شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-20
کد خبر: 6234 |
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱ |
ارسال به دوستان
پ

وضعیت نامشخص ایران در fatf، عضویت یا لیست سیاه!

با توجه به شرایط ناملایم کشور در هفته های اخیر و گمانه زنی پیرامون ارسال سلاح به روسیه مذاکرات برای عضویت ایران در fatf در هاله ای از ابهام قرار دارد.

به گزارش «اقتصادسنج»؛ پاکستان از سال ۲۰۱۸ میلادی در لیست خاکستری اف ای تی اف بوده است؛ این اطلاعیه پس از آن منتشر شد که هیات اف ای تی اف در پاکستان ماه گذشته یعنی چند ماه پس از اقدام این دیده‌بان بین‌المللی اعلام کرد که معتقد است پاکستان تقریبا با اقدام در زمینه‌ های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم، از درخواست‌های این سازمان پیروی می‌کند و در این بین اف‌ای‌تی‌اف به بهانه تصویب نشدن دو لایحه مربوط به مقابله با پولشویی و پشتیبانی مالی از تروریسم از سوی ایران و عمل نکردن به تعهدات برخاسته از آن، ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.

فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، عنوان مختصر رایج برای «کشورها یا قلمروهای غیرهمکاری‌ کننده گروه ویژه اقدام مالی» بود. فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف یا فهرست سیاه OECD از سال ۲۰۰۰ از سوی گروه ویژه اقدام مالی صادر شده و کشورهایی را فهرست می‌کند که در نبرد جهانی علیه پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم همکاری نمی‌کنند و به آن‌ها «کشورها یا قلمروهای غیرهمکاری‌کننده» می‌گوید. اف‌ای‌تی‌اف به‌طور منظم این فهرست را به‌روز می‌کند و کشورها را به آن حذف و اضافه می‌کند.

اولین بار در در بیانیه اکتبر ۲۰۱۹ بود که اف‌ای‌تی‌اف اعلام کرد که اگر جمهوری اسلامی ایران تا قبل از فوریه ۲۰۲۰ کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تروریسم را اجرایی نکند، اف‌ای‌تی‌اف از اعضای خود درخواست خواهد کرد که به مقابله با ایران بپردازند.

بعید است ما به فکر عضویت در اف‌ای‌تی‌اف باشیم

سید حمید حسینی، فعال اقتصادی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، در پاسخ به این پرسش که به طور دقیق چه تغییراتی در فهرست سیاه و خاکستری اف‌ای‌تی‌اف ایجاد شده‌است؛ گفت: در فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف ما و کره شمالی حضور داریم و امارات و پاکستان نیز آخرین کشورهایی بودند که در فهرست خاکستری قرار گرفته‌اند و اخیرا امارات متحده عربی و پاکستان از این فهرست خارج شدند و به ترکیه هشدار داده شده‌است که در این فهرست خاکستری قرار خواهد گرفت اما ما در قعر جدول هستیم.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه احتمال احیای برجام روز به روز در حال تضعیف شدن است؛ گفت: قاعدتا در صورتی که برجام احیا می‌شد می‌توانستیم امیدوار باشیم که اف‌ای‌تی‌اف نیز تصویب خواهد شد ولی با توجه به وضعیت فعلی بعید است که ما به فکر عضویت در اف‌ای‌تی‌اف باشیم.

فضای گفت و گو به شدت منفی است
حمید حسینی در ادامه با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به روسیه و برخوردهایی که با معترضین می‌شود فضا را به شدت منفی کرده است؛ گفت: در شرایط فعلی که امکان توافق نیست و به نظر می‌آید که با آزادی زندانی آمریکایی نیز هیچ واکنش مثبتی از طرف آمریکایی نداشته‌ایم و نه زندانی ایرانی و نه پول و منابعی آزاد شده است باید منتظر بود که انتخابات کنگره برگزار شود و سپس به اتمام برسد و شاید گشایشی بعد از انتخابات کنگره آمریکا و در برخورد حاکمیت با معترضان صورت گیرد و در آن زمان فضایی برای گفت و گو مجدد فراهم می‌شود.

هیچ گشایش جدی صورت نخواهد گرفت
این عضو اتاق بازرگانی در ادامه گفت: به تازگی عضویت ما در سازمان همکاری‌های شانگهای رسمی شده‌است و ما باید مورد به مورد قرارداد امضا کنیم، در یکی از بندهای شانگهای آمده‌است که تمام اعضای شانگهای باید به برجام متعهد باشند که از این لحاظ تعهدی در این سازمان داریم اما اگر نتوانیم مسئله اف‌ای‌تی‌اف را حل کنیم نمی توانیم از امکانات تعامل با این کشورها استفاده کنیم و یکی از پایه‌های توافق بین‌المللی همین پروتکل‌ها است که اگر رعایت نشود هیچ گشایش جدی برای ما صورت نخواهد گرفت.

خبر آزادسازی ۷ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده‌ ایران؛ خبر غیر موثق تبلیغاتی است
وی در ادامه در واکنش به اخباری که در خصوص آزادسازی ۷ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده‌ ایران منتشر شده‌است؛ گفت: به صورت رسمی اعلام نشده‌است که این پول آزاد شده است و هیچ خبر موثقی در این خصوص منتشر نشده‌است و گفته شده‌ که بخشی از این پول قبلا در حسابی بوده است و در حال حاضر به آن بانک اجازه برداشت داده شده است.

حسینی در ادامه با اشاره به اینکه این خبر را نیز وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تایید نکرده‌اند؛ گفت: به نظر نمی‌اید که اتفاقی صورت گرفته شده‌ باشد و این اخبار، اخبار غیر موثق تبلیغاتی است.

    برچسب ها:
به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید