جمعه, ۲ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-23
کد خبر: 129608 |
تاریخ انتشار : 22 می 2025 - 22:28 |
ارسال به دوستان
پ

بازدهی بازارها در هفته پایانی اردیبهشت روند متوازنی نداشت؛ اما نوسانات قیمت نیز چندان قابل توجه نبود. بلاتکلیفی در موضوعات سیاسی روند قیمت دلار را رنج کرد و رشد اونس جهانی طلا افزایش ارزش برای بازار طلا به همراه داشت. بورس نیز با بازدهی منفی بسته شد.

 اقتصادسنج| بازدهی بازارها در هفته پایانی اردیبهشت روند متوازنی نداشت؛ اما نوسانات قیمت نیز چندان قابل توجه نبود. بلاتکلیفی در موضوعات سیاسی روند قیمت دلار را رنج کرد و رشد اونس جهانی طلا افزایش ارزش برای بازار طلا به همراه داشت. بورس نیز با بازدهی منفی بسته شد.

بازدهی بازارها در هفته پایانی اردیبهشت تحت تاثیر اخبار سیاسی و انتظار برای برگزاری دور پنجم مذاکره میان ایران و آمریکا قرار داشت. معامله‌گران جانب احتیاط را داشتند و از انجام مبادلات سنگین پرهیز می‌کردند.

گفتنی است دور پنجم مذاکره میان ایران و آمریکا قرار است روز جمعه در رم پایتخت ایتالیا برگزار شود. همین خبر قیمت دلار را که تا کانال ۸۵ هزار تومانی پیش‌روی کرده بود به کانال ۸۲ هزار تومانی برگرداند.

بازدهی بازارها

دلار ۲۵۰ تومان ارزان شد

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۲۵ اردیبهشت تا ۱ خرداد نشان می‌دهد اسکناس دلار ۲۵۰ تومان کاهش داشت و افت ۰.۳۰ درصدی را تجربه کرده است. قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه روی قیمت ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومانی بسته شد.

بازدهی مثبت طلا در کاهش قیمت دلار

روز پنجشنبه اول خرداد هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۵۳۶ هزار تومانی رسید و رشد قیمت ۱۱۷ هزار تومانی داشت. این هفته طلا با افزایش ۱.۸۲ درصدی به کار خود پایان داد.

در هفته اخیر هر مثقال طلای ۱۸ عیار رشد ۴۸۸ هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم ۲۸ میلیون و ۳۱۳ هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در هفته اخیر رشد ۱.۷۵ درصدی داشت.

اونس طلا ۱۳۰ دلار گران شد

گفتنی است از ۲۵ اردیبهشت تا ۱ خرداد طلای جهانی رشد قیمت  ۱۳۰ دلاری داشت. قیمت اونس جهانی طلا در هفته اخیر رشد ۴.۰۹ درصدی داشت و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۳۳۰۵ دلاری در حال معامله است.

قیمت سکه امامی در یک هفته ۷۷۰ هزار تومان رشد کرد

قیمت سکه امامی در هفته پایانی اردیبهشت ۱.۰۵ درصد رشد داشت و افزایش قیمت ۷۷۰ هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه اول خرداد با قیمت ۷۳ میلیون و ۹۸۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۶۸ میلیون و ۹۱۵ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته قیمت نیم‌سکه با رقم ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی و ربع سکه با رقم ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی قرار گرفت.

7.5 همت پول حقیقی از بازار سهام خارج شد

بورس تهران در هفته‌ای که گذشت، بار دیگر تحت تاثیر ریسک‌های سیاسی داخلی و خارجی قرار گرفت و با روندی کاملا نزولی به کار خود پایان داد. در حالی که در روزهای شنبه و یکشنبه، نماگرهای بازار نوسانات محدودی داشتند و حتی نشانه‌هایی از بهبود در برخی گروه‌ها دیده می‌شد، اما از روز دوشنبه ورق بازار برگشت.

افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک، تشدید نااطمینانی‌های سیاسی و نگرانی‌های مربوط به آینده فضای تصمیم‌گیری، سرمایه‌گذاران را به سمت خروج پول سوق داد. نتیجه این اتفاق، خروج حدود هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار در طول هفته بود؛ موضوعی که در ادامه باعث شد فشار فروش به شدت افزایش پیدا کند.

در نهایت، بازدهی بورس در هفته پایانی اردیبهشت منفی شد و شاخص کل بورس با افت دو درصدی به کار خود پایان داد. شاخص هم‌وزن نیز که نماینده عملکرد نمادهای کوچکتر بازار است، کاهش 1.13 درصدی را تجربه کرد.

این در حالی است که بسیاری از نمادها به محدوده‌های حمایتی خود نزدیک شده‌اند، اما نبود خریدار قدرتمند و تداوم فضای نااطمینانی، اجازه بازگشت را نمی‌دهد.

اما تحلیلگران معتقدند بورس برای بازگشت به روند صعودی نیازمند ثبات نسبی فضای سیاسی و ارسال سیگنال‌های روشن از سوی سیاست‌گذاران اقتصادی است؛ در غیر این صورت، روند فعلی می‌تواند تا هفته‌های آینده نیز ادامه یابد.

متوسط حجم معاملات خرد 10 درصد رشد کرد

نکته دیگر اینکه حجم معاملات خرد در این هفته افزایش حدود 10 درصدی داشت؛ به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته پایانی اردیبهشت ‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به 46 میلیارد برگه سهم رسید.

میانگین ارزش معاملات خرد به 15.4 همت رسید

همچنین میانگین ارزش معاملات خرد در این هفته کاهش یافته است؛ به طوری که میانگین هفتگی این شاخص 15 هزار و 450 میلیارد تومان شد.

7.5 همت پول حقیقی از بورس خارج شد

برآیند تراز ورود و خروج پول حقیقی در هفته پایانی اردیبهشت، خروج هفت هزار و 500 میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار سهام بود. گفتنی‌ است بخش بزرگی از این مبلغ، در روز سه‌شنبه پس از افزایش ریسک‌های سیاسی از بورس خارج شده است.

رشد 0.98 درصدی شاخص کل طی یک ماه گذشته

در دید بلندمدت اما روند بورس صعودی بوده است؛ طوری که بازدهی ماهانه شاخص‌ کل بیشتر از 0.98 درصد بوده و این نماگر کف پایین‌تری نداشته که می‌توان آن را نشانه‌ای امیدوارکننده دانست.

تجارت‌نیوز/

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید