آلبالو میوهای ترش و خوشطعم از خانوادهی گیلاس است که بهویژه در تابستان برداشت میشود.
اقتصادسنج| آلبالو میوهای ترش و خوشطعم از خانوادهی گیلاس است که بهویژه در تابستان برداشت میشود. این میوه علاوه بر طعم خاص و پرطرفدارش، دارای خواص تغذیهای و دارویی زیادی است.
آلبالو را میتوانید به روشهای مختلفی نگهداری کنید، یکی از رایجترین آنها به صورت منجمد در فریزر است هرچند درست کردن فرآوردههای آلبالو مثل آب آلبالو و غیره هم کاربردی است.
طبیعت آلبالو سرد و خشک می باشد. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و رفع غلظت خون و صفرا مفید است. در ادامه خواص این میوه را بررسی میکنیم.
۱. منبع غنی آنتیاکسیدانها
آلبالو سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند آنتوسیانینها و کوئرستین است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکند. این خاصیت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
۲. کاهش التهاب و درد مفاصل
مصرف آلبالو یا آب آلبالو ممکن است به کاهش التهاب، دردهای عضلانی و آرتریت کمک کند. تحقیقات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در آلبالو میتوانند در بهبود دردهای ناشی از ورزش و نقرس مفید باشند.
۳. بهبود کیفیت خواب
آلبالو بهطور طبیعی حاوی ملاتونین است، هورمونی که در تنظیم چرخه خواب مؤثر است. نوشیدن آب آلبالو قبل از خواب میتواند به بهبود کیفیت خواب، بهویژه در افراد دارای بیخوابی، کمک کند.
۴. کمک به سلامت قلب
مصرف منظم آلبالو میتواند فشار خون و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد، که این دو عامل نقش مهمی در بیماریهای قلبی دارند.
۵. تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C و سایر مواد مغذی موجود در آلبالو به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماریها کمک میکند.
۶. کنترل وزن و تنظیم قند خون
آلبالو دارای شاخص گلایسمی پایین است و میتواند به کنترل قند خون کمک کند. همچنین به دلیل فیبر بالا، به احساس سیری کمک کرده و برای برنامههای کاهش وزن مفید است.
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم آلبالو :
- کالری ۵۰
- مجموع چربی ۰ گرم
- چربی اشباع شده و چربی ترانس ۰ گرم
- کلسترول ۰ میلی گرم
- سدیم۳ میلی گرم
- کل کربوهیدرات ۱۲.۱۸ گرم
- فیبر رژیمی (۱.۶ گرم)
- شکر ۸.۴۹ گرم
- پروتئین ۱ گرم
- ویتامین آ ۰.۰۶۴میلی گرم
- کلسیم ۱۶ میلی گرم
- آهن ۰.۳۲میلی گرم