قیمتی داشته است.»

وی توضیح داد: «در ماه‌های گذشته دلار تا ۶۰ هزار تومان رسید و با اصلاح ۳۰ درصدی قیمت ۴۲ تا ۴۵ هزار تومان برای این اسکناس پیش‌بینی می‌شد. بنابراین احتمالا به این منطقه خواهد رسید.»

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «تجربه گذشته در سقف‌شکنی‌های دلار نشان داده که دلار معمولا تا دو سه ماه آینده این محدوده را حفظ خواهد کرد. جو اخبار مثبت است و دولت نیز عموما برای اینکه بتواند به مردم نشان دهد که قیمت‌ها را کنترل می‌کند تمایل به سرکوب نرخ ارز دارد.»

وی به آزادسازی بخشی از منابع ارزی ایران توسط عراق اشاره کرد و افزود: «البته قرار نیست این منابع به بازار ارز تزریق ‌شود. اما جو روانی که ایجاد شده قیمت‌ها را پایین آورده است. باید توجه داشت این محدوده برای دلار پایدار نیست و ماندگاری کوتاه‌مدتی دارد.»

چه زمان سقف قبلی دلار شکسته می‌شود؟

آیا دلار در سال جاری سقف قبلی را خواهد شکست، مشکانی در پاسخ به این سوال گفت: «امسال بعید است که دلار سقف قبلی را رد کند. احتمالا در سال جاری همین حدود ۵۰ هزار تومان با اندکی افزایش یا کاهش برای این اسکناس حفظ می‌شود.»

وی با بیان‌ اینکه اصل مشکل اقتصاد ایران رشد نقدینگی و رشد پایه پولی بالاست، خاطرنشان کرد: «چالش‌های پیش روی اقتصاد متاثر از کسری بودجه است. کسری بودجه نیز متاثر از تحریم‌ است. باید توجه داشت این موضوعات در اقتصاد کشور در کوتاه‌مدت قابل حل نیست. در کوتاه‌مدت نه مشکل کسری بودجه و نه فشاری که تحریم‌ها بر اقتصاد کشور آورده قابل حل نیست.»

این کارشناس اقتصادی افزود: «در صورت برداشته شدن تحریم‌ها اگر بخشی از منابع ارزی آزاد شود در کوتاه‌مدت می‌توان قیمت دلار را در کانال‌های پایین‌‌تر قیمتی دید اما در میان‌مدت و بلند‌مدت قیمت ثابت نمی‌ماند.»

افسری: معامله‌گران حرفه‌ای در فاز انتظاری هستند

کامبیز افسری، کارشناس اقتصادی و فعال بازار ارز نیز گفت: «فعلا بازارهای مالی ریزشی است و قیمت، ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. در بازار اکثرا فروشنده هستند خریداری فعلا وجود ندارد. بازار شُل است و معامله‌گران حرفه‌ای در فاز انتظاری قرار دارند.»

وی به تاثیر اظهارات سیاسی روزهای گذشته اشاره کرد و افزود: «این روزها برداشت بازار از اظهارات سیاسی این بود که توافق هسته‌ای احتمالا بلامانع است. این موضوع سیگنال خیلی قوی به بازار داد و این خوش‌بینی را در بازار به وجود آورد که توافق نزدیک است و یا دو طرف در حال مذاکرات جدی هستند.»

این کارشناس اقتصادی درباره تاثیر برخی اخبار کذب روزهای گذشته در بازار ارز گفت: «برخی اخبار نظیر آزادسازی دلارهای بلوکه شده در کره‌ جنوبی هر چند وقت یک بار در بازار منتشر می‌شود. هر چند ماهیت این اخبار مثبت است و تاثیر مقطعی در بازار می‌گذارد اما با وجود افزایش تمامی اقلام و تورم، چرا دلار باید در روند کاهشی قرار بگیرد؟»

وی در ادامه تاکید کرد: «با اخبار می‌توان بازار را تحت تاثیر قرار داد، می‌توان نوسان‌هایی ایجاد کرد اما این شرایط نمی‌تواند مستمر باشد. زیرا مملکت به پول احتیاج دارد. این طور اخبار یکسری را فروشنده می‌کند و برخی نیز دست از معامله می‌کشند. اما این روند موقتی است.»

ساعت اداری و تجاری کشور منطبق نیست

افسری علاوه بر آن به کاهش ساعت کار بانک‌ها و تاثیر آن بر مبادلات تجاری اشاره کرد و افزود: «از ساعت کار بانک‌ها و ادارات دولتی کم شده است. این موضوع در بازار تاثیر می‌گذارد. ساعت اداری و تجاری یک کشور باید با هم انطباق داشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه کسب و کارها احتیاج به بانک دارند و گردش مالی حکم خون را در بازارهای مالی دارد توضیح داد: «در حال حاضر ساعت کاری بانک‌ها از ۶ و نیم صبح تا یک و نیم ظهر است. این موضوع حجم گردش مالی کسب و کارها را پایین می‌آورد. فعالان اقتصادی یا کسبه تا حوالی ۱۰ شب کار می‌کنند و از آن طرف ۱۰ تا ۱۱ صبح شروع به کار بازار است. در شرایط رکود و بیکاری این موضوع در چرخه مالی کشور تاثیر منفی می‌گذارد.»

آقابزرگی: قیمت دلار یک حرکت طبیعی دارد

همچنین فردین آقابزرگی، کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر شایعاتی در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا بر سر توافق برجام گفت: «۱۰ سال پیش و در ابتدای شروع مذاکرات برجام و زمانی که قرارداد در شرف امضا شدن بود، نرخ ارز ۱۰ تا ۱۲ درصد تلورانس قیمتی داشت. در حال حاضر قیمت دلار از ۵۳ هزار تومان به ۴۹ هزار تومان رسیده و حدود ۶ درصد نوسان داشته است.»

وی با بیان ‌اینکه یکی از متغیرهای اثرگذار بر وضعیت قیمت ارز به ویژه دلار موضوعات سیاسی، ارتباطات و مسایل غیراقتصادی است خاطرنشان کرد: «به نظر می‌رسد با توجه به رشد حجم نقدینگی، ورود نیافتن منابع ارز حاصل از صادرات و همین‌طور رشد اقتصادی که از متغیرهای اصلی تعیین‌کننده نرخ ارز است، موضوعات سیاسی تاثیر کمتری بر قیمت دلار دارند.»

آقابزرگی ادامه داد: «در نهایت توانایی عرضه است که تعیین‌‌کننده اصلی قیمت دلار در بازار است؛ که متاسفانه بانک مرکزی و دولت چنین ذخیره‌ای در مایملکش ندارد. بنابراین اتفاق اخیر یک شوک روانی و قابل پیش‌بینی بود.»

وی با اشاره به اینکه در نهایت قیمت دلار به کانال‌های بالاتر راه پیدا خواهد کرد و مسیر اصلی خود را می‌رود خاطرنشان کرد: «کالاهای وارداتی اعم از لوازم الکترونیک لوازم خانگی و خودرو و حتی سایر کالاهای غیرضروری که وارد کشور می‌شود با نرخ دلار بالای ۶۵ هزار تومان چنج می‌شود. بنابراین نرخ عملیاتی در اقتصاد، دلار ۶۵ هزار تومانی است.»

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: «نرخ دلار یک حرکت طبیعی دارد و واکنش بازار ارز تقریبا معقول و منطبق بر واقعیت‌های اقتصادی است.»

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید