اگر شما هم از کاربران نقشههای مسیریاب گوگل( گوگل مپ) هستید به ۸ نکته ساده زیر توجه کرده و آسانتر سفر کنید.
به گزارش «اقتصادسنج»، اگر شما هم از کاربران نقشههای مسیریاب گوگل ( گوگل مپس) هستید به ۸ نکته ساده زیر توجه کرده و آسانتر سفر کنید.
بسیاری از ما از نرم افزارهای نقشه استفاده کرده ایم و با آنها آشنایی داریم. این نرم افزارهای نقشه به قدری نحوه سفر ما را تغییر دادهاند که تصور دور زدن بدون کمک تلفنهای هوشمند دشوار است. خوب است بدانید که در هر ماه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان از Google Maps ( گوگل مپس) استفاده میکنند. از این رو برنامه نقشه برداری تا حد زیادی به محبوبترین برنامه در نسخه دسکتاپ و موبایل خود تبدیل شده است، اما به همان اندازه که ممکن است ساده باشد، Google Maps (گوگل مپس) دارای ویژگیهای پنهان بسیاری است که میتواند کمک شایانی به شما بکند.
اگر سیستم عامل گوشی شما اندروید است، به احتمال زیاد برنامه از قبل بر روی دستگاه شما نصب شده است، میتوانید در بسته برنامههای Google بررسی کنید، اما اگر ندارید، میتوانید آن را به صورت رایگان از فروشگاه Google Play دانلود کنید. اگر گوشی شما آیفون است، میتوانید آن را در فروشگاه iTunes بیابید.
دانلود نقشهها جهت استفاده آفلاین
ممکن است مواقعی پیش بیاید که تلفن شما به اینترنت دسترسی نداشته باشد، یا زمانی که بدون داشتن اتصال داده به خارج از کشور سفر کنید. معنی این دو سناریو یکسان است.
در این شرایط میتوانید با ذخیره بخشی از نقشه برای استفاده آفلاین در برنامه تلفن همراه Google Maps ( گوگل مپس) از این امر محافظت کنید. برای شروع روی آواتار خود در سمت راست بالای صفحه و سپس Offline maps ضربه بزنید. میتوانید از میان پیشنهادات (مانند منطقه اطراف آدرس خانه یا مکانهایی که اخیرا جستجو کردهاید) انتخاب کنید، یا میتوانید روی انتخاب نقشه خود (اندروید) یا نقشه سفارشی (iOS) ضربه بزنید تا خودتان بخشی از نقشه را مشخص کنید.
همانطور که مسیرهای خود را انتخاب میکنید، در پایین صفحه، خواهید دید که نقشه آفلاین چقدر فضای تلفن شما را اشغال میکند. ذخیره سازی دادهها تنها نقطه ضعف واقعی این ویژگی است اما شما میتوانید هر یک از نقشههای آفلاین خود را در هر زمانی که به آنها نیازی نداشتید، حذف کنید.
به این نکته توجه کنید که اگر میتوانید از یک نقشه بصورت آفلاین استفاده کنید، قابلیتهای خاصی مانند بهروزرسانی ترافیک زنده را از دست خواهید داد. برای تنظیم تعداد دفعات بهروزرسانی خودکار و پاک کردن حافظه پنهان برنامه، روی نماد تنظیمات در صفحه نقشههای آفلاین ضربه بزنید.
قابلیت پیدا کردن ایستگاههای توقف در مسیر
گوگل مپس همچنین دارای گزینهای برای جستجوی مکانهایی مانند رستورانها یا پمپ بنزینها در حین مسیر است. این بدان معناست که میتوانید بدون نیاز به پیکربندی مجدد کل سفر خود، یک یا چند مسیر انحرافی سریع داشته باشید. هنگامی که در حالت ناوبری هستید، فقط روی نماد جستجو ضربه بزنید، میتوانید از میان دستههای وسیعی مانند دستگاههای خودپرداز، کافیشاپ، رستورانها و فروشگاهها انتخاب کرده یا مکان خاصی را از کادر جستجو در بالا جستجو کنید.
این برنامه مکانهای مناسب شما را در نزدیکی مسیر فعلی به همراه رتبه بندی ستاره آنها و مدت زمان انحراف نشان میدهد. برای مشاهده پیشنهادهای بیشتر، نقشه را حرکت دهید. وقتی یکی را انتخاب کردید، روی آن ضربه زده و سپس Add stop را بزنید. میتوانید در یک سفر تا ۹ توقف اضافه کرده و آنها را مرتب کنید؛ برای انجام این کار، از حالت ناوبری خارج شده و روی دکمه منو (سه نقطه، بالا سمت راست) ضربه بزنید و Edit stops را انتخاب کنید.
دو ضربه سریع، برای بزرگنمایی نقشه گوگل مپس
نکته ساده ای که ممکن است از آن اطلاعی نداشته باشید: روی صفحه Google Maps (گوگل مپس)دوبار ضربه بزنید و انگشت خود را نگه دارید، سپس برای بزرگنمایی به سمت بالا یا پایین بکشید. این قابلیت برای زمانی که فقط یک دست آزاد دارید و میخواهید یک مکان را از نزدیک ببینید، بسیار مفید است.
اضافه کردن نامهای سفارشی به مکانهای مورد علاقه خود
شاید خانواده شما نقطه خاصی در ساحل داشته باشند که دوست دارند به آنجا بروند، یا میخواهید مسیر خانه مادربزرگ را بدون اینکه هر بار آدرس را تایپ کنید، روی نقشه بیابید. برای دسترسی سریع به این مکانها، میتوانید برچسبها یا نامهای سفارشی را در Google Maps (گوگل مپس) اضافه کنید.
ابتدا آدرس مکانی را تایپ و جستجو کنید یا فقط با فشار طولانی روی صفحه، یک پین را در جایی از نقشه بکارید. روی پایین صفحه ضربه بزنید تا کارت مکان ظاهر شود، ردیف دکمه را تا انتها به سمت چپ بلغزانید و برای دادن نام به محل خود، Label را انتخاب کنید. همه مکانهای شما به حساب Google شما پیوند داده میشوند، بنابراین تا زمانی که از سیستم استفاده میکنید، در سراسر پلتفرمها نشان داده میشوند.
اگر قبلا آن را برچسبگذاری کردهاید، نامی را که به آن مکان دادهاید در نوار پیمایش Google Chrome جستجو کنید.
داشتن فهرستی از مکانهایی که مرتبا بازدید میکنید، استفاده از دستورات صوتی با دستیار Google را نیز آسانتر میکند. به این ترتیب، میتوانید بهجای گفتن آدرسهای واقعی آن مکانها هر بار که میخواهید به آنجا بروید، بگویید: «گوگل من را به خانه ببر، یا من را به باشگاه ببر».
چطور با یک ضربه به خانه برگردیم؟
اگر از Google Maps (گوگل مپس) در اندروید استفاده میکنید، میتوانید با تنظیم یک میانبر سریع برای رسیدن به خانه، از علاقه اندروید به ویجتها بهره ببرید. انتخابگر ویجت را بالا ببرید (در اکثر گوشیهای اندرویدی، میتوانید این کار را با فشار طولانی روی یک قسمت خالی از صفحه اصلی انجام دهید و ابزارکها را انتخاب کنید)، سپس به دنبال ورودیهای Maps بگردید و یکی از مسیرهای علامتگذاری شده را انتخاب کنید.
هنگامی که یک ویجت را قرار میدهید، میتوانید آدرس و روش حمل و نقل و همچنین سایر گزینههای مسیر، مانند اجتناب از جادههای عوارضی را انتخاب کنید. مقصد را به عنوان «خانه» تنظیم کنید و آماده رفتن شوید. عالی است که این کار را با مکانهایی که مرتبا به آنها میروید، مانند خانه یا محل کار خود انجام دهید، اما میتوانید این کار را با هر مکانی که میخواهید انجام دهید.
امکان بررسی ترافیک از قبل با گوگل مپس
هیچ کس دیر کردن را دوست ندارد، اما به دلیل شرایط ترافیکی، زمان سفر بسته به زمانی که مسیر خود را بررسی میکنید، میتواند بسیار متفاوت باشد؛ به عنوان مثال، رانندگی به سمت اداره، به احتمال زیاد در صبح روز تعطیل زمان بسیار کمتری را نسبت به ساعات شلوغی در روزهای هفته از شما خواهد گرفت. یک راه برای اطمینان از اینکه همیشه به موقع هستید این است که از قبل بررسی کنید که یک سفر یکی دو روزه چقدر زمان میبرد.
هنگامی که مسیرها را در وب جستجو میکنید، روی دکمه «اکنون» کلیک کنید، سپس به مقصد حرکت کنید تا به Google Maps (گوگل مپس)بگویید چه زمانی میخواهید سفر خود را شروع کنید. پس از تنظیم زمان و تاریخ حرکت، تخمین واقعیتری از زمان سفر خود دریافت خواهید کرد. اگر میخواهید زندگیتان را آسانتر کنید، میتوانید زمان رسیدن را انتخاب کنید و Google Maps دقیقا به شما میگوید چه زمانی باید آنجا را ترک کنید. به سادگی به دنبال یک مکان بگردید، سپس روی خروج و رسیدن در اولین صفحه پیمایش ضربه بزنید. میتوانید زمان و تاریخ خاص و برنامه توصیههای مسیر را با توجه به ترافیک تنظیم کنید.
ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما به خاطر داشته باشید که Google Maps در واقع نمیتواند آینده را پیشبینی کند، فقط از دادههای فراوانی برای حدس زدن آگاهانه استفاده میکند. اگر در جاده با تصادف غیرمنتظرهای مواجه شوید، شانسی ندارید.
دریافت پیشنهادات و توصیههای Maps
یکی از حوزههایی که Google Maps روی آن تمرکز کرده است، توصیههاست. اگر روی دکمه کاوش در برگه در پایین صفحه اصلی برنامه ضربه بزنید، رستورانها و سایر مکانهایی را میبینید که Google برای شما بر اساس جایی که در گذشته بودهاید و همچنین رتبهبندیهای شما انتخاب کرده است.
اشتراک گذاری موقعیت مکانی خود
به اشتراک گذاری موقعیت مکانی خود با دوستان یا خانواده میتواند بسیار مفید باشد اگر قصد دارید با شخصی ملاقات کنید یا میخواهید به کسی اطلاع دهید که سالم به خانه رسیدهاید. اشتراکگذاری موقعیت مکانی در Google Maps تعبیه شده است، بنابراین افراد منتخب میتوانند هر زمان که برنامه را باز میکنند، مکان شما را ببینند.
برای پیدا کردن این ویژگی، روی نقطه آبی که نشان دهنده موقعیت مکانی شما در نقشه است ضربه بزنید، سپس اشتراکگذاری موقعیت مکانی خود را انتخاب کنید. مخاطبینی را انتخاب کنید که میخواهید موقعیت خود را با آنها به اشتراک بگذارید و برای چه مدت از ۱۵ دقیقه تا یک روز یا تا زمانی که این ویژگی را غیرفعال کنید. برای بررسی اینکه چه کسی میتواند مکان شما را ببیند، روی نماد خود در گوشه سمت راست بالای صفحه و سپس اشتراکگذاری موقعیت مکانی ضربه بزنید.
اضافه شدن زبان فارسی به گوگل مپس به طور رسمی
خبر خوش اینکه گوگل در بلاگ خود از اضافه شدن ۳۹ زبان جدید به گوگل مپس خبر داد که زبان فارسی یکی از آنها است. از این رو میتوانید از این اپلیکیشن مسیریاب در گوشی یا تبلت خود به زبان فارسی استفاده کنید.
علاوه بر زبان فارسی، زبانهای جدید از جمله آفریکانس، آلبانیایی، امهری، ارمنی، آذری، بوسنیایی، برمه، کروات، چک، دانمارکی، استونیایی، فیلیپینی، فنلاندی، گرجستانی، عبری، ایسلندی، اندونزیایی، قزاق، خمر، قرقیز، لائو، لتونیایی، لیتوانیایی، مقدونیه ای، مالایی، مغولی، نروژی، رومانیایی، صرب، اسلواک، اسلونیایی، سواحیلی، سوئدی، ترکی، اوکراینی، ازبک، ویتنامی و زولو به مپس افزوده شده اند.
برای استفاده از Google Maps به زبان فارسی در اندروید کافیست زبان فارسی را به عنوان زبان اصلی گوشی انتخاب کرده باشید و همچنین از آخرین نسخه گوگل مپس استفاده کنید.