برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.
اقتصادسنج | برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.
اگرچه همچنان روند معاملات از قدرت چندانی خبر نمیدهند و ترس و احتیاط در رفتار فعالان بازار به خوبی قابل مشاهده است اما به نظر میرسد که در نهایت محرکهای این روزها یعنی انتشار صورتهای مالی و برگزاری مجامع توانستهاند پس از فروکش کردن نسبی شوکهای منفی، اثر مثبت خود را بر بسیاری از سهام بگذارند هرچند که انتظار میرفت این اثرگذاری بسیار بیشتر باشد. شاخص کل بورس در انتهای بازار امروز در نهایت یک کاهش کوچک ۰.۳۱ درصدی را به ثبت رساند و در محدوده ۱.۹۷۷ میلیون واحدی قرار بگیرد. در سمت دیگر شاخص هموزن به دلیل معاملات بهتری که برخی نمادها و گروههای کوچکتر بازار داشتند، روند مناسبتری داشت و رشد ۰.۲۹ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام اما همچنان به دلیل غیبت بسیاری از نمادهای بزرگ و کوچک به دلیل برگزاری مجامع در سطوح بسیار پایینی قرار داشت و عدد ۴۰۰۷ میلیارد تومان را ثبت کرد که با خروج پول ۱۹۷ میلیارد تومانی همراه شد.
پس از ثبت روزهای سرخ و شوکهایی که طی روزهای گذشته به بازار وارد شد، کماکان میتوان کمرمقی و نگرانی را در رفتار فعالان بازار سرمایه مشاهده کرد به طوری که حتی بهبود روند معاملات به قدری قدرت نمیگیرد که شاهد یک روز سبز با کیفیت باشیم و مشخص است که بورسیها همچنان از خرید سهام جدید اضطراب دارند زیرا انتظار میرود که هرلحظه خبری جدید تمامی امیدهای اندک موجود در بازار را نیز نقش بر آب کند و بار دیگر همچون روزها و هفتههای گذشته رنگی سرخ سرتاسر نقشه بازار را فرا بگیرد. با این حال اما به نظر میرسد که با فروکش کردن این نگرانی و برگشت مسیر تحلیلی به بورس، اندک اندک تعادلی در بازار شکل بگیرد و در صورت نبود خبری منفی، ریزشهای سنگین پایان یابد. در ادامه با بررسی شرایط موجود و نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص کل به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
نیاز بورس به برگشت اعتماد
کسری بودجه دولت به قدری زیاد است که مسولان اقتصادی به قیمت از بین بردن انگیزه سرمایهگذاری در بسیاری از حوزهها و زیر پا گذاشتن حقوق و منافع سهامداران، دست به اتخاذ تصمیمات اشتباه یکی پس از دیگری میزنند، با این رویکرد که بتوانند بخشی از کسری بودجه فعلی را جبران کنند. برآیند این تصمیمات نادرست در بازار هفته گذشته نمود پیدا کرد و معاملات بورس از ابتدای هفته، منفی آغاز شد و هر چند در روزهای پایانی، مثبتهای بازار، جانی دوباره به سهامداران بخشید اما دیری نپایید خبر افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها به هفت هزار تومان، فعالان این حوزه را به طور مجدد با چالش مواجه کرد.
بازار سرمایه جولانگاه تصمیمات غیرکارشناسی سیاستگذاران شده و تغییرات بیحساب و کتاب دیگری همچون افزایش نرخ گاز، افزایش ۴ برابری نرخ عوارض صادراتی محصولات خام و نیمهخام معدنی و فولادی از نیم درصد به ۲ درصد، تغییـر مکـرر قوانیـن مربوط بـه فروش یـا عـدم فـروش خـودرو در بـورس کالا، تغییـر قوانیـن مربـوط بـه تسـعیر ارز و … نیز در کرختی بازار بیتأثیر نبوده است. همه متغیرها نمایانگر جذابیت بازار سرمایه و پررنگ بودن فرصت خرید برای سهامداران هستند. بهشرط آنکه دولت به بیاعتمادی مردم دامن نزند. بزرگترین ریسک بازار سرمایه در حال حاضر ریسک تصمیمات خلقالساعه دولت است. سهامداران حرفهای واقفند که در حال حاضر بهای بسیاری از سهمها از سال ۹۹ نیز کمتر است و در این بازه زمانی بهای دلار و تورم افزایش چشمگیری داشته است.
اثرگذاری محرکهای صعودی بورس
طی دو روز گذشته انتشار صورتهای مالی ۳ ماهه فصل بهار شرکتها خبر از وضعیت بسیار مناسبی برای کلیت شرکتهای بورسی داد که نشان میدهد بازار سهام فارغ از مسائلی که از خارج بازار به آن شوکهای منفی و سنگینی وارد میکند، در داخل خود در حال تجربه و شرایط خوبی است و برگشت آرامش به بازار میتواند به چشمانداز خوبی برای قیمت سهام منجر شود. صورتهای مالی شرکتهای موجود در گروههای مختلفی از جمله بانکی، دارویی، سیمانی، پلاستیک، خودروسازان تجاری و… نشان دادند که با وجود تلاطمهای اقتصادی بسیار و سیاستگذاریهایی که اغلب مانع از سودآوری منطقی شرکتها میشود، شرکتها توانستهاند عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند و چشمانداز مناسبی را از آینده خود ترسیم کنند. اگرچه در این بین برخی گروهها همچون صنعت پالایشی با کاهش سودآوری همراه بود که البته از قبل نیز توسط کارشناسان پیشبینی شده بود.
در یک بازار منطقی و به دور از هیجان، انتشار این گزارشها میتوانست موجب شکلگیری یک روند صعودی قدرتمند شود که کلیت بازار سرمایه را با خود همراه کند و خبری از ریزشهایی همچون روز گذشته نباشد اما در چنین شرایطی تجربه نشد. با این حال اما به نظر میرسد که با برگشت ثبات به بورس میتوان انتظار داشت که این محرکها اثرگذاری خود را به نمایش بگذارند و با بازگشایی نمادها پس از برگزاری مجامع شاهد بهبود نسبی در معاملات باشیم.
نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص بورس
مسیر تکنیکالی بورس تهران پس از شکست سقف حمایتی سال ۹۹ در محدوده ۲.۱ میلیون واحدی، سختتر از قبل دنبال میشود اما همانطور که در تصویر نیز پیداست، وجود یک خط روند میانمدت و همچنین نسبت ۵۰ درصد فیبوناچی در محدوده ۱.۹۷ میلیون واحدی موجب شده است تا حدی امیدوار به توقف ریزشها در روزهای پیش رو باشیم. به طور کلی روزهای پیش روز از لحاظ تکنیکالی برای بورس تهران اهمیت بالایی دارد و در صورت شکسته شدن محدوده ۱.۹۷ میلیون واحدی، احتمال کاهش تا ۱.۸۵ میلیون واحد دور از انتظار نیست. با این حال اما فعلا پیشبینی بر این است که برای مدتی روزهای آرام و کمنوسانی را سپری کنیم.
پیش بینی بورس فردا
با توجه به نکات ذکر شده در بالا و همچنین شرایطی که شاخص کل بورس از لحاظ تکنیکالی دارد، انتظار میرود که بورس فردا تحت تاثیر بازگشایی بسیاری از سهام بزرگ و روندساز بازار، روز مثبت اما متعادلی را سپری کند تا به صورت کلی رفتار معاملهگران در زمان بازگشایی نمادها ارزیابی شود و مسیر پیش رو راه خود را پیدا کند.