پنجشنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-29
کد خبر: 129897 |
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۳ |
ارسال به دوستان
پ

«فایل‌‌‌های در نوبت فروش ارائه شده به بازار مسکن» حاکی از رکود شدید در بازار خرید و فروش است که هر دو سمت بازار یعنی عرضه و تقاضا را وادار به رفتاری محتاطانه و توام با ترس کرده است .

اقتصادسنج| «فایل‌‌‌های در نوبت فروش ارائه شده به بازار مسکن» حاکی از رکود شدید در بازار خرید و فروش است که هر دو سمت بازار یعنی عرضه و تقاضا را وادار به رفتاری محتاطانه و توام با ترس کرده است.

به روایت بسیاری از واسطه‌‌‌های بازار معاملات ملک، میزان تقاضا به مراتب کمتر از عرضه بوده و نوعی بلاتکلیفی در بازار حاکم است و تمام طرف‌‌‌های بازار مسکن چشم به آینده مذاکرات بین ایران و آمریکا دوخته‌‌‌اند که برحسب آن، نسبت به خرید و فروش اقدام کنند. به طور کلی روند بازار نسبتا در ثبات بوده و با تغییرات بسیار جزئی همراه بوده است که چندان قابل‌توجه نیست.

علت کاهش تقاضا و حضور توام با ریسک و ترس عرضه‌‌‌کنندگان از چند فاکتور نشأت می‌گیرد. بیم و امید به آینده «ریسک سیاسی» عمده خانوارها و سرمایه‌گذاران را برای هر نوع فعالیت اقتصادی بزرگ از جمله خرید آپارتمان، به نوعی متوقف کرده است. همچنین، وضعیت ناپایدار قیمت‌ها در بالادست بازار معاملات مسکن و تداوم رشد هزینه ساخت‌وساز بر رفتار طبیعی سازنده‌‌‌ها برای فروش واحدهای مسکونی اثر منفی گذاشته است. با این حال روند مذاکرات شاید تغییر چندانی بر قیمت‌ها نداشته باشد یعنی اگر تصور عمومی بر آن است که در صورت توافق ایران و آمریکا، احتمالا قیمت مسکن روند کاهشی داشته باشد، اما در مقابل، فاکتور «تورم تولید مسکن» روی روند رشد هزینه ساخت و قیمت نهایی مسکن اثر دارد.  و آیتم بعدی که بر رفتار خریداران بازار مسکن اثرگذار است، اینکه «وام مسکن» خود یکی از موانع اصلی خرید برای متقاضیان است. علاوه بر اینکه مبلغ وام نسبت به قیمت مسکن بسیار کم است، بانک‌ها به زوج‌‌‌ها و افراد درخواست‌کننده وام سختگیری بسیاری می‌کنند و وام مسکن به راحتی به متقاضیان اعطا نمی‌شود. در نتیجه از میزان تقاضا کاسته می‌شود.

موضوع مهمی که گروهی از واسطه‌‌‌های بازار ملک بر آن هم نظر بودند، نامعلوم بودن روند قیمت‌ها و آینده بازار مسکن است که چندان بازار وابسته به مذاکرات نخواهد بود و هنوز مشخص نیست که توافق یا عدم‌توافق در بازار مسکن تاثیرگذار باشد.

نکته‌‌‌ای که عمده واسطه‌‌‌های ملکی در رابطه با توافق مطرح می‌کنند، عدم تغییر قابل‌توجه در بازار مسکن است. زیرا وضعیت رکود بازار مسکن تنها به موضوع مذاکرات برنمی‌‌‌گردد بلکه بخش مهم آن ناشی از سوءمدیریت است. همچنین بازار چه در صورت افزایش قیمت چه در صورت کاهش با چالشی جدی مواجه می‌شود. در صورت توافق، احتمال ثبات یا کاهش قیمت وجود دارد.  همچنین در صورت افزایش قیمت مسکن با توجه به عدم‌استطاعت مالی افراد برای خرید ملک با قیمت بالاتر، رکود مسکن بیشتر از گذشته شده و خریداران مجددا از بازار ملک خارج شده و به دیگر بازارها برمی‌‌‌گردند. در حال حاضر با وجود نامعلوم بودن شرایط بازار، شاید وضعیت فعلی ثبات قیمت، زمان مناسبی برای خرید مصرفی باشد.

نکته قابل‌توجه در بازار مسکن اینکه «سرمایه‌گذاران بار دیگر از بازار خارج شده‌‌‌اند» و مصرف‌کنندگان بالاجبار البته با ترس اقدام به خرید مسکن جدید عمدتا جهت تبدیل به احسن می‌کنند. علت خروج سرمایه‌گذاران به دلیل بی‌‌‌ثباتی در این بازار و نامعلوم ماندن آینده این بازار است که بخواهند سرمایه خود را در بازار ملک سرمایه‌گذاری کنند یا در بازارهای موازی. زیرا در صورت کاهش قیمت در آینده در بازار ملک، سرمایه‌گذاری نخواهند کرد.

6hLbNxB2yLZC

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید