شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 96255 |
تاریخ انتشار : 02 ژانویه 2024 - 10:42 |
ارسال به دوستان
پ

فدراسیون جهانی بورس‌ها اعلام کرد: در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ ارزش بورس‌های جهان روند صعودی به همراه داشته و بورس‌های تهران و فرابورس ایران نیز در میان با ارزش‌ترین بورس‌های دنیا قرار دارند.

اقتصادسنج| فدراسیون جهانی بورس‌ها اعلام کرد: در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ ارزش بورس‌های جهان روند صعودی به همراه داشته و بورس‌های تهران و فرابورس ایران نیز در میان با ارزش‌ترین بورس‌های دنیا قرار دارند.

بورس اوراق بهادار تهران، با تأسیس در سال ۱۹۶۷ به عنوان اولین بورس اوراق بهادار در خاورمیانه تاریخچه‌ای مهم در بازار مالی ایران دارد. این بورس در آغاز با دارایی‌های مالی محدودی آغاز کرد، اما در طول سال‌ها توسعه یافت و تبدیل به یک بازار بزرگ اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری در ایران شد. این نهاد به مرور زمان با توسعه‌ی اقتصادی کشور و تغییرات سیاسی، شاهد افزایش فعالیت‌ها و تغییرات در قوانین و مقررات بازار مالی شد. بورس تهران اکنون یکی از مهم‌ترین نقاط دسترسی به سرمایه‌گذاری در ایران و یکی از بازارهای سرمایه معتبر در منطقه خاورمیانه است.

آمارهای فدراسیون جهانی بورس‌ها (WFE) حاکی از آن است که در ۱۰ ماه نخست سال میلادی ۲۰۲۳، بورس‌ تهران و فرابورس ایران با رشد ارزش بازار در میان پربازده‌ترین بورس‌های دنیا جای گرفتند به طوری که در اکتبر امسال ارزش بورس تهران در مقایسه با اکتبر سال گذشته با ۴۷.۹ درصد و ارزش بازار فرابورس ایران در همین مدت ۴۵ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.

وضعیت بورس‌های آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی

اطلاعات منتشر شده از سوی (WFE) نشان می‌دهد، در منطقه Americas (آمریکای شمالی، مرکزی، جنوبی) ارزش بورس‌ها در پایان اکتبر ۲۰۲۳ با ۸.۷ درصد رشد نسبت به اکتبر ۲۰۲۲ به بیش از ۴۹.۷ تریلیون دلار رسید که بیشترین میزان ارزش بازار در ماه جولای به میزان بیش از ۵۲.۸ تریلیون دلار و کمترین رقم در ماه فوریه به میزان ۴۷.۶ تریلیون دلار رقم خورده است.

رشد ۲۰ درصدی بورس لیما

در همین حال بورس لیما(پرو) با ۲۰ درصد رشد ارزش بازار نسبت به اکتبر سال گذشته، بالاترین میزان افزایش ارزش بازار را به خود اختصاص داد و بورس جامائیکا با افت ۸.۱ درصدی ارزش، بازنده بزرگ این منطقه بود.

در منطقه APAC(آسیا-اقیانوسیه) شاهد رشد ۱۰ درصدی ارزش بورس‌ها نسبت به اکتبر گذشته بودیم به طوری که در اکتبر امسال مجموع ارزش بورس‌های این منطقه از مرز ۳۱.۱ تریلیون دلار عبور کرد و بیشترین ارزش بازار این منطقه به میزان بیش از ۳۴.۲ تریلیون دلار در ماه ژانویه و کمترین رقم ارزش بازار آن نیز در ماه اکتبر مشاهده شد.

افزون بر این، در ۱۰ ماهه امسال، بورس کلمبو (سریلانکا) با ۳۹.۷ درصد، بالاترین میزان رشد ارزش بازار را به خود اختصاص داد.

کاهش ۳۳ درصدی ارزش بورس پاکستان

همچنین بورس‌های «هنگ‌کنگ، ژاپن، آلماتی (قزاقستان)، شنژن، تایپه(بورس اوراق بدهی و فرابورس تایوان) و بورس تایوان» شاهد رشد دورقمی ارزش بازار خود در این مدت بودند و بیشترین کاهش ارزش بازار نیز به میزان ۳۳.۲ درصد برای بورس پاکستان ثبت شد.

عملکرد بورس‌ها در اروپا، خاورمیانه و آفریقا

بر اساس این گزارش، در مقایسه با اکتبر سال گذشته، بیشترین رشد ارزش بازار منطقه‌ای به میزان ۱۱.۳ درصد برای منطقه EMEA (اروپا- خاورمیانه- آفریقا) رقم خورد به طوری که در اکتبر ۲۰۲۳ ارزش بورس‌های این منطقه به بیش از ۲۰.۵ تریلیون دلار رسید.

افزون بر این، در ۱۰ ماهه امسال بیشترین ارزش بورس‌های این منطقه به میزان بیش از ۲۲.۹ تریلیون دلار در ماه آوریل ثبت شد و کمترین رقم ارزش بازار به میزان ۲۰.۵ تریلیون دلار مربوط به ماه اکتبر بود.

رشد ۱۱۷۴ درصدی بورس آستانه

بر اساس اطلاعات منتشر شده، در اکتبر ۲۰۲۳ بورس بین‌المللی آستانه با ۱۱۷۴ درصد رشد، بیشترین افزایش ارزش بازار این منطقه و جهان را به خود اختصاص داد و آمارهای بررسی شده از سوی سنا، نشان می‌دهد ارزش بازار این بورس از ۹۸.۵ میلیون دلار در آغاز سال به بیش از ۷۸۵ میلیون دلار در اکتبر رسید و پس از آن، بورس‌های «بوداپست، استانبول و بخارست» به ترتیب با ۷۲.۳ درصد، ۷۱.۸ درصد و ۶۹ درصد بالاترین میزان افزایش ارزش بازار را به خود اختصاص دادند.

گفتنی است، در این بازه زمانی، بورس‌های «بلغارستان، نایروبی و کویت» به ترتیب با ۴۸.۹ درصد، ۴۴.۶ درصد و ۱۴.۷ درصد افت ارزش بازار در این مدت روبه‌رو شدند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید