برنج اصلیترین غذای ایرانیها و بسیاری از کشورهای آسیایی است. البته از این ماده غذایی همیشه بهعنوان یک غذای پرنشاسته و چاقکننده نام برده میشود؛ اما جالب است بدانید که برنج هم فوایدی دارد.
اقتصادسنج| برنج اصلیترین غذای ایرانیها و بسیاری از کشورهای آسیایی است. البته از این ماده غذایی همیشه بهعنوان یک غذای پرنشاسته و چاقکننده نام برده میشود؛ اما جالب است بدانید که برنج هم فوایدی دارد.
تایمزآف ایندیا درباره فواید برنج مقالهای منتشر کرده و نوشته: «برخلاف تصور رایج عمومیکه برنج برای سلامتی چندان هم خوب نیست و مصرف آن برای افراد چاق مضر است، این ماده خوراکی فواید زیادی دارد. برنج سفید برای قرنها یکی از مواد اصلی در چندین منطقه جهان بهویژه کشورهای آسیایی بوده؛ اما طی فرایند تصفیه و تحتتأثیر نور ناکافی بسیاری از ترکیبات معدنی و مغذی خود را از دست میدهد که بدون درنظر گرفتن این فرایند یکی از سالمترین غلات کامل به شمار میرود.» چند مزیت برنج را در ادامه بخوانید:
هضم آسان
هضم برنج سفید نسبت به برنج قهوهای و سایر جایگزینها بهدلیل محتوای فیبر پایین آسانتر است. این برنج برای افرادی که مشکل گوارشی دارند ، گزینهای عالی است.
گلوتن ندارد
ترکیب طبیعی بدون گلوتن در برنج باعث میشود دستگاه گوارش راحتتر بتواند مولکولهای غذا را تجزیه و از چسبیدن آن ها به دیواره رودهها جلوگیری کند.
تراکم کالری
مصرف زیاد برنج میتواند وزن را بسیار افزایش دهد؛ اما با رعایت یک رژیم سالم این خوراکی محبوب با مقدار زیادی کربوهیدرات منبعی غنی از انرژی و کالری به شمار میرود.
ماندگاری طولانی
برنج سفید در مقایسه با برنج قهوهای و سایر غلات، ماندگاری بیشتری دارد و اگر بهدرستی ذخیره شود، میتواند برای مدت طولانی قابل خوردن باقی بماند.
مواد مضر کمی دارد
سبوس برنج حاوی یک ماده ضدمغذی به نام اسیدفیتیک است که طی فرایند آسیاب برنج سفید حذف و باعث میشود جایگزین بهتری برای برنج قهوهای و سایر غلات باشد.