دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-11
کد خبر: 90002 |
تاریخ انتشار : 05 دسامبر 2023 - 13:38 |
ارسال به دوستان
پ

تفاوت کالری میوه خشک و تازه سوال بسیاری از افراد است. با ما همراه باشید تا بدانید قند و کالری میوه خشک کمتر است یا میوه تازه؟

اقتصادسنج| میوه خشک بسیار مغذی است. یک تکه میوه خشک تقریبا به اندازه میوه تازه مواد مغذی دارد، اما در حجم کوچک‌تری متراکم‌تر شده است. از نظر وزنی، میوه خشک تقریبا سه و نیم برابر میوه تازه فیبر و ویتامین و املاح دارد.

کالری میوه خشک بیشتر است یا میوه تازه؟

میوه خشک میوه‌ ای است که محتوای آب آن با روش خشک کردن گرفته شده است. درطی این فرایند میوه جمع می‌شود و میوه خشکی باقی می‌ماند که کوچک‌تر از میوه تازه، اما پُر انرژی‌تر است.

کشمش، خرما، آلو، انجیر و زردآلو پُرمصرف‌ ترین میوه‌های خشک هستند. میوه‌های خشک را بسیار طولانی‌ تر از میوه‌های تازه می‌توانید نگه دارید و میان‌وعده‌های در دسترسی هم هستند، خصوصا در مواقعی که به یخچال دسترسی ندارید.

میوه خشک بسیار مغذی است. یک تکه میوه خشک تقریبا به اندازه میوه تازه مواد مغذی دارد، اما در حجم کوچک‌تری متراکم‌تر شده است. از نظر وزنی، میوه خشک تقریبا سه و نیم برابر میوه تازه فیبر و ویتامین و املاح دارد.

اما در مورد ویتامین C استثنا وجود دارد: طی فرایند خشک کردن میوه محتوای ویتامین C آن به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد. به طور کلی میوه خشک فیبر زیادی دارد و منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌هاست، خصوصا پلی فنول‌ها.

میوه خشک و قند افزوده

در صنعت برای اینکه بعضی از میوه‌های خشک را شیرین‌تر و خوشمزه‌تر کنند پیش از خشک کردن به آن‌ها شیره ذرت یا قند اضافه می‌زنند، خصوصا در مورد میوه‌های ترش مثل آلبالو یا کرن‌بری. این قند اضافی فورا جذب بدن می‌شود و قند خون را بالا می‌برد و بعد از مدت کوتاهی با افت انرژی روبرو خواهید شد. بار‌ها و بار‌ها ثابت شده که قند اضافه اثرات بدی روی سلامتی دارد و احتمال چاقی، بیماری قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.

میوه خشک و قند طبیعی

همه میوه‌ها قند طبیعی دارند که یا فروکتوز است یا گلوکز. این قند‌های طبیعی بسیار بهتر از قند‌های تصفیه شده‌اند، اما در صورتی که دندان‌ها را خوب تمیز نکنید می‌توانند منجر به پوسیدگی دندان‌ها شوند. قند موجود در میوه‌های تازه طی پروسه‌ی خشک شدن کنستانتره می‌شود، زیرا بیشتر وزن و حجم یک میوه تازه از آب آن است و وقتی خشک می‌شود یعنی به ازای هر گرم میوه مقدار قند بیشتری وجود خواهد داشت.

وقتی شما میوه تازه را از نظر حجم با میوه خشک مقایسه می‌کنید می‌بینید میوه خشک قند و کالری بیشتری نسبت به میوه تازه دارد. مثلا شما می‌توانید در یک فنجان اندازه‌گیری تقریبا ۳۰ دانه انگور جا می‌شود؛ اما اگر همین انگور‌ها خشک شوند می‌توانید بیشتر از ۲۵۰ دانه کشمش را در همان فنجان جای دهید.

میوه خشک و سولفیت

برخی از تولیدکننده‌ها به میوه‌های خشک به عنوان نگه‌دارنده سولفیت می‌زنند و این باعث می‌شود میوه‌های خشک جذاب‌تر به نظر برسند و به مرور بدرنگ نشوند. این شیوه خصوصا در مورد کشمش و زردآلود کاربرد زیادی دارد. برخی از افراد ممکن است نسبت به سولفیت حساسیت داشته باشند یا ممکن است دچار شکم درد، راش‌های پوستی و حملات آسم شوند. بهتر است میوه‌های خشکی را انتخاب کنید که به جای رنگ روشن و درخشان، قهوه‌ای یا خاکستری رنگ‌اند.

ضمنا میوه خشکی که به درستی نگهداری و بسته‌بندی نشده ممکن است آلوده به قارچ افلاتوکسین و دیگر ترکیبات سمی باشد.

میوه خشک و کالری زیاد

اگر بخواهیم از نظر ارزش غذایی میوه تازه را با میوه خشک مقایسه کنیم باید بگوییم یک وعده میوه خشک دارای قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به یک وعده میوه تازه است.

چرا مهم است چه مقدار میوه خشک می‌خورید؟

میوه‌ها یا در خشک‌کن‌ها (دهیدراتورها) خشک می‌شوند یا ممکن است به طور طبیعی زیر نور خورشید خشک شوند. وقتی که محتوای آب موجود در میوه تقریبا از بین رفت، میوه خشک آماده است. از دست دادن آب به معنی کاهش اندازه فیزیکی میوه است؛ بنابراین وقتی یک انگور تبدیل به کشمش سفت و جمع شده می‌شود، بسیار کوچک‌تر شده است. همین‌طور وقتی آلو تبدیل به آلوبخارا می‌شود یا تمشک خشک می‌شود.

وقتی شما میوه تازه را از نظر حجم با میوه خشک مقایسه می‌کنید می‌بینید میوه خشک قند و کالری بیشتری نسبت به میوه تازه دارد. مثلا شما می‌توانید در یک فنجان اندازه‌گیری تقریبا ۳۰ دانه انگور جا می‌شود؛ اما اگر همین انگور‌ها خشک شوند می‌توانید بیشتر از ۲۵۰ دانه کشمش را در همان فنجان جای دهید.خواص و کالری میوه خشک بیشتر است یا میوه تازه ؟!

میوه تازه مطمئنا از جهت برخی از ویتامین‌ها مثل ویتامین C ارزشمندتر است، اما فیبر و املاح میوه حین فرایند خشک شدن حفظ می‌شود، بنابراین لازم نیست از خوردن میوه خشک صرف‌نظر کنید؛ اما بهتر است از جهت میزان مصرف و کالری دریافتی از میوه خشک دقیق باشید. انواع کشمش و آلو و بلوبری خشک شده و چیپس موز و سیب و کیوی و زردآلو بسیار متداول‌اند و میان‌وعده‌های خوبی هستند و می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشند.

در اوتمیل (جو دوسر پخته شده) صبحانه‌تان از میوه خشک استفاده کنید: می‌توانید از میوه‌هایی که خودتان خشک کرده‌اید در اوتمیل همراه با مغز‌ها و دانه‌ها استفاده نمایید، اما میزان کالری آن را بسنجید.

در سالاد از میوه خشک استفاده کنید: می‌توانید با سبزیجات سبز، تکه‌های سیب تازه و کشمش و پنیر سالاد خوشمزه‌ای درست کنید و آن را به عنوان یک وعده غذایی سبک میل کنید.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید