جمعه, ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-17
کد خبر: 31755 |
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷ |
ارسال به دوستان
پ

اوج گیری بحران نقدینگی بانک ها در آذرماه

در عملیات بازار باز در هفته منتهی به ۱۵ آذر ماه، دومرحله تزریق پول انجام شده و رکورد بسط نقدینگی در این بازار را از مرز ۹۲ همت عبور داد. طبق داده ها این بالاترین سطح تزریق پول در هشت ماه اخیر بوده که می تواند ناشی از تشدید شرایط بد نقدینگی بانک ها باشد.

اقتصادسنج؛ بازار باز نیمه آذرماه اتفاقی کم سابقه رخ داده و تزریق پول در این بازار را به حد بالایی در هفته های اخیر کشاند. به طور کلی بانک مرکزی در معاملات بازار باز از بانک ها اوراق خریداری کرده و این نهادهای مالی نیز مقید به خرید دوباره اوراق از بانک مرکزی در سررسید معلوم و نرخ سود مشخص می شوند. این بده بستان میان بانک مرکزی و بانک ها به صورت هفته ای برگزار شده و در هر هفته تاکنون یک مرحله از این بازار به ثبت می رسید.

این در حالی است که در میانه آذر ماه پس از آن که بانک مرکزی تزریق ۶۷ هزار و ۵۰۰ میلیاردی خود را انجام داد دوباره این بازار بسط پول دیگری در نظام بانکی انجام داده و ۳۶.۳ درصد به این شاخص افزود.

رکوردزنی در عملیات هفتگی بازار باز

پس از آنکه برای هفته های متوالی تزریق پول در بازار باز، چسبیده به مرز ۷۰ همت قرار داشته و در مرحله سی و ششم، حراج ۶۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی را رقم زد، بانک مرکزی بار دیگر در این هفته به خرید اوراق بدهی از بانک ها پرداخته و تزریق دیگری را در این بازار به ثبت رسانید.

طبق اطلاع این نهاد در حراج سی و هفتم این بازار و در ۱۵ آذرماه، بانک مرکزی ۲۴ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان دیگر در بانک ها تزریق کرده و سطح بسط پول در نظام بانکی در این هفته را به ۹۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان رسانید. طبق بررسی ها این بیشترین مجموع تزریق نقدینگی بازار باز در بانک ها در هشت ماه گذشته بوده است.

تداوم روند ثابت در نرخ سود بازار باز

در هفته های متوالی از میانه مرداد ماه نرخ سود تزریق نقدینگی در بازار باز برابر با ۲۱ درصد بوده و تغییری نداشته است. در این هفته نیز این تزریق در مرز ۲۱ درصد ثابت مانده و باوجود دو مرحله ای بودن تزریق بازار باز این شاخص مسیری بدون نوسان را پیمود.

این در حالی است که درمقابل تاریخ سررسید این بازار از هفت روز به شش روز رسیده است. از آن جا که به گفته برخی کارشناسان این بازار به منظور تنظیم وضعیت نقدینگی بانک ها به صورت هفتگی انجام می شود می توان علت رشد تزریق پول در این هفته را تشدید وضعیت نقدینگی بانک ها و ثبت نقطه بحرانی عملیات این بازار دانست.

اکو ایران/

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید