جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-10
کد خبر: 36889 |
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۳ |
ارسال به دوستان
پ

در بورس سرمایه‌گذاری کنیم یا طلا؟/ کدامیک بهتر است؟

تفاوت طلا با سهام چیست؟ سرمایه گذاری در طلا بهتر است یا خرید سهام بورس؟ این دو سؤال از جمله جدی‌ترین سؤالاتی به شمار می‌روند که همواره در میان مردم و کارشناسان اقتصادی مطرح بوده است. پاسخ به این سؤال نیز بعضا تفاوت‌های فاحشی با یکدیگر دارند و همین مسئله موجب می‌شود که اساسا تصمیم‌گیری در خصوص این موضوع برای عموم مردم کار چندان راحتی نباشد. در ادامه قصد داریم با بررسی تفاوت طلا با سهام، مشخص کنیم که نقاط ضعف و قوت هر یک از این دو بازار برای سرمایه‌گذاری چیست. تا انتها با ما همراه باشید.

اقتصادسنج؛ تفاوت طلا با سهام چیست؟ سرمایه‌گذاری در طلا بهتر است یا خرید سهام بورس؟ این دو سؤال از جمله جدی‌ترین سؤالاتی به شمار می‌روند که همواره در میان مردم و کارشناسان اقتصادی مطرح بوده است. پاسخ به این سؤال نیز بعضا تفاوت‌های فاحشی با یکدیگر دارند و همین مسئله موجب می‌شود که اساسا تصمیم‌گیری در خصوص این موضوع برای عموم مردم کار چندان راحتی نباشد. در ادامه قصد داریم با بررسی تفاوت طلا با سهام، مشخص کنیم که نقاط ضعف و قوت هر یک از این دو بازار برای سرمایه‌گذاری چیست. تا انتها با ما همراه باشید.

مروری بر ۵ تفاوت طلا با سهام

بهترین کار برای پاسخ به این سؤال که سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا بازار طلا، بررسی ویژگی‌ها و مشخصات ذاتی این بازارها است. تصمیم‌گیری هیجانی و رفتارهای جمعی منهای کار کارشناسی، شاید در بعضی موارد نادر به طور تصادفی افرادی را صاحب سود کند؛ اما بازارهای مالی آنقدر بی‌رحم هستند که خیلی زود افراد ناوارد را با جریمه‌های سنگینی روبه‌رو کنند. در همین راستا در یک سال اخیر به دلیل ریزش سنگین بورس تهران، بسیاری از مردم از بورس فراری هستند و طلا را سرمایه‌گذاری مطمئنی به شمار می‌آورند. اما آیا این دلیل برای تصمیم‌گیری بین این دو بازار کافی است؟

به نظر می‌رسد که نیاز است استدلال خود را کمی چکش‌کاری کنیم و ببینیم که واقعا از منظر کارشناسی کدامیک از این دو بازار مناسب ما هستند. تفاوت طلا با سهام را در ادامه بررسی می‌کنیم.

۱. در بازار طلا کمتر شاهد نوسانات شدید مانند بورس هستیم

از گذشته‌های بسیار دور که خبری از بازارهای مالی مانند بورس نبود، طلا همواره به عنوان یک تکیه‌گاه اقتصادی برای مردم به شمار می‌رفته است و این ویژگی را با صلابت هرچه تمام‌تر تا به امروز حفظ کرده است. شاید در برهه‌های کوتاهی از زمان شرایط اقتصادی به سمت و سویی حرکت کرده باشد که آرامش بازار طلا برهم بخورد؛ اما در بلند مدت این بازار از ثبات بالایی برخوردار است.

روی‌هم‌رفته افرادی که در بازارهای مالی مانند بورس، ارزهای دیجیتال و فارکس فعالیت می‌کنند، باید بپذیرند که نوسانات شدید جزء جدایی ناپذیر این بازارها هستند. بنابراین اگر به دنبال یک سرمایه‌گذاری بلند مدت با رویکرد اولیه حفظ ارزش دارایی‌ها و در وهله دوم کسب سود هستید، بازار طلا انتخاب به مراتب هوشمندانه‌تری در مقایسه با بورس است.

۲. ریسک سرمایه‌گذاری در بازار بورس نسبت به طلا بیشتر است

شاید مهم‌ترین تفاوت طلا با سهام را بتوان در مسئله ریسک سرمایه‌گذاری خلاصه نمود. اساسا هیچ بازار مالی در دنیا وجود ندارد که سرمایه‌گذاری در آن خالی از ریسک باشد. حتی بازار با ثباتی مانند طلا نیز با ریسک‌های خاص خودش همراه است. با این وجود بحث اصلی بر سر میزان ریسک سرمایه‌گذاری است. شما با ورود به بازار بورس با مجموعه‌ای از فرصت‌ها و تهدید‌ها مواجه می‌شوید که هر کدام از آن‌ها با ریسک بیشتری در مقایسه با بازار طلا همراه هستند. بنابراین اگر چندان دنبال ماجراجویی و اهل ریسک‌های بزرگ نیستید، توصیه می‌کنیم که به سراغ بازار طلا بروید.

البته باید توجه داشته باشید که صرفا جنبه منفی ریسک پذیری را نباید مد نظر قرار دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا میانه سال ۱۳۹۹ رشد قیمت طلا چیزی در حدود ۵۹۳ درصد بوده است؛ در حالی که در همین مدت مشابه شاخص بورس تهران حدود ۱۹۵۰ درصد رشد را تجربه کرده است.

۳. تأثیرپذیری از اقتصاد جهانی در طلا بیشتر است

تفاوت طلا با سهام را باید در تأثیرپذیری از اقتصاد جهانی نیز بررسی کرد. هر دو بازار بورس و طلا تحت تأثیر اقتصاد جهانی قرار دارند و معمولا در فاصله زمانی کمی بعد از هر تکانه بزرگ در اقتصاد بین‌المللی باید منتظر نتایج آن در بازارهای سهام و طلا در کشورمان باشیم. با این وجود چون طلا به عنوان یک زبان مشترک در اقتصاد بین تمام کشورها به شمار می‌رود، بیشتر تحت تأثیر اخبار و شرایط اقتصادی حاکم در سطح دنیا قرار می‌گیرد.

۴. در بازار بورس با انبوهی از سهام مواجه هستید

یکی دیگر از مسائلی در بحث تفاوت طلا با سهام مطرح می‌شود، مسئله انتخاب محل مناسب سرمایه‌گذاری است. در بازار بورس تهران سهام بیش از ۵۰۰ شرکت در حال حاضر در حال معامله است که هر روز نیز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. در این شرایط انتخاب سهم مناسب و مستعد برای سرمایه‌گذاری نیاز به صرف زمان طولانی دارد و باید عمیقا روی بازار مطالعه و تحقیق انجام داد. این در حالی است که در بازار طلا با چند گزینه محدود از جمله شمش طلا، سکه، طلای دست دوم، طلای آب شده و زیورآلات مواجه هستید. بنابراین تصمیم‌گیری در بازار طلا برای سرمایه‌گذار در مقایسه با بازار بورس کار نسبتا راحت‌تری است.

۵. رویکردها در سرمایه‌گذاری در بورس و طلا متفاوت است

تفاوت طلا با سهام را باید در رویکردهای سرمایه‌گذاری در این بازارها نیز جستجو کرد. واقعیت این است که از گذشته‌های دور تا به امروز هدف اصلی از سرمایه‌گذاری در طلا، در امان ماندن از تورم است. بحث سود کردن در بازار طلا به عنوان اولویت دوم مطرح می‌شود. اما در بازار بورس اولویت اصلی سرمایه‌گذاران کسب سود است و کمتر معامله‌گری با اولویت حفظ ارزش دارایی وارد این بازار می‌شود.

کلام پایانی

در این مقاله ۵ تفاوت طلا با سهام را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم. واقعیت این است که هر کدام از این بازارها طرفداران خاص خود را دارد که برای سرمایه‌گذاری در آن‌ها استدلال‌های خود را مطرح می‌کنند. ما در اینجا سعی کردیم، در ۵ فاکتور مختلف این دو بازار را مقایسه کنیم. تصمیم‌گیری در خصوص اولویت‌بندی بین آن‌ها و انتخاب گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری کاملا بر عهده شما است.

سوالات متداول

سرمایه گذاری در طلا بهتر است یا بورس؟

بستگی به قصد شما از سرمایه گذاری دارد. اما سرمایه گذاری در طلا ریسک کمتری دارد و نوسان‌های قیمت کمتری را تجربه کند.

مقایسه سرمایه گذاری در طلا و بورس بر چه اساسی است؟

موارد مختلفی مثل ریسک، تاثیر پذیری از اقتصاد جهانی و میزان نوسان‌ها در انتخاب روش سرمایه گذاری موثر است.

طلاین/

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید