چهارشنبه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-04-24
کد خبر: 4892 |
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۳ |
ارسال به دوستان
پ

کاهش ۲ میلیون بشکه ای نفت از سوی اوپک پلاس/ آمریکا و اروپا در تنگنای انرژی

علی رغم بحران انرژی در غرب و تلاش های گسترده ای که آمریکا و اروپا برای افزایش ظرفیت تولید نفت به خرج داده اند، اوپک پلاس در اجلاسیه روز چهارشنبه خود، دو میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت را کاهش داد. مسئله ای که با واکنش آمریکایی ها مواجه شد و اروپا را در مواجهه با روسیه در تنگنای جدیدی قرار می دهد.

 

اقتصادسنج: علی رغم بحران انرژی در غرب و تلاش های گسترده ای که آمریکا و اروپا برای افزایش ظرفیت تولید نفت به خرج داده اند، اوپک پلاس در اجلاسیه روز چهارشنبه خود، دو میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت را کاهش داد. مسئله ای که با واکنش آمریکایی ها مواجه شد و اروپا را در مواجهه با روسیه در تنگنای جدیدی قرار می دهد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد: اوپک پلاس در اجلاس امروز چهارشنبه خود در وین درباره شدیدترین کاهش تولید نفت خود از زمان آغاز همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ به توافق رسید.

این خبرگزاری نوشت: این توافق به رغم فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر می کند.

این کاهش می تواند باعث بهبود قیمت نفت شود. قیمت نفت به دلیل نگرانی از رکود اقتصاد جهانی، افزایش نرخ بهره و دلار قوی تر از ۱۲۰ دلار در سه ماه پیش به حدود ۹۰ دلار کاهش یافته است.

به گفته یک منبع آگاه آمریکا با این بهانه که اصول بازار از اقدام اوپک حمایت نمی کند، این سازمان را تحت فشار قرار داده بود تا تولید خود را کاهش ندهد.

منابع اگاه گفته اند هنوز معلوم نیست آیا این کاهش شامل محدودیت های داوطلبانه اضافی از سوی برخی از اعضا همچون عربستان می شود یا خیر. همچنین مشخص نیست که آیا این کاهش تولید می تواند شامل اعضایی شود که هنوز به اهداف تعیین شده برای افزایش تولید دست یابند یا نه.

فشار نفتی به دولت بایدن در آستانه انتخابات

تحلیلگران سیتی بانک گفته اند افزایش قیمت نفت با کاهش قابل توجه تولید این محصول می تواند دولت بایدن را در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره عصبانی کند.

این تحلیلگران با اشاره به لایحه مقابله با انحصارطلبی آمریکا علیه اوپک عنوان کردند که تصمیم جدید اوپک پلاس می تواند واکنش های سیاسی بیشتری را از سوی آمریکا برانگیزد که شامل آزادسازی بیشتر ذخایر استراتژیک و نیز گسترش لوایج نوپک (علیه اوپک) است.

پیش بینی بانک جی پی مورگان نیز نشان داده که واشنگتن اقدامات متقابلی از جمله آزادسازی ذخایر بیشتر نفت را در دستور کار قرار دهد.

قیمت نفت برنت در معاملات امروز چهارشنبه به ۹۳ دلار در هر بشکه افزایش یافت.

غرب روسیه را متهم می کند که از انرژی به عنوان سلاح استفاده کرده و باعث ایجاد بحرانی در اروپا شده که می تواند باعث سهمیه بندی گاز و برق در زمستان امسال شود.

مسکو در مقابل غرب را به استفاده از دلار و نیز سامانه هایی مالی مانند سوئیفت به عنوان سلاح متهم می کند.

واشنگتن به دنبال کاهش قیمت نفت است تا مسکو را از درامد نفتی خود محروم کند.

روزنامه گاردین نیز در مطلبی در همین زمینه نوشت: کارتل نفتی اوپک و متحدانش با وجود فشارهای قابل توجه از سوی ایالات متحده، با کاهش چشمگیر تولید نفت موافقت کردند.

گروه کشورهای تولیدکننده نفت اوپک پلاس با کاهش تولید ۲ میلیون بشکه‌ای در روز موافقت کردند و عرضه را در بازار محدود کاهش دادند.

اوپک پلاس در ماه‌های اخیر به دلیل سرمایه‌گذاری ناکافی در میادین نفتی توسط برخی از اعضای اوپک و کاهش تولید روسیه، نتوانسته است به افزایش تولید برنامه‌ریزی شده خود دست یابد.

سی ان بی سی نوشت: تلاش دولت بایدن برای متوقف کردن رای به کاهش تولید در اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه شکست خورد و کارتل نفتی اعلام کرد که تولید نفت خود را روزانه تا دو میلیون بشکه کاهش می دهد که بسیار فراتر از انتظار بود.

واکنش آمریکا به کاهش تولید نفت اوپک

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت که نگران کاهش عمده تولید نفت اوپک پلاس است. او گفت: باید ببینم جزئیات چیست. نگرانم، این کار غیرضروری است.

بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز به اقدام اوپک واکنش نشان داد و گفت که آمریکا تلاش می‌کند قیمت نفت را پایین نگه دارد، حتی با وجود اجماع اوپک بر کاهش تولید نفت. رسانه‌های آمریکایی نیز در واکنش به اقدام اوپک در مطالبی از احتمال افزایش قیمت بنزین در این کشور به علت رشد قیمت نفت خبر داده‌اند.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، امروز چهارشنبه پس از اینکه گروه تولیدکنندگان نفت (اوپک پلاس) بر سر بزرگ ترین کاهش تولید از زمان همه ‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ توافق کردند، گفت، ایالات متحده باید کمتر به اوپک پلاس و تولیدکنندگان خارجی نفت وابسته باشد.

کربی به فاکس نیوز گفت، این کاهش تولید به معنای این است که اوپک پلاس پس از افزایش تولید طی تابستان، اندکی ارقام (تولید خود را) کاهش می دهد.

کربی مدعی شد: «اوپک پلاس دارد به جهان می گوید، آنها در حقیقت ۳و نیم میلیون بشکه نفت بیشتر از میزان واقعی، تولید دارند.»

«در نتیجه، از برخی جهات، این کاهش اعلام شده در حقیقت فقط نوعی آنها را به همسویی بیشتر با تولید واقعی بازمی‌گرداند.»

قیمت جهانی نفت که در نیمه اول سال ۲۰۲۲ افزایش یافت، از آن زمان به دلیل ترس از اینکه رکود جهانی باعث کاهش تقاضا شود، به شدت کاهش یافته است. قیمت نفت برنت از اواخر ژوئن ۲۰ درصد کاهش یافته است.

اوپک و متحدانش که بیش از ۴۰ درصد از تولید جهانی نفت را در اختیار دارند، امیدوارند از کاهش تقاضا برای نفت به دلیل کندی شدید اقتصادی در چین، ایالات متحده و اروپا جلوگیری کنند.

سهم عراق از تصمیم اوپک برای کاهش تولید نفت

شرکت بازاریابی نفت عراق اعلام کرد که سهم عراق از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش حدود دو میلیون بشکه ای نفت، ۲۲۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، علاء الیاسری، مدیرکل شرکت ملی بازاریابی نفت عراق گفت که تصمیم اوپک پلاس مانع از کاهش مستمر قیمت نفت خواهد شد و به افزایش آن کمک خواهد کرد به ویژه پس از آنکه طی روزها و ماه های اخیر ۳۵ درصد کاهش داشته است.

وی افزود که اگر تصمیمی برای کاهش تولید اتخاذ نشود، کاهش قیمت ها ادامه خواهد داشت و ممکن است به ۵۰ دلار در هر بشکه برسد.

الیاسری تصریح کرد که کاهش تولید بر صادرات نفتی عراق تاثیر نخواهد گذاشت.

از طرفی دیگر، احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق نیز تاکید کرد که صادرات نفتی عراق از تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید، تاثیر نخواهد پذیرفت.

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید