یکشنبه, ۱۵ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-06
کد خبر: 28750 |
تاریخ انتشار : 15 نوامبر 2022 - 12:23 |
ارسال به دوستان
پ

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران، از رشد تجارت ایران و روسیه خبر داد و گفت؛ عدد تجارت ایران و روسیه در سال 2021 را حدود 4 میلیارد دلار است . و این عدد نسبت به سال گذشته رشد چشم‌گیری داشته است.

به گزارش اقتصادسنج؛ غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و روسیه، افزود: رویکرد اصولی ایران مشارکت سازنده با همسایگان برای تحقق نظام پایدار و ایجاد پیوندهای اقتصادی است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در راستای ایجاد محیط آرام برای فضای کسب و کار بر دیپلماسی اقتصادی تاکید دارد، گفت: روابط ایران و روسیه در چند دهه اخیر همواره دوستانه بوده است و روسیه جایگاه مهمی در سیاست خارجی ایران دارد.

توانمندی‌های دو کشور در زمینه نفت، گاز، کشتیرانی در دریایی خرز  در کریدور شمال – جنوب، پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی، فلزات، مواد شیمیایی، خشکبار، فرش، مبلمان، مصالح ساختمانی، داروسازی، خدمات فنی و مهندسی و همچنین تمایل دو کشور به همکاری های استانی راه را برای همکاری های هر چه بیشتر هموارتر کرده است.

شافعی عدد تجارت ایران و روسیه در سال 2021 را حدود 4 میلیارد دلار دانست و افزود: این عدد نسبت به سال گذشته رشد چشم‌گیری داشته است. بر این اساس لازم است باوجود عزم جدی مقامات عالی رتبه کشورها برای گسترش روابط توانمندی‌ها و ایجاد ارتباط و شناسایی فرصت‌های موجود گام‌هایی عملیاتی در 20 سال اخیر برداشته‌ایم.

وی با اشاره به لزوم تسریع در حمل و نقل و روادید، خاطر نشان کرد: امضای توافقنامه وحدت تعرفه ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا فصل جدیدی را برای گسترش روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه گشوده است این در حالیست که مذاکرات تجارت آزاد بین دو کشور در اجرا است که با اجرایی شدن این مهم بین ایران و کشورهای اوراسیا بخش مهمی از موانع توسعه تجارت مرتفع خواهد شد.

ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق – غرب ضمن توسعه روابط تجاری خود با اوراسیا زمینه ساز همکاری‌های کشورهای مانند هند با این کشورها شود.

وی تصریح کرد : تلاش برای مبادلات با ارزهای ملی کشور و ایجاد گمرکات سبز در راستای توسعه اقتصادی انجام شده است با این حال لازم است جهت توسعه مناسبات زیرساخت های لازم برای استفاده از کشتی‌های رو رو، توسعه روابط بانکی و تسریع صدور ضمانت نامه‌های بانکی با جدیت بیشتری پیگیری شود.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید