سریعترین اینترنت جهان در امریکا سریعتر شده است. شبکه علوم انرژی (Esnet) به ESnet6 ارتقا یافته و به پهنای باند ۴۶ ترابیت بر ثانیه (Tbps) رسید.
به گزارش اقتصادسنج، سریعترین اینترنت جهان فعلا کاربرد تحقیقاتی دارد و صرفا دانشمندان میتوانند از آن استفاده کنند. اما دیر نخواهد بود زمانی که کاربران عادی هم از نتایج این پیشرفتها استفاده کنند. (برعکس برخی کشورهای دیگر که در مسیر برعکس به سمت عصر دیال آپ و مقابل حرکت میٰکنند!)
ESnet اصلی در سال ۱۹۸۶ برای کمک به ارتباط دانشمندان در آزمایشگاههای مختلف وزارت انرژی (DOE) در سراسر ایالات متحده تأسیس شد و به آنها اجازه میدهد تا به سرعت مقادیر عظیمی از دادههای خام را به اشتراک بگذارند.
در دهههای پس از آن، بهروزرسانیهای زیادی برای همگام شدن با پیشرفتهای فناوری و حجم عظیم دادههای تولید شده توسط آزمایشهای علمی انجام شده است. در سال ۲۰۲۱، ۱.۱ اگزابایت داده از طریق شبکه منتقل شد.
و اکنون با جهش نسل بعدی روبرو هستیم. ESnet6 از ۲۴۰۰۰ کیلومتر کابل فیبر نوری اختصاصی در سراسر کشور تشکیل شده که لینکهای ستون فقرات شبکه را قادر میسازد که بتوانند دادهها را با سرعت بین ۴۰۰ گیگابیت در ثانیه (Gbps) تا ۱ Tbps انتقال دهند.
این در حال حاضر سریعترین شبکه اینترنتی در جهان است، اما اکنون با پهنای باند تا ۴۶ ترابیت بر ثانیه این سرنخ را تقویت میکند.
با این حال، باید در نظر داشته باشیم که این یک رکورد سرعت انتقال داده نیست. این افتخار متعلق به یک راهاندازی آزمایشی در ژاپن است که به سرعت شگفتانگیز ۱ پتابیت در ثانیه (Pbps) یعنی ۱۰۰۰ ترابیت بر ثانیه دست یافت.
ESnet6 که نسل ششم شبکه علوم انرژی است به گونهای طراحی شده است که به دانشمندان اجازه میدهد مجموعههای داده بزرگی را بین تیمها، ابزارها و امکانات انتقال دهند و برای کمک به حوزههای تحقیقاتی عمده و فشرده مانند مدلسازی آب و هوا، مطالعات ژنومی، مشاهدات تلسکوپی، آزمایشهای فیزیک و اطلاعات کوانتومی ساخته شده است.