پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-16
کد خبر: 81829 |
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۵ |
ارسال به دوستان
پ

گرایش شدید نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال به سوی مصرف دخانیات/ سن مصرف به زیر ۱۲ سال رسیده است!

دبیرستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شاهد رشد ۱۳ درصدی مصرف مخدر در نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله هستیم، گفت: البته این موضوع در دختران نوجوان حادتر است.

اقتصادسنج| محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی در نشست خبری  تخصصی مبارزه با استعمال دخانیات که ظهر امروز چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، درباره ضرورت ورود شورای عالی انقلاب به بحث دخانیات گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی قرارگاه علم و فرهنگ کشور است و مساله های مهم و اساسی در حوزه فرهنگی و علم که حل آنها از یک دستگاه بر نمی آید و حرکت به سمت حل موثر آن نیازمند تقسیم کار و بین دستگاهی است جز حوزه هایی است که ضرورت ورود ما را روشن می کند.

وی افزود: ما خود را متولی مساله های اساسی و بزرگ در حوزه علم و فرهنگ می دانیم که در حوزه مصرف دخانیات با یک مساله بزرگ روبرو هستیم. آمارهایی که از سوی مراجع اصلی در این حوزه اعلام شده نشان می دهد که در مصرف کلی دخانیات روبه رشد هستیم و این نگران کننده است.

دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد: این روند وقتی به نوجوانان می رسیم شرایط حادتر می شود به گونه ای که شاهد رشد ۱۳ درصدی مصرف مواد مخدر در نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال هستیم. این در دختران نوجوان حادتر است و شاهد رشد ۱۳۳ درصدی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه اعتیاد سبک مقدمه اعتیاد سنگین است، گفت:۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که اعتیاد سنگین دارند، اعتیاد سبک داشته اند و به واقع می توان  گفت درب جهنمی ورود به اعتیاد سنگین از سیگار شروع می شود.

حاجیلویی تاکید کرد:  اگر پیشگیری از اعتیاد در میان و نوجوانان جوانان با اولویت دختران و زنان را پیگیری نکنیم مشکلات جدی در حوزه اعتیاد سنگین خواهیم داشت.

وی بیان کرد: ما از برنامه های ملی دنبال شده در کشور که کاهش مصرف ۳۰ درصدی تا سال ۲۰۲۵  را هدف گذاری کرده بودند نه تنها به این عدد نمی رسیم بلکه یک روند روبه رشدی خواهیم داشت. اگر این روند ادامه پیدا کند ما در سال ۲۰۲۵ جز کشورهایی خواهیم بود که شاهدمصرف قابل توجهی در کشور خواهیم بود.
حاجیلویی خاطرنشان کرد: ما متکفل حوزه اجتماعی در لایه سیاست گذاری هستیم و نیاز است ما هم در لایه سیاست ها و هم در لایه هماهنگی ها ورود کنیم.

دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی ابراز کرد: همراهی و مشارکت تشکل های مردمی گروه های داوطلب و موسسات خصوصی در این حوزه  یک راهبرد اساسی است و در فصل تحولی تامین مشارکت مردم برای حل مسائل فرهنگی اجتماعی با جدیت دنبال می شود.

محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات هم در این مراسم گفت: آمار ها نشان می دهد که روند مصرف مواد مخدر  افزایش یافته است به طوری که استعمال سیگار در میان زنان نسبت به مردان روند افزایشی ۷۰ درصدی داشته است و این برای سنین ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته است و نشان می دهد که نباید این اتفاقات بیفتد و باید به آن توجه داشت.

وی ادامه داد: عوارض استعمال دخانیات ۱۵ تا ۲۰ سال بعد خود را نشان می دهد و همین است که عوارض آن را نمی پذیرند.
مسجدی ابراز کرد:  مهمترین علت مرگ و میر بیماری‌های غیر واگیر هستند و محوریت روی چهار بیماری قلب و عروق، سرطان،بیماری مزمن تنفسی و دیابت است که روی آن‌ها دخانیات تاثیر دارد و از طرفی هم سازمان بهداشت جهانی مصرف استعمال الکل، فعالیت‌های فیزیکی ناکافی و رژیم غذایی نامناسب و دخانیات را خطرناک عنوان می کند که به راحتی می توان با دخانیات مقابله کرد.

ابوالحسن صفر پور مُول نیز مقابله با اعتیاد شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این میزگرد گفت: در دنیا ۲۰ ماده خطرناک را که می تواند به فراگیری آسیب کمک کند را در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده اند که الکل، هروئین، کراک، شیشه، کوکایین و تنباکو ششمین ماده مخدر خطرناک در دنیا است که  تنباکو و دخانیات می تونند ماده خطرناکی برای نوجوانان و خانوا ها باشد.

وی افزود: مصرف مواد مخدر در کشور ۲۰ همت به اقتصاد کشور ضربه می زند. روزانه حداقل ۱۴ نفر در اثر سو مصرف مواد مخدر در کشور می روند.
صفرپور ادامه داد: سن شیوع اعتیاد در کشور حدود ۱۲ سال است اما به نظر از ۱۲ سال هم پایین‌تر است.

محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی در پاسخ به خبرنگار فارس در این باره که چرا پیمایش جدیدی از آمار و مصرف اعتیاد در کشور صورت نگرفته است، پاسخ داد: پیمایش در حوزه اعتیاد با برخی مصائب و مشکلات روبرو است و البته ما مجموعه های بزرگی در حوزه داده و رصد نداریم که بتوانند رصد و تحلیل کنند. ما داده‌های خوبی دارین که این داده‌ها متمرکز نیستند که در دبیر خانه ما مرکز رصد را تشکیل داده ایم و اقدامات و راهبردها و تمهیداتی را داریم که نیازمند همراهی دستگاه ها هستیم.
وی یاد آور شد: به اشتراک گذاشتن داده های فرهنگی و اجتماعی چالشی است که بیش از ۷۰ مجموعه رصدی در کشور شناسایی شده است و مقدمات همراهی صورت گرفته است.

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید