اقتصادسنج| بهگفته رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران به موازات رشد قیمت موبایل در ماههای اخیر تقاضا برای خرید این کالا نیز تا 30 درصد کاهش یافته است. قیمت موبایل در ماههای اخیر سیر صعودی داشت و این رشد در فروردینماه هم ادامه یافت. گرچه مسئولان صنفی رشد قیمت موبایل در ماههای اخیر را نهایتا […]
اقتصادسنج| بهگفته رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران به موازات رشد قیمت موبایل در ماههای اخیر تقاضا برای خرید این کالا نیز تا 30 درصد کاهش یافته است.
قیمت موبایل در ماههای اخیر سیر صعودی داشت و این رشد در فروردینماه هم ادامه یافت. گرچه مسئولان صنفی رشد قیمت موبایل در ماههای اخیر را نهایتا بین 20 تا 30 درصد عنوان میکنند؛ اما نگاهی به قیمت روز گوشیهای پرتقاضا در بازار و مقایسه آنها با قیمت آذرماه همین گوشیها از رشد عجیب 100درصدی قیمت برخی از پرفروشها حکایت دارد.
پرفروشهایی که دلیل محبوبیتشان تا پیش از این قیمت مناسب آنها بود اما الان همانها هم از دسترس قشر کمدرآمد دور شدهاند. این افزایش قیمت و نبود قدرت خرید نزد مصرفکنندگان باعث شده تقاضا برای خرید اقساطی تلفن همراه افزایش یابد و فروشندگان موبایل نیز که تا سال گذشته با توجه به نوسان نرخ ارز بر استفاده از شیوه فروش نقدی، یککلام بودند حالا نرمتر شدهاند و آگهیهای فروش قسطی را پشت شیشه ویترین مغازههایشان نصب کردهاند.
کاهش 30 درصدی تقاضای خرید
بهگفته رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران به موازات رشد قیمت موبایل در ماههای اخیر تقاضا برای خرید این کالا نیز تا 30 درصد کاهش یافته است. محمدرضا رمضان در گفتوگو با همشهری، افزایش قیمت انواع گوشیهای موجود در بازار را بهطور میانگین بین 20 تا 30 درصد عنوان کرد و گفت: کاهش قدرت خرید بخش زیادی از جامعه اجازه همراهی آنها با قیمتهای بازار را نمیدهد و نتیجه اینکه بازار موبایل چندماه اخیر را در رکود گذرانده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت برخی گوشیها طی چندماه گذشته حداقل 6 میلیون تومان بالا رفته است، اضافه کرد: رشد قیمتها از یکسو باعث تغییر سبد کالا برای بیشتر خریداران شده و فروش گوشیهای رده پایینتر را افزایش داده و از سوی دیگر تعمیر را جایگزین خرید کرده است.
در نتیجه فروشندگان ناچارند برای اینکه نابود نشوند تا جایی که امکان دارد شرایط فروش را تسهیل کنند و به فروش اقساطی رضایت بدهند. رمضان با اشاره به اینکه در ماههای اخیر فروش قسطی بسیار زیادشده است اضافه کرد: ما تکنولوژی میفروشیم و نمیتوانیم مدت زیادی یک کالا را نگه داریم چون بعد از چندماه مدل جدید آن کالا به بازار میآید و مدلهای موجود قدیمی میشوند، در نتیجه ناچاریم کالا را به روز عرضه کنیم.
واقعیتها از رشد قیمت موبایل
نگاهی به قیمتها در بازار موبایل حاکی از رشد 100درصدی قیمتها در 5ماه گذشته است. بهطور مثال گوشی سامسونگ A13 که بهدلیل قیمت پایین یکی از پرفروشهای بازار بود، اوایل آذر سال گذشته 4.5 تا 5 میلیون تومان قیمت داشت و امروز قیمت آن به 9 میلیون تومان رسیده است. دیگر پرتقاضای سامسونگ یعنی A33 هم با 90 درصد رشد از 8 میلیون و 300 هزار تومان به 15 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است.
سامسونگ A53 هم 7میلیون افزایش قیمت داشته و به 18 میلیون و 400 هزار تومان رسیده است.
از گوشیهای برند شیائومی، نوت 11معمولی با بیش از 100 درصد رشد از 5 میلیون تومان به 10میلیونو700 هزار تومان رسیده و نوت11 پرو با رکورد 150درصد افزایش قیمت از 7 میلیونو200 هزار تومان به حدود 17 میلیون تومان رسیده است.