شنبه, ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-21
کد خبر: 64543 |
تاریخ انتشار : 28 ژوئن 2023 - 22:19 |
ارسال به دوستان
پ

آگاهی درباره روش‌های تشخیص اصالت و خلوص عسل برای مصرف‌کنندگان ضرورت بیشتری نسبت به قبل دارد. دلیل این ضرورت این است که با توجه به تقاضای بالا و تولید محدود عسل طبیعی، حتی برند‌های تجاری بزرگ ممکن است از خلوص عسل خود بکاهند.

اقتصادسنج | آگاهی درباره روش‌های تشخیص اصالت و خلوص عسل برای مصرف‌کنندگان ضرورت بیشتری نسبت به قبل دارد. دلیل این ضرورت این است که با توجه به تقاضای بالا و تولید محدود عسل طبیعی، حتی برند‌های تجاری بزرگ ممکن است از خلوص عسل خود بکاهند.

نشانه های عسل تقلبی

عسل تقلبی به محصولی می‌گویند که در محتویات آن از مواد ارزان قیمت به جای عسل خالص استفاده شده است. نمونه‌های تقلبی و غیرخالص عسل در بهترین حالت ممکن می‌تواند عاری از خاصیت و اثر درمانی باشد. اولین و مهم‌ترین آسیبی که عسل تقلبی به سلامت انسان وارد می‌کند، تضعیف سیستم ایمنی است. از طرفی بعضی از محصولاتی که در بازار با عنوان عسل طبیعی عرضه می‌شود دارای مقدار زیادی شکر است. اینگونه محصولات عامل ایجاد بیماری‌هایی مانند دیابت خواهد بود.

برای تهیه عسل تقلبی از مواد مختلفی استفاده می‌کنند. رایج‌ترین این ترکیبات عبارتند از:

ملاس در عسل

ملاس حاصل جوشاندن شکر است تا زمانی که به شکل یک ماده چسبناک درآید. این ماده دارای رنگ قهوه‌ای تیره است و عسل را نیز تیره و مات می‌کند. در ضمن طعم چنین عسلی به شکل غیرطبیعی و ناخوشایندی شیرین است.

شربت اینورت

این مایع غلیظ و براق که عمدتاً از شکر تهیه می‌شود گاهی به عنوان عسل به دست خریدار می‌رسد. شربت اینورت با استفاده از شکر تصفیه شده (از طریق هیدرولیز اسید) تولید می‌شود. در ضمن، شربت اینورت استفاده گسترده‌ای در صنایع شیرینی‌سازی، نانوایی و آشپزی نیز دارد.

گلوکوز مایع در عسل

خیلی از اوقات کارخانه‌های مواد غذایی از گلوکز مایع برای تولید محصولات شیرین مانند عسل استفاده می‌کنند.

شربت ذرت با فروکتوز بالا در عسل

این محصول ترکیباتی شبیه به عسل دارد. به همین دلیل بسیاری از مارک‌های معروف عسل در دنیا از شربت ذرت برای تقلب در عسل استفاده می‌کنند.

شربت برنج در عسل

این محصول را نیز بسیاری از کارخانه ها در عسل تولیدی خود به کار برده و از این طریق سود تجاریشان را افزایش می‌دهند.

نشانه های عسل طبیعی

برای اینکه از طبیعی و خالص بودن عسلی که قرار است خریداری کنید مطمئن شوید، می‌توانید از نکات زیر استفاده کنید:

بافت عسل طبیعی

بافت عسل خالص مایع غلیظ است. بعضی از انواع این محصول در اثر سرما سفت می‌شود؛ در حالی که با گرم شدن دوباره مایع خواهد شد.

به یک طعم و عطر و رنگ از عسل اکتفا نکنید. شهد گل‌های مختلف دارای طعم، رنگ و عطر متفاوتی هستند. حتی زنبورهای یک کندو و مزرعه می‌توانند در سال‌های مختلف عسل متفاوتی تولید کنند. به همین دلیل نمی‌توانید از این ویژگی‌ها برای تشخیص عسل اصل از تقلبی استفاده کنید.

عسل خالص و طبیعی معمولاً بافت غلیظ و منسجمی دارد. برای مثال اگر انگشت خود را به داخل ظرف عسل فرو کنید، نمونه خالص کاملاً به انگشت دست شما می‌چسبد و همان جا نیز باقی خواهد ماند. اما نمونه غیرخالص مثل آب از روی انگشت شما فرو می‌ریزد.

در بررسی بازار مواد غذایی قیمت عسل کوهی دیابتی یک کیلویی مبلغ ۱۴۶,۵۰۰ تومان است این در حالیست که قیمت عسل ۱۰۰ درصد طبیعی چند گیاه کوهی / ساکاروز ۱ درصد ویژه دیابتی ها یک کیلویی مبلغ ۲۳۰,۰۰۰ تومان اعلام شده است.

عسل

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید