دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-20
کد خبر: 38051 |
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳ |
ارسال به دوستان
پ

افزایش قیمت طلای جهانی/ تحلیل روند هفتگی انس جهانی طلا

به گزارش سی ان بی سی، روز سه شنبه، قیمت طلا با تضعیف دلار افزایش یافت، در حالی که سرمایه گذاران در انتظار داده‌های اقتصادی ایالات متحده با وجود امید‌های افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بودند.

اقتصادسنج؛ به گزارش سی ان بی سی، روز سه شنبه، قیمت طلا با تضعیف دلار افزایش یافت، در حالی که سرمایه گذاران در انتظار داده‌های اقتصادی ایالات متحده با وجود امید‌های افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بودند. طلای اسپات تا ساعت ۵:۳۸ صبح به وقت تهران با ۰.۲ درصد افزایش به ۱۹۳۵.۶۹ دلار در هر اونس رسید. معاملات آتی طلای ایالات متحده با ۰.۴ درصد با ۱۹۳۶.۰۰ دلار افزایش یافته است.

شاخص دلار ۰.۲ درصد کاهش یافته است. دلار ضعیف‌تر باعث می‌شود شمش با قیمت دلار برای بسیاری از خریداران مقرون به صرفه‌تر شود. نقره اسپات با ۰.۴ درصد افزایش به ۲۳.۵۴ دلار در هر اونس رسید. پلاتین با ۰.۸ درصد افزایش به قیمت ۱، ۰۵۴.۸۸ دلار رسید و پالادیوم با ۰.۶ درصد افزایش به ۱، ۷۱۳.۸۸ دلار رسید.

تحلیل روند هفتگی انس جهانی طلا

قیمت انس جهانی طلا در هفته‌های اخیر فراتر از ۱۹۰۰ دلار قرار گرفت و در نتیجه به بالاترین سطح خود از پایان ماه آوریل ۲۰۲۲ رسید. از مهمترین دلایل این جهش را می‌توان تعطیلات سال نو میلادی دانست.

در همین حال همزمان با افزایش شمار مبتلایان به کووید در چین پس از عقب‌نشینی دولت خلق چین از اعمال سیاست کووید صفر این روند تقویت شد.

توجه بیشتر معامله‌گران به داده‌های ضعیف در بخش PMI، کاهش سطح دستمزدها در ایالات متحده با وجود انتشار داده‌های مطلوب در بخش اشتغال، ترس از رکود اقتصادی، تداوم روند نزولی داده‌های تورمی CPI و کاهش بازده اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا از دیگر محرک‌های رشد دلار جهانی بوده است.

تحلیل رویدادهای پیش‌روی بازار

ابراهیم حاجی‌احمدی، تحلیلگر بازارهای مالی، به بررسی روند انس جهانی طلا پرداخته است؛ او در این باره گفت: به صورت کلی و با توجه به احتمال افزایش عدم اطمینان نسبت به اقتصاد جهانی و ریسک های بالقوه رکود اقتصادی و کمرنگ شدن انقباض پولی توسط فدرال رزرو، در بازه زمانی میان‌مدت و بلندمدت میتوانیم چشم‌اندازی صعودی برای انس جهانی طلا متصور باشیم.

وی افزود: البته باید به این مساله نیز توجه داشته باشیم که همچنان اختلاف قابل توجهی بین مسیر نرخ بهره پیش‌بینی شده توسط بازار و آنچه توسط فدرال رزرو نشان داده شده است وجود دارد.

این کارشناس بازارهای مالی بیان کرد: از طرفی از ابتدای سال، دارایی‌های ETF طلا که توسط بلومبرگ دنبال می‌شود، ۳.۴ تن کاهش یافته است که این موضوع همچنان ما را در مورد پایداری روند صعودی در کوتاه‌مدت تا حدودی بدبین می‌کند.

حاجی‌احمدی اظهار کرد: در هر حال، اگر بازار دیدگاه خود را تغییر دهد و بیشتر مطابق با فدرال رزرو حرکت کند به منزله عقب‌گرد از ارزش‌گذاری سریع‌تر مارکت نسبت به واقعیت‌های اقتصادی است و طبعا قیمت طلا با خطر افت در کوتاه‌مدت (هفته‌های پیش رو) مواجه خواهد شد.

طلای جهانی

تحلیل تکنیکال انس جهانی طلا

وی افزود: تنها در شرایطی که بازده اوراق و بازار سهام همچنان کاهش یابند، پتانسیل تداوم رشد بیشتر طلا وجود خواهد داشت.

حاجی‌احمدی بیان کرد: در هفته پیش‌رو و در حالی که بانک‌های چین تعطیل هستند، همه نگاه‌ها به سوی انتشار داده‌های مرتبط با PMI در امریکا و انگلستان و ناحیه یورو و نیز داده‌های تورمی PCE و داده‌های مرتبط به تولید ناخالص داخلی (GDP) در سه ماهه چهارم در ایالت متحده آمریکا معطوف است.

وی در ادامه افزود: از منظر تکنیکی علی‌رغم کاهش دامنه نوسانات DXY در محدوده ۱۰۲ واحدی و شکل‌گیری واگرایی منفی در اندیکاتورهای مرتبط به نمودار انس جهانی، نمودار طلا موفق به تکمیل ساختار اندینگ نشد.

حاجی‌احمدی ادامه داد: با توجه به عدم صدور تریگر اعلامی عملا در فعال‌سازی اهداف پایین‌تر ناتوان بود. این مهم با تثبیت قیمت فراتر از محدوده معتبر مقاومتی ۱۸۲۵ دلار که قبل‌تر چندین بار به آن اشاره شده بود و همچنین واکنش معنادار در قالب تست مجدد این سطح، عملا چارت انس را وارد یک ساختار از جنس رانینگ کرد و زمینه را برای رشد بیشتر فراهم نمود.

حاجی‌احمدی بیان کرد: در حال حاضر مهمترین نکته قابل اشاره شرایط اشباع خرید و نزدیکی به سطح روانی ۲۰۰۰ دلاری به این مساله اشاره دارد که در کوتاه‌مدت احتمالا شاهد نوسانات مثبت مقطعی و ناپایدار و در صورت تثبیت قیمت زیر ۱۹۰۵ دلار ممکن است شاهد آغاز روند اصلاحی تا حوالی مهمترین سطوح معتبر حمایتی در محدوده ۱۸۶۰ و ۱۸۲۵ دلار در انس جهانی باشیم.

تجارت نیوز/

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید