شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 84878 |
تاریخ انتشار : 11 نوامبر 2023 - 20:20 |
ارسال به دوستان
پ

جریان معاملاتی هفته سوم آبان‌ماه با سایه سنگین رکود بر بازار سهام آغاز شد. با وجود تاکید کارشناسان بر ارزندگی بازار و همچنین نمادهای زیادی که هنوز به سطوح قیمتی پیش از آغاز التهابات نظامی بازنگشته‌اند، بورس تهران روزی رکودی را پشت سر گذاشت.

اقتصادسنج| جریان معاملاتی هفته سوم آبان‌ماه با سایه سنگین رکود بر بازار سهام آغاز شد. با وجود تاکید کارشناسان بر ارزندگی بازار و همچنین نمادهای زیادی که هنوز به سطوح قیمتی پیش از آغاز التهابات نظامی بازنگشته‌اند، بورس تهران روزی رکودی را پشت سر گذاشت.

در پایان معاملات روز ابتدایی هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت 0.07 درصدی (معادل هزار و 461 واحد از ارتفاع این شاخص)، در سطح دو میلیون و 54 هزار و 482 واحدی قرار گرفت.

کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد 0.05 درصدی (معادل 329 واحد)، در ارتفاع 699 هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص‌ کل فرابورس که منعکس‌‌کننده سطح عمومی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است نیز با رشد 0.07 درصدی معادل 17 واحد از ارتفاع این شاخص، موفق شد کانال 25 هزار واحدی خود را پس گیرد.

بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

ریتم افزایش ارزش معاملات متوقف شد و تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) در روز شنبه را، چهار هزار و 92 میلیارد تومان نشان می‌داد.

پیش از این، کارشناسان بیان می‌کردند، تا زمانی که شاخص ارزیابی بورس تهران نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی تاییدیه رشد بلندمدتی بازار صادر نشده است. حال با قرار گیری ارزش معاملات در کانال چهار هزار میلیاردی، به نظر می‌رسد بازار هنوز تا رسیدن به تاییدیه‌های صعود پایدار فاصله دارد.

گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز شنبه را هم 7.1 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز شنبه، خبر از خروج 192 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش بینی بورس یکشنبه

کمبود نقدینگی در میان معاملات روز آغازین هفته به وضوح لمس می‌شد. ثابت ماندن ارزش و حجم معاملات روی میانگین روزهای معاملاتی اخیر، نشان از نبود نقدینگی برای ایستادن بازار در سمت خرید دارد.

با آغاز التهابات نظامی در خاورمیانه، بازار سهام چهار هفته با ریسک درگیر شدن کشور در جنگ دست و پنجه نرم کرد. در نهایت هفته گذشته بود که با کاهش احتمال درگیری، اهالی بازار سرمایه موفق شدند از این گردنه عبور کنند. اما همان‌طور که در گزارش‌های پیشین اشاره شد، کمرنگ شدن ریسک جنگ به تنهایی نمی‌تواند محرک ادامه رشد بازار لقب گیرد.

آنچه در بازار امروز نیز مشاهده شد، نمود همین تعبیر بود. بازار برای ادامه حرکت خود نیاز به تزریق نقدینگی تازه دارد و در حال حاضر حبس نقدینگی در بازارهای مولد اجازه رشد به بازار سهام نمی‌دهد.

ارزش دلاری بازار به عنوان یکی از مولفه‌های تعیین ارزش بازار نشان می‌دهد بازار تقربیا در سطح سال گذشته خود قرار دارد، در حالی که دلار سال گذشته در این مقطع، در سطح 35 هزار تومانی قرار داشت. از سوی دیگر تجمیع گزارش‌ عملکردی 6 ماهه شرکت‌ها نشان از رشد 20 درصدی سود خالص آن‌ها می‌دهد. بر این اساس، بازار در سطوح قیمتی ارزنده‌ای قرار دارد؛ اما وجود نقدینگی برای تداوم روند صعودی بازار ضروری است. در صورتی که در ادامه هفته، ارزش معاملات ریتم صعودی خود را به دست آورد، می‌توان به صعود شاخص کل تا ارتفاع دو میلیون و 150 هزار واحد امیدوار بود.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید