شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 109920 |
تاریخ انتشار : 24 مارس 2024 - 18:26 |
ارسال به دوستان
پ

شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۲، ۴ ماه صعودی و ۸ ماه نزولی را پشت سر گذاشت و در نهایت سال را در نزدیکی سطح ۲.۲ میلیون واحدی به پایان برد. شاخص کل بورس تهران در حالی که در ابتدای سال در کانال ۲.۳ میلیون واحد قرار داشت، سال ۱۴۰۲ را در محدوده ۲ میلیون و ۱۹۵ هزار واحد به پایان برد؛ اما سال ۱۴۰۲ سالی پر فراز و نشیب بود.

اقتصادسنج| شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۲، ۴ ماه صعودی و ۸ ماه نزولی را پشت سر گذاشت و در نهایت سال را در نزدیکی سطح ۲.۲ میلیون واحدی به پایان برد. شاخص کل بورس تهران در حالی که در ابتدای سال در کانال ۲.۳ میلیون واحد قرار داشت، سال ۱۴۰۲ را در محدوده ۲ میلیون و ۱۹۵ هزار واحد به پایان برد؛ اما سال ۱۴۰۲ سالی پر فراز و نشیب بود.

شاخص کل در پایان سال ۱۴۰۲، ۲۳۴ هزار و ۶۳۵ واحد پایین‌تر از سطح پایانی سال ۱۴۰۱ ایستاد و رشد ۱۱.۹ درصدی را پشت سر گذاشت؛ بنابراین می‌توان گفت بازدهی بورس بطور متوسط در سال گذشته، ۱۱.۹ درصد بوده است. شاخص هم وزن نیز در پایان سال نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۵۷ هزار و ۳۲۶ واحد افت داشته است که افزایش ۲۶.۸ درصدی را نشان می‌دهد. در حالی سال ۱۴۰۲ را به پایان بردیم که شاهد بازدهی مثبت ۱۲ درصدی شاخص بودیم. امسال یکی از بدترین سال‌های بورس در یک دهه اخیر بوده است.

کدام نماد‌ها بیشترین بازدهی را داشتند؟

بررسی بازدهی نماد‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که پنج نماد خبنیان، آبین، فنفت، وزمین و قنقش بیشترین کاهش قیمت را در میان سایر نماد‌های بورسی ثبت کرده‌اند.

در سالی که گذشت، خبنیان ۶۳ درصد کاهش داشت و به قیمت ۳۲۰ تومان رسید. آبنین نیز ۵۵ درصد ریزش را در ۱۴۰۲ ثبت کرد و به قیمت ۳۴۵ تومان رسید.

فنفت ۵۳ درصد و وزمین هم ۵۲ درصد کاهش داشتند و به ترتیب به قیمت هزار و ۵۲۳ تومان و ۳۳۰ هزار تومان رسیدند. در آخر نیز قنقش با کاهش ۵۱ درصدی به نرخ ۱۴ هزار و ۴۸۰ تومان رسید.

 بیشترین و کمترین بازدهی صنایع

در ۱۲ ماهه شاخص محصولات چرمی با رشد بیش از ۸۰ درصدی رکورد بیشترین بازدهی را داشت. همچنین رتبه دوم نیز نصیب شاخص لاستیک با بازدهی ۷۷ درصدی شد. اما رتبه سوم نصیب شاخص خرده فروشی با بازدهی بیش از ۷۰ درصدی شد.

در این ۱۲ ماه شاخص اداره بازار‌های مالی با افت بیش از ۲۲ درصدی بیشترین افت را داشت وشاخص اطلاعات و ارتباطات با افت ۱۵ درصدی در رتبه دوم بیشترین افت شاخص‌ها قرار گرفت تا در نهایت شاخص محصولات کاغذی با بازدهی منفی ۱۲ درصدی سوم شود.

بیشترین و کمترین بازدهی

بیشترین و کمترین بازدهی عرضه اولیه‌ها

نکاتی درباره عرضه اولیه‌های ۱۴۰۲ قابل توجه است که برخی از آن‌ها به این قرار است:

متوسط بازدهی عرضه اولیه‌ها از روز عرضه تا پایان سال، ۴۴ درصد بوده است.

تاکنون، ۱۵ عرضه اولیه (۷۵ درصد) سودده بودند و ۵ عرضه اولیه (۲۵ درصد) با زیان همراه بودند.

بهترین بازدهی عرضه اولیه در سال ۱۴۰۲ مربوط به کرومیت در فرابورس با بازدهی ۳۵۵ درصد بوده است.

بدترین بازدهی عرضه اولیه در سال ۱۴۰۲ مربوط به کتوسعه در فرابورس با بازدهی منفی ۱۳ درصد بوده است.

میانگین بازدهی نماد‌هایی که در بازار بورس عرضه اولیه شدند، ۲۹ درصد و میانگین بازدهی میانگین فرابورسی‌ها ۴۸ درصد بوده است.

در سال ۱۴۰۱، متوسط بازدهی عرضه اولیه‌ها از روز عرضه تا پایان سال ۵۵ درصد بود، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۴۴ درصد کاهش یافته است.

نبض بورس/

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید