جمعه, ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-03-29
کد خبر: 29451 |
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴ |
ارسال به دوستان
پ

اوج‌گیری هزینه های ساخت مسکن ملی

در حالی ساخت مسکن ملی وقفه‌ای جدی را تجربه می‌کند که صنعت ساختمان‌سازی طی یک سال گذشته با افزایش انواع هزینه‌ها روبرو بوده است. به تازگی نیز انجمن سیمان در نامه‌ای به بورس کالا خواستار افزایش ۳۵ درصدی قیمت سیمان شده است

اقتصادسنج؛ در حالی ساخت مسکن ملی وقفه‌ای جدی را تجربه می‌کند که صنعت ساختمان‌سازی طی یک سال گذشته با افزایش انواع هزینه‌ها روبرو بوده است. به تازگی نیز انجمن سیمان در نامه‌ای به بورس کالا خواستار افزایش ۳۵ درصدی قیمت سیمان شده است؛ از سوی دیگر، داده‌های تازه مرکز آمار هم از رشد بی‌سابقه هزینه کرایه ماشین‌آلات صنعت ساختمان نشان دارد. این تحولات قیمتی چه دست‌اندازهایی را برای ساخت مسکن ملی ایجاد خواهد کرد؟

هزینه ساخت مسکن به یک چالش جدی تبدیل شده است؛ جدیدترین داده‌های مرکز آمار حاکی است طی ۶ ماهه نخست امسال، هزینه کرایه ماشین‌آلات در بخش ساختمان‌سازی از ۲۲ تا ۱۸۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این داده‌ها حاکی است رشد هزینه کرایه ماشین‌آلات طی این مدت نسبت به دوره قبل (۶ ماهه دوم سال گذشته) هم از ۱۸ تا ۱۵۵ درصد بوده است.

بر اساس داده‌های مرکز آمار، مقایسه‌ ۶٠ قلم مورد آمارگیری، نشان می‌دهد بیشترین افزایش کرایه‌ ساعتی نسبت به «دوره قبل» با ١۵۵,٣٩ درصد مربوط به «جرثقیل کامیونی دوکابینه حدود ۵٠ تن با راننده» و کمترین افزایش کرایه‌‌ ساعتی مربوط به « ماشین سواری استیشن چهاردر با راننده» با ١٨,٣٣ درصد نسبت به دوره قبل، بوده است.

همچنین مقایسه‌ متوسط کرایه‎ ساعتی در این دوره با «دوره‌ مشابه سال قبل» نشان می‌دهد بیشترین افزایش کرایه‎ ساعتی مربوط به «تانکر آب‌پاش ۵٠٠٠ لیتری با راننده» با ١٨۵,٢٧ درصد و کمترین افزایش کرایه‎ ساعتی مربوط به «ماشین سواری جیپ، لندرور یا مشابه با راننده» با ٢٢,١۴ درصد، نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است.

اوج‌گیری هزینه های ساخت مسکن ملی

شوک رشد قیمت مصالح ساختمانی

در حالی آمارها حاکی از تحمیل افزایش هزینه حمل‌‌ و نقل به صنعت ساختمان است که این صنعت از صعود قیمت مصالح ساختمانی نیز مصون نبوده است. بررسی بازار مصالح ساختمانی حاکی از رشد قیمت‌ها حتی تا ۱۲۰ درصد طی سال گذشته بوده است. هفته گذشته هم افزایش قیمت یونولیت سقفی از ۷۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان- آن هم تنها طی یک ماه-، خبرساز شده بود. قیمت میلگرد هم از ابتدای نهضت ملی مسکن تا کنون دست کم سه برابر شده است.

در بحبوحه صعود هزینه‌های ساخت‌ و ساز، به تازگی انجمن سیمان هم خواستار افزایش ۳۵ درصدی قیمت محصولات خود شده است. در حال حاضر قیمت کیسه‌های ۴۰ تا ۵۰ کیلویی سیمان تا ۹۵ هزار تومان هم قیمت می‌خورد و حالا افزایش ۳۵ درصدی قیمت این محصول می‌تواند شوک تازه‌ای به صنعت ساخت‌وساز وارد کند.

گفتنی است سال گذشته دولت هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکن ملی را ۴ تا ۴.۵ میلیون تومان تخمین زده بود؛ اما حالا با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت، شورای عالی مسکن این رقم را ۸ میلیون تومان ارزیابی کرده است. عددی که به گفته ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران، ثابت نخواهد ماند.

اکنون با توجه به روند بسیار کند ساخت نهضت ملی مسکن در تمامی نقاط تعیین‌شده، به نظر می‌رسد دولت نتواند ابرپروژه مسکنی خود را بر اساس زمان‌بندی‌های اعلام‌شده به پایان برساند. به ویژه آنکه اکنون با گذشت بیش از یک سال از تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، اغلب پروژه‌ها در همان مرحله کلنگ‌زنی باقی مانده‌اند و بقیه آنها نیز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای روی زمین نداشته‌اند. در برخی مناطق نیز دولت همچنان با چالش تامین زمین مواجه است.

تجارت‌نیوز/

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید