شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 61865 |
تاریخ انتشار : 11 ژوئن 2023 - 14:06 |
ارسال به دوستان
پ

ازبین‌بردن موهای زائد با لیزر عوارض و محدودیت‌هایی دارد که شما باید پیش از اینکه تصمیم به این کار بگیرید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

اقتصادسنج| ازبین‌بردن موهای زائد با لیزر عوارض و محدودیت‌هایی دارد که شما باید پیش از اینکه تصمیم به این کار بگیرید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

موهای زیرپوستی و دست و پاهایی که موی زائد دارند می‌توانند بر زیبایی ظاهرتان اثر بگذارند و وکس و شیوکردن هم می‌تواند برای خیلی از افراد به هر دلیلی مناسب نباشد. مثلاً شیوکردن زمان‌بر است و ضمناً گاهی با خراش‌ها و بریدگی‌هایی همراه خواهد بود که اصلاً خوشایند نیستند و این یکی از شایع‌ترین دلایلی است که افراد را به سمت حذف دائمی موهای زائد با لیزر سوق می‌دهد. اما درمان با لیزر هم اغلب می‌تواند باعث اسکار و تحریک پوست شود.

بنابراین، راه چاره چیست؟ لیزر بدن نسبت به سایر روش‌های حذف موهای زائد تا چه اندازه بی‌ضرر است؟ عوارض جانبی احتمالی این شیوه چیست؟ شما باید پاسخ این پرسش‌ها را بدانید تا درست تصمیم بگیرید.

آیا لیزر بدن بی‌ضرر است؟

خیلی‌ها لیزر بدن را مؤثر و بی‌ضرر می‌دانند؛ چون به نظر آنها این شیوه حذف موهای زائد هیچ خطر بلندمدتی برای سلامتی ندارد. اما برخی از افراد ممکن است بعد از مراحل درمان با لیزر، دچار عوارض جانبی موقتی شوند. توصیه می‌کنیم قبل از درمان با لیزر، با متخصص پوست مشورت کرده و تست انجام دهید.

درمان با لیزر کمک می‌کند موهای زائد و ناخواسته بدن بدون آسیب به پوست حذف شوند، و این فرایند معمولاً سریع است (بسته به ناحیه تحت درمان). اما برخی افراد ممکن است دچار عوارض ناخواسته‌ای شوند.

خطرات مرتبط با لیزر بدن

ممکن است بعد از درمان با لیزر دچار عوارضی شوید که بیشتر آنها موقتی هستند؛ اما اگر تشدید شدند باید به متخصص پوست مشورت کنید.

یادتان باشد که رفع موهای زائد با لیزر موها را برای همیشه از بین نمی‌برد؛ بلکه رشد آنها را کمتر می‌کند. در هر جلسه درمان با لیزر، موها نازک‌تر شده و تراکمشان کمتر می‌شود و سیکل ریزش مو بیشتر خواهد شد. در ابتدا لازم خواهد بود چند جلسه لیزردرمانی شوید تا موها کاملاً حذف شوند، چون همه موها هم‌زمان در فاز رشد فعال نیستند

تحریک و قرمزی پوست

تحریک و قرمزی پوست از معمول‌ترین عوارض لیزر بدن هستند و اگر لیزردرمانی روی ناحیه حساسی از بدنتان انجام شده باشد احتمال بروز این عارضه بیشتر خواهد بود. همچنین پوست ممکن است نسبت به لمس حساس شود، قرمز شود یا ورم کند.

این اثرات مشابه اثراتی هستند که بعد از وکس یا دیگر روش‌های حذف موهای زائد می‌بینید. تحریکات پوستی معمولاً در عرض یک ساعت بعد از لیزردرمانی از بین می‌روند. شما می‌توانید برای سرعت دادن به التیام پوستتان از کمپرس یخ استفاده کنید.

آسیب چشم

لیزر موهای زائد خصوصاً در ناحیه صورت به این معنی است که ممکن است چشم‌هایتان در معرض آسیب باشند. به همین دلیل خیلی مهم است که از عینک محافظ استفاده کنید تا چشم‌هایتان در امان بمانند.

تغییر در رنگ‌دانه‌های پوست

همچنین شاید متوجه شوید بعد از لیزردرمانی رنگ‌دانه‌های پوستتان تغییر کرده است. کسانی که پوست روشن‌تری دارند ممکن است لکه‌های تیره روی پوست پیدا کنند و آنهایی که پوست تیره‌تری دارند ممکن است لکه‌های روشن روی پوست خود ببینند. هر چند این تغییرات موقتی هستند؛ اما اگر زیاد شدند با پزشکتان در میان بگذارید.

زبر شدن پوست

بعضی از افراد ممکن است متوجه شوند پوست قسمتی که لیزر کرده‌اند زبر شده است (به دلیل سوختگی‌های سطحی). هر چند این زبری خفیف است؛ اما ممکن است باعث اسکار و پوسته‌پوسته شدن شود. ضمناً اگر پوست خشک باشد و نوک پروب لیزر به‌اندازه کافی خنک نشده باشد ممکن است باعث زبری پوست شود. استفاده از مرطوب‌کننده برای قسمت لیزر شده نیز می‌تواند از این اتفاق پیشگیری کند.

طبق مطالعه‌ای که درمورد اثرات لیزر بدن در گروه‌های نژادی گوناگون انجام شد، تعداد جلسات درمانی و شدت عوارض جانبی به هم مرتبط هستند. افرادی که بیشتر از شش جلسه درمان با لیزر انجام داده بودند، عوارض جانبی بیشتری را تجربه کرده بودند.

همان‌طور که گفتیم این عوارض معمولاً موقتی و خفیف‌اند. در مواردی نادر ممکن است عوارض جانبی جدی روی دهد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

عوارض جانبی نادر ناشی از لیزر بدن

تغییر در رنگ پوست: این اتفاق در صورتی می‌افتد که اخیراً برنزه کرده باشید.

برگشت موهای زائد: این اتفاق واقعاً نادر است؛ اما به‌هرحال ممکن است پیش بیاید.

تاول: اگر فوراً بعد از لیزر موهای زائد پوستتان در معرض نور خورشید قرار بگیرد ممکن است تاول بزنید. همچنین اگر درمان با لیزر به‌درستی انجام نشده باشد ممکن است پوست ناحیه موردنظر تاول بزند. سعی کنید یک تا دو هفته بعد از لیزر بدن، پوست حساستان را در معرض نور خورشید قرار ندهید تا التیام پیدا کند.

یادتان باشد که رفع موهای زائد با لیزر موها را برای همیشه از بین نمی‌برد؛ بلکه رشد آنها را کمتر می‌کند. در هر جلسه درمان با لیزر، موها نازک‌تر شده و تراکمشان کمتر می‌شود و سیکل ریزش مو بیشتر خواهد شد. در ابتدا لازم خواهد بود چند جلسه لیزردرمانی شوید تا موها کاملاً حذف شوند، چون همه موها هم‌زمان در فاز رشد فعال نیستند. بعدازاین دوره ممکن است فقط برای حفظ نتیجه و ازبین‌بردن چند تار مویی که دوباره رشد کرده‌اند مراجعه کنید.

آیا در زمان بارداری می‌توانید لیزر بدن انجام دهید؟

لیزر بدن طی بارداری ایمن نیست. اگر باردار هستید باید تا چند هفته بعد از زایمان صبر کنید و سپس برای جلسه بعدی لیزرتان بروید. بارداری با تغییرات هورمونی زیادی که ایجاد می‌کند می‌تواند موجب رشد موهای زائد زیاد شود. هر چند این اتفاق ناخوشایند است؛ اما معمولاً خودش برطرف می‌شود. اگر این موها کم‌کم از بین نرفتند می‌توانید بعد از بارداری لیزر بدن انجام دهید؛ اما پیش از آن حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

چند باور اشتباه در مورد رفع موهای زائد با لیزر

باور اشتباه اول: لیزر بدن، رشد موهای زائد بدن را بیشتر می‌کند

حقیقت: رشد موها به تعداد فولیکول‌های مو بستگی دارد. درمان با لیزر کمک می‌کند سرعت رشد موها، تراکم موها و ضخامت موها در هر جلسه کمتر شود. این اتفاق در نهایت رشد موها را کمتر می‌کند. درمان با لیزر یک راه‌حل دائمی نیست و موهای شما باز هم رشد خواهند کرد، اما خیلی آهسته‌تر و نازک‌تر. مویی که دوباره رشد می‌کند به ضخامت سابق نیست. همچنین همان‌طور که گفتیم اگر لیزر بدن به‌درستی انجام نشود ممکن است باعث برگشت مجدد موها شود.

باور اشتباه دوم: لیزر بدن می‌تواند باعث سرطان شود

حقیقت: شواهد علمی برای تأیید این باور وجود ندارد. لیزری که برای ازبین‌بردن موهای زائد استفاده می‌شود پرتوهایی دارد؛ اما خطرات جدی به دنبال ندارد. لیزر مورداستفاده در لیزر بدن فقط فولیکول‌های مو را با مقدار اندکی تابش هدف می‌گیرد.

باور اشتباه سوم: لیزر بدن دردناک است

حقیقت: شما فقط سوزش خفیفی احساس خواهید کرد که چندان آزاردهنده نیست و در واقع درد کمتری نسبت به وکس و موم دارد.

باور اشتباه چهارم: لیزر بدن باعث ناباروری می‌شود

هیچ سند و مدرک علمی وجود ندارد که این ادعا را ثابت کند. لیزرهای مورداستفاده در لیزر بدن تنها موها را از بین می‌برند و به پوست نفوذ نمی‌کنند یا بر هیچ عضو دیگری در بدن اثر نمی‌گذارند.

چه کسانی نباید لیزر بدن انجام بدهند؟

افراد زیر ۱۴ سال نباید لیزر بدن انجام بدهند؛ چون پوستشان نازک‌تر است و رگ‌های خونی حساس‌تری دارند و ممکن است دچار خونریزی حین درمان با لیزر شوند. ضمناً احتمال واکنش آلرژیک در این افراد بیشتر است.

خانم‌های باردار و شیرده نباید لیزر بدن انجام بدهند. هر چند شواهد خاصی در این زمینه وجود ندارد؛ اما پزشکان توصیه می‌کنند این افراد لیزردرمانی نشوند.

افرادی که ریزش مو غیرمعمول یا لکه‌های پوستی دارند کاندید مناسبی برای لیزر بدن نیستند؛ چون این روش می‌تواند موجب التهاب و اسکار شود.

افراد مستعد آکنه نیز نباید لیزر بدن انجام دهند؛ چون لیزر می‌تواند باعث باز شدن منافذ پوست و آکنه‌های شدید شود.

افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند ممکن است با لیزر بدن دچار عوارضی شوند. این داروها شامل موارد زیر می‌شود:

. داروهای ضدافسردگی

. قرص‌های پیشگیری از بارداری

. رقیق‌کننده‌های خون

افرادی که بیماری‌های پوستی جدی دارند نباید لیزر بدن انجام بدهند. این بیماری‌ها شامل اگزما، پسوریازیس یا آکنه می‌شود. لیزردرمانی می‌تواند این عوارض را تشدید کند.

افرادی که این بیماری‌ها را دارند نیز نباید لیزر بدن انجام دهند: کلوئید، سرطان پوست، لوپوس، رزاسه.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید