شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفتهای که گذشت افت بیش از ۳۱ هزار واحدی را متحمل شد و نهایتا در محدوده یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی توانست تثبیت شود. بورس امروز در اولین روز هفته به کدام سمت خواهد رفت؟
اقتصادسنج؛ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفتهای که گذشت افت بیش از ۳۱ هزار واحدی را متحمل شد و نهایتا در محدوده یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی توانست تثبیت شود. بورس امروز در اولین روز هفته به کدام سمت خواهد رفت؟
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفتهای که گذشت افت بیش از ۳۱ هزار واحدی را متحمل شد و نهایتا در محدوده یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی توانست تثبیت شود. همزمان با نزول ۱.۶ درصدی دماسنج اصلی بازار، شاخص هموزن نیز با ریزشی معادل ۲.۴۳ درصد مواجه شد.
بررسی آمار معاملات و روند ورود خروج پول از بازار سهام نشان میدهد که در دادوستدهای چهارشنبه بیش از ۷۷۶میلیارد تومان نقدینگی سهامداران حقیقی از بورس خارج شده و ارزش معاملات هم همچنان در پایینترین سطح است.
همه اینها بهمعنای آن است که فضای ترس، تردید و ابهام که مدتهاست به فضای غالب بازار تبدیل شده، به پایان نرسیده و نمیتوان به رشدهای مقطعی بورس مانند آنچه در ابتدای هفته رخ داد، چندان امیدوار بود.
در چنین شرایطی تا زمانی که عوامل بنیادی زمینهای برای رشد شاخص بورس فراهم نکنند و ریسکهای موجود در بازار کاهش نیابد، نمیتوان از رشد شاخصهای بورس سخن گفت. بهنظر میرسد عواملی ازجمله تنش در خاورمیانه، افزایش نرخ بهره و تثبیت قیمت دلار فعلا اجازه رشد را به بازار سهام نمیدهند./همشهری
شرط رشد بورس چیست؟
علیرضا قاسمی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص معاملات هفتهای که سپری شد و چشمانداز هفته منتهی به ۱۷ آبانماه عنوان کرد: بازار سهام ایران در هفتهای که گذشت تحت تاثیر ریسکهای سیاسی، اخبار و تحولات پیرامون آن کم حجم و ضعیف ظاهر شد که در نهایت هم شاهد افت هفتگی ارزش اکثر سهام و نماگر شاخص کل بودیم. در چند ماه اخیر با افت ۲۲ درصدی شاخص کل و ریزش ۴۰ الی ۵۰ درصدی قیمت سهام، کلیت بازار در سطوح ارزندهای از قیمت قرار گرفته است و کمتر سهمی را میتوان نام برد که با ارزش ذاتی خود حباب مثبت قیمتی داشته باشد و p/e ها و p/nav ها در بسیاری از گروههای بازار مناسب است.
وی ادامه داد: در کنار مزیت “به قیمت بودن” شرایط دیگری نیز لازم است تا بازار در روند صعودی قرار گیرد مهمترین این عوامل که در نیمه دوم سال احتمالا بازار را در مدار صعود قرار دهد، رشد نرخ ارز و افزایش انتظارات تورمی خواهد بود.
به باور این تحلیلگر بازار سرمایه، با فشرده شدن فنر دلار در محدوده فعلی و با در نظر گرفتن شیب کنونی رشد نقدینگی در اقتصاد میتوان انتظار افزایش مجدد نرخ دلار را برای انتهای امسال متصور بود. به نظر میرسد در شرایط عادی دلار ۶۰ الی ۶۵ هزار تومانی برای انتهای امسال و ابتدای سال ۱۴۰۳ با دیگر شاخصهای اقتصادی همخوانی خواهد داشت.
قاسمی خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر که بسیاری از فعالین بازار به آن توجه میکنند جریانهای ورودی پول به بازار است به عبارتی دیگر رفتار و تحرک سرمایهگذاران بزرگ برای خرید کف بازار و ایجاد موج صعودی در سهام را زیر نظر میگیرند. فعالیت اصلی این افراد سرمایهگذاری در بازار سهام است و از این منظر شباهت زیادی به شغل کشاورزی نیز دارد یعنی فصلی را مناسب کِشت و خرید سهام میدانند، زمانی را صرف داشت و نگهداری سهام میکنند و در نهایت موعد برداشت یا فروش سهام فرا میرسد. به نظر میرسد با شرایط فرسایشی که در هفتههای اخیر توامان با افزایش ریسکهای سیاسی در سهام بنیادی بازار به وجود آمده است و قیمت این سهام ارزنده در محدوده با ثباتی قرار گرفته، زمان خوبی برای خرید سهام توسط سرمایهگذاران فراهم شده است و میتوان با ورود پول تدریجی سرمایهگذاران به بازار متناسب با تغییر در متغیرهای کلان اقتصاد، منتظر یک دوره رشد در سهام شرکتها بود.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، هر چه به ماههای انتهایی سال نزدیک میشویم از قدرت روند نزولی فعلی کاسته میشود و به آغاز یک دوره رشد میان مدت نزدیکتر میشویم، در کوتاهمدت نیز با بهبود فضای سیاسی امکان نوسانات صعودی در سهام ارزنده بازار دور انتظار نیست./فردای اقتصاد
پیش بینی بورس امروز
پیشبینی میشود که روند امروز شنبه متعادل به سمت منفی باشد، شاید در نیمه دوم بازار شنبه بازار بهبود یابد، در صورت تداوم روند منفی احتمال افت تا یک میلیون ۹۵۰ هزار واحد را داریم.