در سال ۱۴۰۲ برای آزادسازی مدارک تحصیلی در مقاطع مختلف شرایط مختلفی وجود دارد، یکی از آن ها پرداخت هزینه تحصیل است.
اقتصادسنج| در سال ۱۴۰۲ برای آزادسازی مدارک تحصیلی در مقاطع مختلف شرایط مختلفی وجود دارد، یکی از آن ها پرداخت هزینه تحصیل است.
دانشجویان دانشگاههای سراسری پس از فارغالتحصیلی، به دلیل اینکه هزینههای تحصیلی آنها از سوی دولت پرداخت شده است، موظف به خدمت به دولت به مدت زمانی محدود خواهند بود. تنها پس از انجام این تعهد به خدمت است که دانشجویان میتوانند مدرک تحصیلی اصلی خود را دریافت کنند. در قانون جدید آزادسازی مدرک تحصیلی دانشجویان دانشگاه سراسری، مدت زمان تعهد به خدمت دانشجویان براساس مقطع تحصیلی، تعداد ترمها، سهمیه منطقه و گروه تحصیلی آنها تغییر خواهد کرد.
شرایط آزادسازی مدرک تحصیلی
براساس قانون جدید آزادسازی مدرک تحصیلی، دانشجویان میتوانند از طریق یکی از روشهای زیر مدرک تحصیلی خود را آزاد کنند:
نامه عدم کاریابی: دانشجویانی که پس از فارغالتحصیلی موفق به یافتن شغل نشدهاند، میتوانند با ارائه نامه عدم کاریابی از اداره کار، نسبت به آزادسازی مدرک تحصیلی خود اقدام کنند.
سابقه بیمه: دانشجویانی که در طول مدت تحصیل خود، سابقه بیمه داشتهاند، میتوانند با ارائه گواهی اشتغال به کار از سازمان تأمین اجتماعی، نسبت به آزادسازی مدرک تحصیلی خود اقدام کنند.
از کار افتادگی: دانشجویانی که به دلیل از کار افتادگی قادر به انجام خدمت به دولت نیستند، میتوانند از طریق ارائه گواهی از سازمان بهزیستی، نسبت به آزادسازی رایگان مدرک تحصیلی خود اقدام کنند.
بازنشستگی: دانشجویانی که بازنشسته شدهاند، میتوانند بدون نیاز به طی هیچگونه مراحلی، نسبت به آزادسازی مدرک تحصیلی خود اقدام کنند.
پرداخت هزینه دوران تحصیل: دانشجویانی که شرایط هیچیک از روشهای فوق را ندارند، میتوانند با پرداخت هزینه دوران تحصیل خود، نسبت به آزادسازی مدرک تحصیلی خود اقدام کنند.
هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه سراسری در سال ۱۴۰۲
دانشجویان دانشگاههای سراسری پس از فارغالتحصیلی، به دلیل اینکه هزینههای تحصیلی آنها از سوی دولت پرداخت شده است، موظف به خدمت به دولت به مدت زمانی محدود خواهند بود. تنها پس از انجام این تعهد به خدمت است که دانشجویان میتوانند مدرک تحصیلی اصلی خود را دریافت کنند. هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه سراسری براساس معیارهای زیر محاسبه میشود:
سال ورود به دانشگاه: هرچه سال ورود به دانشگاه دورتر باشد، هزینه آزادسازی کمتر خواهد بود.
رشته و گروه تحصیلی: هزینه تحصیل در رشتههای گروه علوم پایه در مقاطع مختلف، بیشتر از هزینه تحصیل در گروه علوم انسانی خواهد بود.
تعداد ترمهای تحصیلی: هزینه آزادسازی با توجه به تعداد ترمهای تحصیلی که دانشجو گذرانده است، محاسبه میشود.
مقطع تحصیلی: هزینه آزادسازی در مقاطع مختلف تحصیلی، متفاوت است.
اگر دانشجوی دوره روزانه بوده باشید و به دلایلی چون انتقالی، میهمانی یا تغییر نوع تحصیل از روزانه به شبانه، هزینه ای را در طی تحصیل خود به دانشگاه پرداخت کرده باشید، میزان هزینه پرداختی در زمان آزاد سازی مدرک تحصیلی تان از میزان کل هزینه ای که باید بپردازید، کسر خواهد شد. دانشجویانی که تمایل به انجام تعهد به خدمت خود ندارند، میتوانند با پرداخت هزینه دوران تحصیل خود، مدرک تحصیلی خود را آزاد کنند. هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه سراسری در سال ۱۴۰۲ به شرح زیر است:
کارشناسی: ۱۰ میلیون تومان به ازای هر ترم
کارشناسی ارشد: ۱۵ میلیون تومان به ازای هر ترم
دکتری تخصصی: ۲۰ میلیون تومان به ازای هر ترم
مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی
برای آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه سراسری، دانشجویان میبایست به صورت حضوری به دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کرده و مدارک زیر را ارائه دهند. پس از بررسی مدارک توسط دانشگاه، در صورت تأیید، مدرک تحصیلی دانشجو آزاد شده و به او تحویل داده خواهد شد:
_ تصویر کارت ملی و شناسنامه
_ تصویر مدرک فارغالتحصیلی
_ تصویر نامه عدم کاریابی یا گواهی اشتغال به کار یا گواهی از سازمان بهزیستی یا گواهی بازنشستگی
_ تصویر فیش واریز هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی
جداول محاسبه هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی در گروه های تحصیلی مختلف
آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه سراسری، فرآیندی است که دانشجویان میتوانند با طی آن، بدون نیاز به انجام خدمت به دولت، مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند. شرایط و مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی در قانون جدید آزادسازی مدارک تحصیلی مشخص شده است.
جدول محاسبه هزینه آزاد سازی مدرک تحصیلی گروه های علوم انسانی، علوم پایه، هنر، فنی و مهندسی عبارت است از:
جدول محاسبه هزینه آزاد سازی مدرک تحصیلی در هر نیم سال در سال ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲
جدول محاسبه هزینه آزاد سازی مدرک تحصیلی رشته های علوم پزشکی در سال جاری به شرح زیر است: