یکشنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-28
کد خبر: 88391 |
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸ |
ارسال به دوستان
پ

کدام بخش های اقتصاد ایران بیشترین رشد را در تابستان داشتند؟

مرکز آمار در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد اقتصاد ایران در تابستان امسال با احتساب افزایش فروش نفت ۷.۱ درصد رشد کرده است و اگر فروش نفت را از این میزان کسر کنیم میزان رشد اقتصادی ایران به ۴.۲ درصد می‌رسد.

اقتصادسنج| مرکز آمار در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد اقتصاد ایران در تابستان امسال با احتساب افزایش فروش نفت ۷.۱ درصد رشد کرده است و اگر فروش نفت را از این میزان کسر کنیم میزان رشد اقتصادی ایران به ۴.۲ درصد می‌رسد.

بعد از پشت سر گذاشتن یک دهه سوخته در حال بهبود کارایی خود است. آنطور که آمارها نشان می‌دهد میزان رشد اقتصاد ایران درکل دهه ۹۰ نزدیک به صفر بوده است؛ اما حالا آنطور که آمارها نشان می‌دهد شیب نمودار تولید ناخالص داخلی صعودی شده است. تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران گویای افزایش محسوس رشد درآمدهای ملی است.

رشد ۷.۱ درصدی

گزارش مرکز آمار از میزان تولید ناخالص داخلی ایران در تابستان امسال نشان می‌دهد اقتصاد ایران در تابستان امسال ۷.۱ درصد بزرگ‌تر شده است. بخش مهمی از این رشد اقتصادی ناشی از افزایش فروش نفت بوده است. در طول ماه‌های گذشته با تلاش‌های دولت گشایش‌های زیادی در فروش نفت به‌وجود آمده و همین موضوع اثر خود را بر تولید ناخالص داخلی نمایان کرده است.

با این حال رشد اقتصاد ایران فقط به افزایش فروش نفت مربوط نیست طبق اطلاعات مرکز آمار اگر اثر نفت را هم از تولید ناخالص داخلی حذف کنیم باز هم اقتصاد ایران در تابستان امسال ۴.۲ درصد افزایش یافته است. این میزان رشد اقتصادی در مقایسه با دهه ۹۰ رشد محسوسی نشان می‌دهد.

گزارش مرکز آمار از میزان رشد اقتصادی بهار امسال هم نشان می‌داد که اقتصاد ایران در این فصل ۷.۹ درصد افزایش داشته است. اگر شیب نمودار رشد اقتصادی ایران در فصل‌های پاییز و زمستان هم در همین محدوده باشد انتظار می‌رود میزان رشد اقتصادی ایران در سال‌جاری در محدوده ۷ درصد ثبت شود. موضوعی که می‌تواند آثار مهمی در ساختار اقتصادی ایران داشته باشد.

بیشترین رشد

آمارهای مرکز آمار، همچنین نشان می‌دهد بخش عمده رشد اقتصادی ایران در تابستان امسال مرهون بخش خدمات و استخراج نفت و گاز بوده است. در واقع بیشترین میزان رشد اقتصادی در این دو بخش و بعد از آن گروه واسطه گری‌های مالی ثبت شده است.

طبق این اطلاعات، میزان رشد اقتصادی بخش خدمات عمومی و اجتماعی در تابستان امسال ۳۳.۵ درصد بوده که این میزان حتی در مقایسه با بهار امسال رشد محسوسی نشان می‌دهد.

میزان رشد اقتصادی استخراج نفت و گاز طبیعی هم ۲۵.۶ درصد بوده که در مقایسه با بهار امسال ۵.۸ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

از دیگر گروه‌های مهمی که در حال رشد و توسعه است گروه واسطه‌گری‌های مالی است. در طول سال‌های گذشته این صنعت به مدد توسعه بازار سرمایه با رشد زیادی مواجه شده و در تابستان امسال میزان رشد این صنعت به ۱۷ درصد رسیده است. برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که این صنعت در آینده می‌تواند به پیشران توسعه اقتصادی ایران تبدیل شود و توجه دولت به بخش واسطه گری‌های مالی می‌تواند آثار مثبت زیادی برای اقتصاد ایران داشته باشد.

افت درآمد

با وجود آنکه سطح تولید در اغلب بخش‌های اقتصادی در سال‌جاری افزایش یافته برخی صنایع نیز با افت تولید مواجه شده‌اند. طبق اطلاعات مرکز آمار نهادهای اقتصادی فعال در بخش تامین آب، برق و گاز طبیعی در تابستان امسال با رشد منفی مواجه شده‌اند به‌طوری که نرخ رشد اقتصادی این بخش به منفی ۶.۳ درصد رسیده است.

گروه کشاورزی هم با ۳.۲ درصد افت تولید مواجه شده که نشان می‌دهد سیاست‌های این بخش باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که در طول فصول گذشته نیز میزان رشد در این بخش منفی بوده است.

از دیگر بخش‌هایی که با افت تولید مواجه شده‌اند می‌توان به گروه صنایع و معادن بدون درنظر گرفتن نفت اشاره کرد. سطح تولید در این صنایع با ۰.۴ درصد افت مواجه شده است.

میزان رشد تولید ناخالص داخلی در رشته فعالیت‌های عمده اقتصادی- درصد

بخش اقتصادی

بهار

تابستان

استخراج نفت و گاز طبیعی

۱۹.۸

۲۵.۶

سایر معادن

۱.۳

۱.۷

صنعت

۳.۶

۲.۶

تامین آب، برق و گاز طبیعی

-۶.۳

ساختمان

۴.۷

۲.۹

عمده و خرده فروش، هتل و رستوران

-۰.۳

۱.۴

حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات

۹

۷.۹

واسطه گری‌های مالی

۴۲.۷

۱۶.۹

مستغلات، کرایه و خدمات کسب‌وکار

۱.۳

-۰.۱

امورعمومی، آموزش، بهداشت و مدد کاری

۲.۵

۱۲.۱

سایر خدمات عمومی، اجتماعی

۱۷.۴

۳۳.۵

تولید ناخالص داخلی

۷.۹

۷.۱

تولید ناخالص داخلی بدون نفت

۶.۱

۴.۲

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید