جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 119795 |
تاریخ انتشار : 08 جولای 2024 - 23:00 |
ارسال به دوستان
پ

قیمت گوشت قرمز امروز، دوشنبه، 18 تیر 1403 اعلام شد. بر اساس داده‌های منتشرشده، به طور کلی قیمت‌ها در چند روز اخیر تغییری نداشته و ماهیچه گوسفندی بالاترین قیمت و دمبه سنگسر و شهمیرزاد کمترین قیمت را در میان انواع گوشت به خود اختصاص داده‌اند.

اقتصادسنج؛ قیمت گوشت قرمز امروز، دوشنبه، 18 تیر 1403 اعلام شد. بر اساس داده‌های منتشرشده، به طور کلی قیمت‌ها در چند روز اخیر تغییری نداشته و ماهیچه گوسفندی بالاترین قیمت و دمبه سنگسر و شهمیرزاد کمترین قیمت را در میان انواع گوشت به خود اختصاص داده‌اند.

گوشت قرمز یکی از اصلی‌ترین منابع پروتئین برای انسان به شمار می‌رود. قیمت گوشت قرمز به عوامل متعددی نظیر هزینه تولید، صادرات و واردات و سود بازرگانی حاصل از آن مرتبط می‌شود.

طبق مصوبه خرداد ماه، سود بازرگانی انواع گوشت قرمز از 11 درصد به صفر درصد رسید که به عقیده فعالان صنعت دامداری، این تصمیم نوعی یارانه به خارجی‌هاست. در واقع این‌گونه از تصمیمات که در ظاهر به نفع تولیدکنندگان داخلی و صنعت کشاورزی است، اما در پشت پرده زیان زیادی را به آنها وارد کرده است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، گوشت ‌شقه گوسفندی حدود ده کیلوگرمی، 759 هزار تومان، به ازای هر کیلوگرم، ران گوسفندی 810 هزار تومان، و ماهیچه گوسفندی یک کیلوگرمی به قیمت 650 هزار تومان به فروش می‌رسد.

گوشت خورشتی گوسفندی بدون استخوان و بدون چربی با نرخ 655 هزار و 310 تومان و شقه گوسفندی تنظیم بازار با قیمت 698 هزار تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

راسته مغز گوسفند سنگسر و شهمیرزاد 655 هزار و 310 تومان به ازای هر کیلوگرم و سردست گوسفندی بره در بسته‌های 3.5 کیلوگرمی، 695 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ران ممتاز گوسفندی با قیمت 810 هزار تومان، دنبه گوسفند سنگسر و شهمیرزاد با قیمت 186 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم و همچنین شیشلیگ با قیمت 735 هزار تومان در بازار توزیع می‌شود.

سود بازرگانی انواع گوشت قرمز

با توجه به مصوبه‌ای که با هدف حمایت از صنعت دامپروری داخل کشور در خرداد ماه 1403 مطرح شد، سود بازرگانی انواع گوشت از 11 درصد به صفر رسید. این مصوبه برخلاف هدفی که دنبال می‌کرد در پشت پرده یارانه‌ای را برای خارجی‌ها فراهم کرد و وضعیت بازار این محصولات را به افول کشاند به گونه‌ای که در حال حاضر بازار تولیدی وضعیت خوبی ندارد و مصرف‌کنندگان باید گوشت مصرفی خود را گذات‌تر تهیه کنند.

در این راستا محمود مقدسی، هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران بیان کرد: این مصوبه به تولید داخلی ضربه زیادی وارد کرده است. یعنی دولت با این مصوبه به نوعی به مبارزه و جنگ با تولیدکننده رفت. ما در کشور توان تولید داریم و می‌توانیم نیاز کشور را تامین کنیم؛ همان‌طور که در سنوات گذشته این توانمندی را نشان داده‌ایم و حتی صادرکننده دام به کشورهای همسایه بوده‌ایم؛ حال سوال این است که چطور امروز به واردکننده تبدیل شده‌ایم و هر کاری می‌کنند، نمی‌توانند قیمت گوشت را کنترل کنند؟ حتی به واردات گوشت ارز ترجیحی اختصاص دادند و سود بازرگانی انواع گوشت را به صفر کاهش دادند، اما همچنان راهی از پیش نبردند و صرفا نوعی جنگ با تولیدکنندگان داخلی بود. عملکرد ما نشان می‌دهد که ما خودکفا شده‌ایم و برای کشور ارزآوری هم داشتیم؛ اما همه عوامل دست به دست هم داده که تولیدکنندگان داخلی را نابود کنند و ریشه آنها را بخشکانند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید