بورس تهران آخرین روزهای آبان را با ورود پول حقیقی سپری کرد. این در حالی بود که صندوقهای درآمد ثابت با ریسک تازه مالیاتی روبرو شدند و شاهد خروج پول بودند. آیا قرار است آذرماه نیز دوران برتری نمادهای کوچک بازار باشد؟
اقتصادسنج| بورس تهران آخرین روزهای آبان را با ورود پول حقیقی سپری کرد. این در حالی بود که صندوقهای درآمد ثابت با ریسک تازه مالیاتی روبرو شدند و شاهد خروج پول بودند. در این میان نکته حائز اهمیت دیگر، منفی شدن شاخص کل و مثبت شدن شاخص هموزن بود که نشان از چرخش توجه معاملهگران از سمت شاخصسازها به سوی شرکتهای کوچک و متوسط داشت. آیا قرار است آذرماه نیز دوران برتری نمادهای کوچک بازار باشد؟
بازار سهام در هفتهای که گذشت عملکرد بهتری نسبت به روزهای قبل داشت. اگرچه میزان حجم و ارزش معاملات خرد هنوز به سطحی نرسیده که بتوان آن را نشانه شروع دوران خروج از رکود بازار دانست اما با این حال افزایش میانگین معاملات نسبت به هفتههای قبل امیدوارکننده بود.
در همین حال، همزمان با خروج پول از درآمد ثابتها، سهام شاهد ورود پول حقیقی بود و از همین رو معاملهگران اهالی بازار امیدوار شدند تحرک تازهای در بورس دیده خواهد شد. هلن عصمتپناه تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است که فعلا پول در میان صنایع در چرخش است. با این حال شاید بتوان همین روند را نیز امیدوارکننده دانست چرا که در برخی از روزها، بورس تهران در خواب مطلق فرو رفته و کمترین سطح معاملات را تجربه میکرد. او صنایع انبوهسازی، فلزات، کانیهای فلزی و زراعت را در هفته پیش رو دارای شانس بیشتری میداند.
برزو حقشناس، دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز معتقد است که اکنون زمان خوبی برای خرید سهام ارزنده و کارشناسی شده است. نظرسنجی هفتگی از کارشناسان بازار سرمایه در اینفوگرافیک زیر قابل مشاهده است.
بیشترین و کمترین بازدهی هفته پایانی آبان
گفتنی است بررسی معاملات بورس در هفته پایانی آبان نشان میدهد سهام شرکت صبا فولاد خلیج فارس (فصبا) توانست در این هفته با رشد 52 درصدی بیشترین بازدهی را میان رقبای بورسی خود به ارمغان بیاورد و به قیمت 724 تومان برسد. گفتنی است سهام فصبا در یکشنبه بازگشایی و با جهش 32 درصدی روبهرو شد.
همچنین کرومیت و کسرام نیز دیگر سهمهایی بودند که در این هفته بازدهی خوبی از خود بر جای گذاشتند. به نحوی که این دو سهم طی این هفته 25 درصد افزایش قیمت داشتند. به این ترتیب در پایان معاملات این هفته کرومیت به قیمت 708 و کسرام به 817 تومان رسیدند.
در طرف مقابل اما ارقام ریزش سهمهای کمبازده کمتر بود؛ به طوری که سدشت با کاهش 13 درصدی بدترین عملکرد را میان سهمهای بورسی ثبت کرد. گفتنی است سدشت در حال حاضر در تراز 7802 تومان قرار گرفته و نزدیکترین حمایت آن سطح 6515 تومان است. همچنین ولراز و معیار نیز دیگر سهمهایی بودند که با کاهش به ترتیب 12 و 11 درصدی بیشترین کاهش را در هفته پایانی آبان به ثبت رساندند.
تجارتنیوز/