یکشنبه, ۱۳ مهر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-10-05
کد خبر: 134065 |
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۵ |
ارسال به دوستان
پ

کارشناسان تغذیه با بررسی پوست میوه‌ها و سبزیجات مختلف، هشت مورد از مغذی‌ترین آن‌ها را معرفی کرده‌اند؛ از پوست گوجه‌فرنگی و سیب گرفته تا رِند هندوانه که به بهبود گردش خون کمک می‌کند.

اقتصادسنج| کارشناسان تغذیه با بررسی پوست میوه‌ها و سبزیجات مختلف، هشت مورد از مغذی‌ترین آن‌ها را معرفی کرده‌اند؛ از پوست گوجه‌فرنگی و سیب گرفته تا رِند هندوانه که به بهبود گردش خون کمک می‌کند.

بسیاری از ما هنگام خوردن میوه یا سبزی، عادت داریم پوست آن را بگیریم. اما متخصصان تغذیه می‌گویند همین بخش بیرونی، منبعی سرشار از فیبر، مواد معدنی و ترکیبات مفید برای سلامتی است.پوست‌ها اغلب حاوی پتاسیم، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان هستند و خوردن آن‌ها می‌تواند هم ارزش تغذیه‌ای غذا را بالا ببرد و هم از هدررفت مواد غذایی جلوگیری کند.

البته باید دانست همه‌ی پوست‌ها خوردنی نیستند؛ مثلاً پوست انبه حاوی ترکیبی به نام اوروشیول (urushiol) است ـ همان ماده‌ای که در پیچک سمی وجود دارد و ممکن است در برخی افراد واکنش پوستی ایجاد کند.

در این مطلب، چند متخصص تغذیه می‌گویند کدام پوست‌ها را می‌توان با خیال راحت خورد و چه فوایدی برای بدن دارند.

۱. کیوی

می‌توانید تمام میوه‌ی کیوی را با پوست پرزدارش بخورید!به گفته‌ی «میشل روتن‌استاین»، متخصص تغذیه قلب و عروق:«خوردن کیوی با پوست، فیبر میوه را دو برابر می‌کند و مقدار ویتامین C، E و ترکیبات پلی‌فنولی را افزایش می‌دهد.»

نتایج پژوهشی در سال ۲۰۲۰ نشان داد خوردن کیوی به همراه پوست، باعث کاهش التهاب و بهبود سلامت گوارش می‌شود.

۲. گوجه‌فرنگی

پوست گوجه‌فرنگی سرشار از لیکوپن است؛ آنتی‌اکسیدانی که به جوانی پوست، حفاظت در برابر نور آفتاب و افزایش تولید کلاژن کمک می‌کند.پوست گوجه حدود ۲.۵ برابر بیشتر از گوشت آن لیکوپن دارد و همچنین حاوی روی، منگنز و مس است.

۳. مرکبات

پوست پرتقال، لیمو و گریپ‌فروت به‌ویژه بخش زرد یا نارنجی بیرونی آن (زِست)، منبعی عالی از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست.زِست مرکبات نه‌تنها طعم و عطر خاصی به غذا و نوشیدنی‌ها می‌دهد، بلکه سرشار از ویتامین C و ترکیبات پلی‌فنولی مانند لیمونن است که خاصیت ضدالتهابی دارد و به تقویت سیستم ایمنی و سلامت قلب کمک می‌کند.

۴. سیب‌زمینی

پوست سیب‌زمینی بیش از گوشت آن حاوی ویتامین C، پتاسیم، منیزیم و فسفر است و فیبر فراوانی دارد که برای سلامت روده و احساس سیری مفید است.بررسی‌ها نشان داده‌اند عصاره‌ی پوست سیب‌زمینی می‌تواند تولید کلاژن نوع ۱ را در بدن تحریک کند و خاصیت ضدپیری داشته باشد. همچنین این پوست دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است.

۵. هویج

به گفته‌ی متخصصان تغذیه، پوست هویج یکی از غنی‌ترین بخش‌های این سبزی است.این پوست‌ها سرشار از فیبر، آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن و ترکیبات ضدسرطان هستند. بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود و برای سلامت چشم، پوست و سیستم ایمنی حیاتی است.

۶. سیب

پوست سیب یکی از مفیدترین بخش‌های میوه است.این قسمت منبعی عالی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است که به گوارش بهتر و کنترل وزن کمک می‌کند.پوست سیب همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کِوِرسِتین، کاتچین و کلروژنیک اسید است که از بروز بیماری‌های مزمن و مشکلات قلبی جلوگیری می‌کنند.

۷. انگور

پوست انگور غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدان مانند رزوراترول، آنتوسیانین و فلاونوئیدهاست.رزوراترول در تحقیقات بسیاری با سلامت قلب، کاهش التهاب و پیشگیری از سرطان مرتبط دانسته شده است. فیبر موجود در پوست انگور نیز به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

۸. هندوانه

هندوانه پوست نازکی ندارد، اما قسمت سفید و سبزرنگ نزدیک به پوست بیرونی ـ که به آن رِند یا «سفیدی پوست هندوانه» گفته می‌شود ـ کاملاً خوراکی است.این بخش حاوی سیترولین، نوعی آمینواسید است که به بهبود گردش خون و کاهش فشارخون کمک می‌کند.رِند هندوانه سرشار از فیبر، ویتامین C و B6 است و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و عملکرد مغز کمک کند.

برای مصرف، می‌توانید پوست هندوانه را ترشی بیندازید، به خوراک سبزیجات اضافه کنید یا آن را در اسموتی و سالاد به کار ببرید.

پوست بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات منبعی ارزشمند از ویتامین‌ها، فیبر و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است.با شستن کامل و انتخاب گزینه‌های سالم (بدون آفت‌کش زیاد)، می‌توان از این بخش‌های طبیعی برای افزایش ارزش غذایی وعده‌ها و کاهش دورریز مواد غذایی بهره برد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید