روغنهای خوراکی تنوع بسیاری دارند. با توجه به این که این روزها همه افراد دوست دارند از سلامت بیشتری برخوردار باشند، به دنبال یافتن روغن مناسب برای استفاده در پخت پز هستند.
اقتصادسنج |روغنهای خوراکی تنوع بسیاری دارند. با توجه به این که این روزها همه افراد دوست دارند از سلامت بیشتری برخوردار باشند، به دنبال یافتن روغن مناسب برای استفاده در پخت پز هستند. هر کدام از انواع روغن خوراکی خواص و کاربرد مخصوص به خود را دارند و همین امر سبب شده تا برخی افراد در خصوص انتخاب نوع مناسب آنها سردرگم شوند. همین امر سبب شده تا این مطلب به انواع روغن خوراکی و خواص آنها اختصاص داشته باشد. با ما تا انتها همراه باشید تا با این روغنها بیشتر آشنا شوید.
انواع روغن خوراکی
همانطور که اشاره کردیم، روغنهای خوراکی از تنوع بالایی برخوردار هستند. در ادامه در خصوص خواص برخی از محبوبترین و رایجترین انواع روغن خوراکی نکاتی را بیان خواهیم کرد.
۱- روغن نارگیل
یکی از جذابترین روغنهای خوراکی، روغن نارگیل است. چربیهای موجود در روغن نارگیل به سادگی هضم میشوند و میتوانند بخشی از انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کنند. باید بگوییم که روغن نارگیل برای هضم تنها به سه مرحله نیاز دارد در حالی که برخی دیگر از روغنها برای هضم شدن باید ۲۶ مرحله را پشت سر بگذارند.
از مهم ترین خواص مصرف روغن نارگیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کمک به درمان بیماری آلزایمر
جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و فشار خون
درمان عفونت ادراری و کلیه
محافظت از کبد
کاهش التهاب و ورم مفاصل
کمک به پیشگیری و درمان سرطان
تقویت سیستم ایمنی بدن
کمک به بهبود عملکرد مغز
افزایش انرژی
کمک به کاهش وزن
بهبود هضم غذا
بهبود دیابت نوع ۱
کمک به حذف رادیکالهای آزاد
کمک به متعادل شدن هورمونها
۲- روغن زیتون
روغن زیتون را باید یک روغن شگفت انگیز با خواص بسیار بالا دانست. این روغن حاوی مواد مغذی و مفید بسیاری مانند فنلها، استروئیدها، اسیدهای چرب متفاوت و ویتامین (E) است. همچنین روغن زیتون را باید یک منبع غنی از چربیهای تک غیر اشباع دانست. این چربیها علاوه بر این که در افزایش سلامت بدن تأثیر دارند به سادگی هضم میشوند. از مهم ترین خواص مصرف روغن زیتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کاهش مشکلات و بیماریهای قلبی
درمان هموروئید
کمک به درمان پسوریازیس
کاهش درد ناشی از عفونت کلیه
درمان گال
کمک به جلوگیری از بروز سرطان
کمک به درمان برفک دهان
از بین بردن سنگ کلیه
کمک به مبارزه با بیماری آلزایمر
درمان نارسایی کلیه
البته باید بدانید که میتوان با مصرف خارجی روغن زیتون، با بسیاری از بیماریها و مشکلات پوستی نیز مبارزه کرد و به درمان سریع تر آنها کمک کرد.
۳- روغن کانولا
یکی از دلایلی که سبب شده افراد از روغنهای دیگری مانند روغن کانولا برای پخت و پز استفاده کنند، افزایش سلامت عمومی بدن و کنترل وزن است. روغن کانولا از خرد شده گیاه کانولا گرفته میشود. این روغن را میتوان هم به صورت خوراکی مصرف کرد و هم آن را به صورت خارجی و روی پوست استعمال کرد. از مهم ترین خواص مصرف روغن کانولا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سالم ترین روغن برای پخت و پز
کمک به کاهش کلسترول
کاهش تورم و التهاب
کاهش ریسک بروز بیماریهای قلبی
۴- روغن بادام
روغن بادام را باید یکی دیگر از انواع روغن خوراکی دانست که مصرف آن خواص بسیاری به همراه دارد. وجود اسیدهای چرب تک غیر اشباع، پتاسیم، ویتامین (E)، روی و بسیاری ویتامینها و موارد معدنی دیگر باعث شده تا این روغن در افزایش سلامتی افراد تأثیرگذار باشد. برخی از مهم ترین خواص مصرف روغن بادام را در ادامه با هم مرور خواهیم کرد.
افزایش سلامت پوست
جلوگیری از بروز ناراحتیهای قلبی
تقویت سیستم ایمنی
کمک به هضم و گوارش بهتر
تقویت سیستم عصبی
کمک به کاهش التهابات
کمک به کاهش وزن
درمان یبوست
۵- روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان را باید یکی دیگر از انواع روغن خوراکی با خواص بالا دانست. این روغن که از دانههای گیاه آفتابگردان به دست میآید را میتوان در پخت و پز به راحتی استفاده کرد تا از مزایای آن بهره مند شد. وجود لیستین، کارتنوئیدها، تکوفرولها، ویتامین (A)، ویتامین (E)، ویتامین (D) و بسیاری مواد مغذی دیگر در این روغن باعث شده تا بسیاری افراد به استفاده از آن علاقه مند شوند. مهم ترین خواص مصرف روغن آفتابگردان عبارتند از:
جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی
کمک به پیشگیری از بروز بیماری آسم
کمک به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ
کاهش کلسترول خون
کمک به افزایش سلامت سیستم عصبی
۶- روغن ذرت
روغن ذرت یکی دیگر از انواع روغن خوراکی است. مصرف این روغن خواص بسیاری به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
جلوگیری از استرس اکسیداتیو
کاهش التهاب
کمک به کاهش کلسترول بد
افزایش سلامت چشم بینایی
کاهش واکنشهای حساسیتی
کمک به جلوگیری از بروز برخی بیماریهای مزمن
۷- روغن گردو
روغن گردو خواص بسیاری دارد اما به دلیل این که در مجاورت حرارت ترش میشود، نمیتوان از آن برای پخت و پز استفاده کرد. به همین دلیل بسیاری افراد برای استفاده از خواص بسیار زیاد آن از روغن گردو برای درست کردن سس و مزه دار کردن غذاهای متفاوت استفاده میکنند. از مهم ترین خواص روغن گردو میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
افزایش سلامت مغز
کاهش التهابات
کنترل بیماری دیابت
افزایش سلامت استخوانها
کمک به ثبات سطح هورمونهای بدن
کمک به بهبود گردش خون
جلوگیری از پیری زودرس
کمک به عدم بروز برخی از حساسیتها و آلرژیها
۸- روغن کنجد
روغن کنجد را باید یکی از محبوب ترین روغنها در پخت و پز دانست. بسیاری افراد از این روغن برای پختن غذاهای متفاوت استفاده میکنند تا از خواص آن بهره مند شوند. مهم ترین خواص روغن کنجد عبارتند از:
کاهش فشار خون
کاهش قند خون
محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش
جلوگیری از بروز سرطان
جلوگیری از پوکی استخوان
کمک به درمان بیماریهای تنفسی
کاهش افسردگی و اضطراب
کمک به افزایش تولید کلاژن
کمک به درمان برخی عفونتها
۹- روغن هسته انگور
روغن هسته انگور خوراکی یکی دیگر از انواع روغن است که برخی افراد از آن برای افزایش سلامتی خود استفاده میکنند. این روغن را میتوان در پخت و پز به راحتی استفاده کرد تا از مزایای آن بهرهمند شد. از مهم ترین مزایای مصرف روغن هسته انگور میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کاهش التهاب
کمک به کاهش مقاومت به انسولین
سرشار از ویتامین (E)
افزایش سلامت قلب
کمک به تسریع فرایند بازیابی سلامت پس از جراحی
کمک به ترمیم مویرگها و رگهای آسیب دیده
بازار/