پنجشنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-18
کد خبر: 4004 |
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۳ |
ارسال به دوستان
پ

طرح دولت برای مهار غول نقدینگی و تورم

یکی از مشکلات  اساسی کشور در سالیان اخیر، افزایش حجم نقدینگی است که سیر صعودی تورم را در جامعه به همراه داشته است.

یکی از مشکلات  اساسی کشور در سالیان اخیر، افزایش حجم نقدینگی است که سیر صعودی تورم را در جامعه  به همراه داشته است.

به گزارش «اقتصادسنج»، در همین رابطه، مخبر معاون اول رئیس‌جمهور از تلاش دولت برای هدایت نقدینگی به سمت تولید سخن گفت و اظهار داشت: افزایش نقدینگی در کشور آسیب هایی به همراه داشته، لیکن اگر  بتوانیم این نقدینگی را به سمت طرح های تولیدی نظیر آبزی پروری و تولید مسکن هدایت کنیم، اثرات مثبت و سازنده ای در زمینه سرمایه گذاری، تولید ثروت و اشتغالزایی در کشور خواهد داشت.

حجم نقدینگی در مردادماه سال جاری

تازه ترین آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد که روند کلی دو متغیر اصلی پولی یعنی پایه پولی و نقدینگی در مرداد امسال نسبت به ماه های اخیر تغییر یافته و صعودی شده است.

بر این اساس، رشد ۱۲ ماهه پایه پولی که (در هر ماه) از آغاز امسال نزولی شده و در چهار ماهه امسال از ۳۱.۵ به ۲۶.۲ درصد رسیده بود، به یک باره تا ۳۰.۳ درصد در مرداد افزایشی شده است.

از سوی دیگر، نرخ رشد نقدینگی نیز که روند تقریباً نزولی آن از اسفند سال قبل دیده می شود، برای چهارمین ماه متوالی در کانال ۳۷ درصد درجا زده و مسیر نزولی خود را ادامه نداده است.

البته بانک مرکزی توضیح داده که در حدود ۲.۵ واحد درصد از رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به پایان مرداد ۱۴۰۱، مربوط به اضافه شدن اطلاعات حسابداری بانک مهر اقتصاد به بانک سپه (به واسطه ادغام بانک های متعلق به نیروهای مسلح در بانک سپه) بوده و در صورت تعدیل آثار پوشش آماری مذکور، رشد نقدینگی در پایان مرداد امسال نسبت به پایان مرداد سال گذشته معادل ۳۵.۳ درصد خواهد بود.

به نظر می رسد آنچه معاون اول رئیس جمهور عنوان کرده، تلاشی است در راستای مهار تورم ناشی از افزایش حجم نقدینگی. در واقع، دولت آنچنان که مخبر می گوید به دنبال این است با هدایت نقدینگی به سمت تولید، از تبعات رشد نقدینگی جلوگیری کند. باید دید آیا دولت موفق به مهار غول نقدینگی خواهد شد یا خیر!

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید