شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 42045 |
تاریخ انتشار : 18 فوریه 2023 - 18:21 |
ارسال به دوستان
پ

به تازگی تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر جدیدی از کهکشان فانتوم و چند کهکشان دیگر با وضوح بی‌سابقه‌ای ثبت کرده است.

اقتصادسنج؛ به تازگی تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر جدیدی از کهکشان فانتوم و چند کهکشان دیگر با وضوح بی‌سابقه‌ای ثبت کرده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، یک تلسکوپ رصد 10 میلیارد دلاری که فراتر از دید انسان و با مادون قرمز می‌بیند، تصاویر دیگری از کهکشان‌ها را با وضوح بی‌سابقه‌ای ارسال کرده است. همه این تصاویر با استفاده از MIRI (ابزار مادون قرمز میانی) جیمز وب، یک دوربین و یک طیف‌نگار که نور را در ناحیه فروسرخ میانی طیف الکترومغناطیسی می‌بیند و عکس‌هایی از فضا را با میدانی وسیع‌تر از تلسکوپ هابل می‌گیرد.

تصاویر شگفت انگیز از فضای میان ستاره‌ای توسط تلسکوپ جیمز وب

مقایسه تصاویر تلسکوپ جیمز وب و هابل از کهکشان فانتوم

به نقل از فوربس، توانایی تلسکوپ فضایی جیمز وب برای دیدن مادون قرمز به این معنی است که می‌تواند از میان ابرهای غباری که مانع رسیدن نور مرئی به تلسکوپ‌هایی مانند هابل می شود، آنچه در پشت این ابرها قرار دارد را مشاهده کند.

همانطور که تصاویر مربوط به کهکشان فانتوم نشان می‌دهد، جیمز وب در مقایسه با تلسکوپ فضایی اسپیتزر با قابلیت مادون قرمز، که بین سال‌های 2003 تا 2020 فعالیت می‌کرد، گام بزرگی به جلو محسوب می‌شود. این کهکشان در فاصله 32 میلیون سال نوری و در صورت فلکی حوت قرار دارد.

اکتشافات جدید جیمز وب از فضای میان ستاره‌ای

کارین سندستروم، دانشیار فیزیک در دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو و یکی از نویسندگان مقاله جدید در محیط بین ستاره‌ای (گاز و غبار بین کهکشان‌ها) گفت: از زمانی که اسپیتزر بازنشسته شد، دسترسی دیگر زیادی به طیف مادون قرمز میانی نداشتیم، اما کاری که وب می کند باورنکردنی است. اسپیتزر یک آینه 0.8 متری داشت در حالی که آینه جیمز وب 6.5 متر است. سندستروم گفت: این یک تلسکوپ بزرگ است و ابزارهای شگفت‌انگیزی دارد و من مدت زیادی منتظر چنین چیزی بودم.

جزئیات جدید نمایش داده شده در این تصاویر تماشایی و از نظر علمی حائز اهمیت هستند. NGC 1433، که در تصویر بالا نشان داده شده است، یک کهکشان مارپیچی میله‌ای با هسته‌ای درخشان است که توسط دو حلقه احاطه شده است که هر کدام ستاره‌هایی تولید می‌کنند.

تصاویر مادون قرمز جیمز وب که با استفاده از فیلترها به رنگ قابل مشاهده ترجمه شده‌اند، شامل حباب‌های گازی است که در آن ستارگان در زمان تولد خود انرژی را در محیط اطراف خود آزاد کرده‌اند. NGC 1433 در فاصله 46 میلیون سال نوری در صورت فلکی نیمکره جنوبی هورولوژیوم قرار دارد و به دلیل هسته‌های فعالش یک کهکشان سیفرت به شمار می‌آید.

تصویر ثبت شده از NGC 1433 توسط تلسکوپ جیمز وب

امید است که تصاویری از این دست بتواند به محققان کمک کند تا ساختار ابرهای مولکولی را که ستاره‌ها از آن‌ها تشکیل می‌شوند و همچنین گاز اطراف ستاره‌های کوچک را ترسیم کنند تا به چگونگی شکل‌گیری ستاره‌های جدید کهکشانی دست یابند. مناطقی که در تصویربرداری تلسکوپ هابل کاملاً تاریک هستند در این تصاویر مادون قرمز جدید با جزئیات فوق‌العاده‌ای روشن شده‌اند و به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا بررسی کنند که چگونه غبار موجود در محیط بین ستاره‌ای نور حاصل از شکل‌گیری ستارگان را جذب کرده و آن را دوباره در مادون قرمز ساطع کرده است و شبکه پیچیده‌ای از گاز و غبار را روشن می‌سازد.

تصویر دیگری که این هفته منتشر شد، اگرچه در واقع اولین کهکشان مارپیچی است که جیمز وب در اواسط سال 2022 از آن تصویربرداری کرد، تصویر NGC 7496، یک کهکشان مارپیچی در فاصله حدود 24 میلیون سال نوری در صورت فلکی گروس است که پر از خوشه‌های ستاره‌ای و خطوط گرد و غبار است. در این تصویر، بازوهای مارپیچی آن با حباب‌های عظیمی که نتیجه آزاد شدن انرژی ستاره‌های کوچک است، رگه رگه شده‌اند.

تصاویر شگفت انگیز از فضای میان ستاره‌ای توسط تلسکوپ جیمز وب

تصویر ثبت شده جدید از NGC 7496 توسط جیمز وب

در این تصویر از NGC 1365، یک کهکشان مارپیچی دو میله‌ای در فاصله حدود 56 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی فورنکس، توده‌های غبار و گاز در محیط بین ستاره‌ای نور حاصل از شکل‌گیری ستارگان را جذب کرده و آن را به درون مادون قرمز منتشر کرده‌اند. به این ترتیب برای اولین بار اخترشناسان می‌توانند آنچه را که در داخل کهکشان می‌گذرد مشاهده کنند.

تصویربرداری جیمز وب از NGC 1365

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید