پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-02
کد خبر: 4040 |
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۹ |
ارسال به دوستان
پ

آنچه باید درباره دهه شگفت انگیز اقتصاد چین بدانید!

اقتصاد چین، در چند دهه اخیر تغییر شکل داده است. به طوری که باعث رشد و پیشرفت های شگفت‌انگیزی در این کشور شده است.

به گزارش«اقتصادسنج»، چشم انداز اقتصادی چین در دهه گذشته تغییر شکل داده است. از درآمدهای بالاتر گرفته تا سیاست های آگاهانه کربن و گشایش بیشتر اقتصادی، پیشرفت های شگفت‌انگیزی در این کشور حاصل شده است.

تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۰

تولید ناخالص داخلی (GDP) چین در سال ۲۰۲۰ از آستانه ۱۰۰ تریلیون یوآن (حدود ۱۴.۳۳ تریلیون دلار آمریکا) عبور کرد که نقطه عطف جدیدی برای دومین اقتصاد بزرگ جهان است. این رقم در سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۱۴ تریلیون یوآن افزایش یافت که بیش از ۳۰ درصد به رشد اقتصادی جهان کمک کرد.

در سال ۲۰۱۲، تولید ناخالص داخلی آن حدود ۵۳.۸۶ تریلیون یوآن بود که حدود ۱۱.۵ درصد از کل تولید جهانی را تشکیل می داد.

توسعه پایدار اقتصادی پیشرفت‌های دلگرم‌کننده‌ای را در داخل چین به همراه داشته است، بطوری که مردم پول بیشتری در دست دارند و رشد به سمت مسیری برای توسعه سبز و گشایش در سطح بالا هدایت شده است.

زندگی بهتر برای مردم

هو زوکای، معاون کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، گفت که این کشور در دهه گذشته پیشرفت های تاریخی در راستای ارتقای کیفیت زندگی مردم داشته است و تغییرات قابل مشاهده در جنبه های مختلف دیده می شود.

چین در سال ۲۰۲۱، خبر حذف فقر مطلق را اعلام کرد و در هشت سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ میلیون روستایی را از فقر خارج کرد.

درآمد سرانه چین

مردم چین با حمایت از رشد سریع، ثروتمندتر شده اند. داده های رسمی نشان می دهد که درآمد سرانه قابل تصرف در این کشور در سال ۲۰۲۱ به ۳۵ هزار و ۱۲۸ یوآن رسیده است که بیش از دو برابر این میزان در سال ۲۰۱۲ است.
درآمدهای بالاتر رشد گروه با درآمد متوسط را تقویت کرده است، به طوری که چین اکنون با بیش از ۴۰۰ میلیون درآمد متوسط در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۰ که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر بود، به خود می بالد.

سلامت مردم اولویت چین

سلامت مردم در اولویت سیاست قرار گرفته است. در طول دهه گذشته، پرجمعیت ترین کشور جهان به پیشبرد اصلاحات نظام پزشکی و مراقبت های بهداشتی ادامه داده و به دنبال ارائه خدمات پزشکی مقرون به صرفه و با کیفیت برای عموم بوده است.

چین تا کنون، چندین مورد از خرید عمده داروها و مواد مصرفی پزشکی با ارزش بالا را مدیریت کرده که به مردم کمک کرده است تا در مجموع ۳۰۰ میلیارد یوآن از هزینه های پزشکی خود کم کنند.
پیگیری پایداری
چین در سال ۲۰۲۰، اعلام کرد که انتشار دی اکسید کربن را تا سال ۲۰۳۰ به اوج میزان تعیین شده خواهد رساند و تا سال ۲۰۶۰ به کربن خنثی دست خواهد یافت، اقدامی که در جامعه بین المللی نیز به رسمیت شناخته شده است.

همانطور که در شاخص های اصلی کیفیت هوا و آب نیز منعکس شده است، در داخل این کشور نیز در زمینه محیط زیست بهبودهای سراسری مشاهده شده است که نشان دهنده تلاش های مداوم چین برای کربن زدایی اقتصاد، مقابله با آلودگی و حفاظت از اکوسیستم طبیعی است.

تغییر درجهت کم کردن انتشار کربن نیاز به سهم بیشتری از انرژی های تجدید پذیر در ساختار انرژی دارد. در طول ۱۰ سال گذشته، چین زغال سنگ مورد استفاده در گرمایش بیش از ۲۷ میلیون خانوار روستایی را حذف کرده، در حالی که توسعه ظرفیت نصب شده انرژی های تجدیدپذیر را افزایش داده است.
این کشور در ظرفیت های نصب شده بادی، فتوولتائیک، برق آبی و زیست توده در سطح جهان برتر است.

چین با هدف تحریک تلاش‌های کاهش کربن، یک بازار ملی تجارت کربن را در جولای ۲۰۲۱ راه‌اندازی کرد که بزرگترین بازار جهان از نظر میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای تحت پوشش است.
برای حفاظت و نگهداری از اکوسیستم نیز نوآوری‌های نهادی به دست آمده است. چین پس از معرفی «خطوط قرمز» اکولوژیکی در سال ۲۰۱۷، خط‌های حفاظت از محیط زیست را در سراسر کشور در سال گذشته تکمیل کرد و کمتر از ۲۵ درصد از مساحت زمین‌های خود را برای حفاظت تعیین کرد.

چین به لطف حرکت سبز خود، در ۱۰ سال گذشته شدت انتشار کربن خود را تا ۳۴.۴ درصد کاهش داده است. هوانگ ران چیو، وزیر اکولوژی و محیط زیست چین گفت که سبز به رنگ برجسته‌ای در توسعه اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است.
گشایش تزلزل ناپذیر

همانطور که جهان در دهه گذشته نامطمئن و بی ثبات بوده است، چین همچنان متعهد به دنبال کردن گشایش در سطح بالا بوده و خود را به سرزمین فرصت ها تبدیل کرده و در عین حال در اقتصاد جهانی به شکل عمیق تری درگیر شده است.
تجارت کالاها و خدمات چین در سال ۲۰۲۱ به ۶.۹ تریلیون دلار آمریکا رسید که از ۴.۴ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۲ افزایش یافت و برای دو سال متوالی جایگاه اول را در سطح جهانی حفظ کرد.

همچنین «حلقه دوستی» این کشور در حال گسترش است. در حالی که چین روابط اقتصادی با شرکای تجاری سنتی را تقویت می کند، به طور فعالانه‌ای بازارهای نوظهور را در انجمن کشورهای آسیای جنوب شرقی، آفریقا و فراتر از آن بررسی کرده است.
چین مقصد سرمایه گذاری خارجی

چین به عنوان یک مقصد محبوب برای سرمایه گذاری خارجی، در دهه گذشته جذابیت خود را با گشایش نهادی سریعتر در داخل حفظ کرده است.
فهرست منفی این کشور برای سرمایه گذاری خارجی از سال ۲۰۱۷ برای پنج سال متوالی کوتاه شده است و قوانین و مقررات از جمله قانون سرمایه گذاری خارجی برای افزایش حمایت از سرمایه گذاران خارجی به اجرا گذاشته شده است.
حتی در سال ۲۰۲۱ که همه‌گیری شدت گرفته بود، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سرزمین اصلی چین برای اولین بار از ۱ تریلیون یوآن فراتر رفت. این اولین رشد دو رقمی کشور در نزدیک به یک دهه بود.

چین علاوه بر این، در ایجاد پلتفرم هایی برای تسهیل تجارت فعال بوده است. با وجود اختلالات ناشی از بیماری همه گیر، نمایشگاه های متعددی از جمله نمایشگاه بین المللی واردات چین، نمایشگاه بین المللی تجارت خدمات چین و نمایشگاه بین المللی محصولات مصرفی چین برگزار شده است.
این کشور با تکیه بر این دستاوردهای سخت به دست آمده در دهه گذشته، اهدافی را برای مرحله توسعه جدید تعیین کرده و آماده است تا داستان های جدیدی از موفقیت اقتصادی را بنویسد.

بر اساس برنامه پنج ساله چهاردهم این کشور برای سالهای (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) و با اقدام برای برداشتن گام‌های جدید در زمینه اصلاحات و گشایش، دستیابی به پیشرفت‌های جدید در ایجاد تمدن زیست‌محیطی و افزایش رفاه مردم، تلاش خواهد کرد تا گام‌های جدیدی در زمینه توسعه اقتصادی بردارد.

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید