اصفهان آهن آپادانا به عنوان مرجع معتبر خرید و فروش مقاطع فولادی مختلف، قصد دارد تحلیلی از شرایط حاکم بر بازار فولاد ارائه دهد. پیشنهاد می کنیم اگر قصد اجرای پروژه های عمرانی مختلف را دارید، از این تحلیل برای پیش بینی آینده بازار استفاده کنید.
پروژه های عمرانی اجرا شده یا در حال احداث یکی از مصادیق توسعه کشور به شمار می روند. در اجرای چنین ساخت و سازهایی، محصولات فولادی از جمله میلگرد ساختمانی کاربرد بسیاری دارند. اما مشکل اینجاست که تورم، تغییرات نرخ ارز و مواردی از این دست، موجب افزایش قیمت میلگرد ساختمانی و در نهایت، هزینه اجرای بنا شده اند. بر این اساس، سازندگان با مشکلات مختلفی مواجه هستند.
اصفهان آهن آپادانا به عنوان مرجع معتبر خرید و فروش مقاطع فولادی مختلف، قصد دارد تحلیلی از شرایط حاکم بر بازار فولاد ارائه دهد. پیشنهاد می کنیم اگر قصد اجرای پروژه های عمرانی مختلف را دارید، از این تحلیل برای پیش بینی آینده بازار استفاده کنید.
چرا میلگرد ساختمانی گران شده است؟
یکی از معضلات اساسی در صنعت ساختمانی کشور، گران شدن مصالح و محصولات فولادی از جمله میلگرد است. این افزایش ها در حالی رخ می دهد که رونق خاصی را در فعالیت های مربوط به ساخت و ساز مشاهده نمی کنیم. در واقع بالا رفتن قیمت میلگرد ساختمانی و سایر مصالح بیشتر جنبه تورمی دارد. به عنوان مثال، می توان به افزایش نرخ دلار به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت میلگرد ساختمانی اشاره کرد. البته این موضوع، تنها عامل اثرگذار بر قیمت نیست و موارد دیگری نیز موثر هستند. در ادامه هر یک از این نکات و نحوه تاثیر آن ها بر قیمت محصولات فولادی را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
عوامل موثر بر قیمت میلگرد ساختمانی را بشناسید
برای تولید میلگرد یا هر مقطع فولادی دیگری، پروسه ای طولانی طی می شود. این فرایند از استخراج سنگ آهن از معادن شروع می شود تا به تولید محصول نهایی برسد. در این مسیر، عوامل داخلی و بین المللی متعددی وجود دارند که قیمت میلگرد ساختمانی را تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دلار؛ مهم ترین دلیل تغییر قیمت میلگرد ساختمانی
صنعت فولاد جنبه بین المللی دارد. بخشی از تولیدات داخلی محصولات این صنعت صادر می شود و قسمتی از مواد اولیه یا ابزارآلات مورد استفاده تولیدکنندگان از طریق واردات تامین می شود. در همه این فرایندها، دلار به عنوان ارز بین المللی نقش مهمی در تعیین قیمت محصول نهایی خواهد داشت. در واقع افزایش قیمت دلار، هزینه های تولید را افزایش می دهد که فشار آن، بر مصرف کننده نهایی وارد می شود.
به همین دلیل است که تولید کنندگان و فروشندگان فعال بازار همچون اصفهان آهن، برای اعلام قیمت های خود، همیشه نیم نگاهی به بازار ارز و تحرکات آن دارند. اگر شما هم قصد پیش بینی آینده محصولات فولادی را دارید، بهتر است تحلیل های مربوط به قیمت دلار را دنبال کنید؛ چرا که نمودار قیمت دلار و کالاهای فولادی همبستگی زیادی دارند.
بر این اساس، با توجه به روند صعودی قیمت دلار طی یک سال اخیر (بهار 1401 تا تابستان 1402)، شاهد افزایش قیمت میلگرد ساختمانی بوده ایم. به نحوی که قیمت سایز های
مختلف این محصول از حدود 18 هزار تومان در سال گذشته، به محدوده قیمتی 25 هزار تومان در تیر 1402 رسیده است.
البته سقف قیمتی میلگرد به بهمن و اسفند سال 1401 باز می گردد؛ زمانی که قیمت این محصول تا 30 هزار تومان نیز بالا رفت. این در حالی است که قیمت دلار از اواخر بهار 1402 روند نزولی یا ثابتی را طی کرده و به دنبال آن، کاهش قیمت میلگرد ساختمانی را در کوتاه مدت شاهد بودیم.
کمبود برق صنایع؛ سنگی جلوی پای تولید
مشکل دیگری که صنایع ما در این سال ها با آن دست و پنجه نرم کرده اند، کمبود برق است. این مشکل، آسیب زیادی به تولیدکنندگان وارد کرده و به نوعی، هزینه تولید را بالا برده است. هرجا هزینه تولید افزایش یابد، مصرف کننده نهایی آسیب خواهد دید. اما چطور کمبود برق چنین تاثیری بر صنعت فولاد دارد؟
صنایع مختلف از جمله فولاد مجبورند برای فرار از قطعی برق در طول روز، شیفت های کاری جدیدی را تعریف کنند و بار تولید را به شب منتقل نمایند. این موضوع را از مصاحبه سخنگوی صنعت برق نیز می توان متوجه شد. او در مصاحبه اخیر خود اعلام کرده که صنایع از ساعت 24 تا 8 صبح مشکلی از نظر قطعی برق نخواهند داشت.
راه اندازی یا گسترش شیفت شب، هزینه های مربوط به دستمزد کارگران را افزایش می دهد؛ این موضوع دلیلی برای بالا رفتن هزینه تولید و در نهایت، افزایش قیمت میلگرد ساختمانی یا هر محصول دیگری خواهد شد.
تورمی که خیال مهار شدن ندارد!
در سال های اخیر، اقتصاد کشور همیشه با غول تورم در نبرد بوده و معمولا موفقیتی به دست نیامده است. به همین دلیل، هزینه زندگی بالا رفته و به نوعی، سفره مردم کوچک تر شده است. یکی از راهکارهای اقتصادی سال های اخیر برای کاهش اثر تورم بر زندگی مردم، افزایش حقوق بوده که موافقان و مخالفان خود را دارد؛ اما معمولا به وقوع پیوسته است.
از دید کارفرمایی، افزایش حقوق موجب بالا رفتن هزینه تولید و در نهایت، افزایش قیمت میلگرد ساختمانی و محصولات سایر صنایع خواهد شد. اینجاست که تورم تاثیر خود را بر بالا رفتن قیمت ها نشان می دهد.
تاثیر بهای حمل بار بر افزایش قیمت میلگرد ساختمانی
ناوگان حمل و نقل کشور در سال های اخیر با مشکلات متعددی رو به رو بوده که از جمله آن ها می توان به فرسودگی و افزایش هزینه مربوط به نگهداری خودروهای سنگین اشاره کرد. موضوع حمل بار از دو جهت بر قیمت میلگرد ساختمانی و سایر مقاطع فولادی اثر خواهد داشت. مورد اول زمانی است که مواد اولیه به سمت کارخانه های تولید کننده حمل می شود. مورد بعد، حمل کالای تولید شده تا محل مصرف آن است.
با توجه به افزایش شدید در قیمت کالاهای مصرفی خودروهای سنگین از جمله روغن، لاستیک و …؛ همچنین هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر خودرو، اتحادیه های باربری نیز خدمات خود را با قیمت بالاتری ارائه می کنند. همه این عوامل دست به دست هم میدهند تا قیمت حمل کالا در سرتاسر کشور بیشتر شود.
افزایش قیمت میلگرد ساختمانی: دیدگاه اصفهان آهن به عنوان یک فروشنده بزرگ
با توجه به مواردی که بررسی شد، با در نظر گرفتن تورم سالیانه، مسائل سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور، بهبود روابط با همسایگان و همچنین توجه به نمودار قیمتی دلار، در حال حاضر قیمت محصولات فولادی نوسان شدیدی را تجربه نمی کند و به نوعی، بازار در یک آرامش نسبی قرار دارد.
اما اگر شرایط در بازار دلار همانند پاییز و زمستان سال 1401 دنبال شود، قطعا شاهد افزایش شدید قیمت ها خواهیم بود. بر همین اساس، به فعالان حوزه عمران و مجریان پروژه های ساختمانی توصیه می شود تا همیشه اخبار سیاسی و اقتصادی کشور را دنبال کنند و روند حرکتی قیمت دلار را زیر نظر داشته باشند.
مجموعه اصفهان آهن با مدیریت سعید صمصام شریعت (Saeid Samsam Shariat) و فراهم نمودن بستری جدید و متفاوت در زمینهی خرید و فروش و کسب رضایت مشتری به همکاری و تعامل مستمر و بلند مدت با مشتریان میاندیشد. در این راستا این شرکت موفق به دریافت استاندارد های بین المللی از جمله گواهینامههای،مدیریت کیفیت ISO9001 و رضایتمندی و بررسی شکایات مشتریان ISO10002 گردیده است توانسته به عنوان یک منبع مطمئن، قابل اتکاء و برتر در این عرصه شناخته گردد.
نظرات و تجربیات شما
-
ممنون بابت اطلاعات مفید و ارزشمندتون *:)
-
درود بر شما. با این وضعیت بازار و رکودی که هست به نظر نمیاد فعلا رونقی تو این صنعت ببینیم. مگر اینکه صادرات به کمک فولاد ایران بیاد.
دلار بیاد پایین هم قیمتها صعودی هست بده بالا بازم صعودی میشه،نمونه اش دستور شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو های مونتاژی، گران شدن پنجاه درصدی نان که همه رسانه ها خفه خون گرفتن