شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 116853 |
تاریخ انتشار : 14 می 2024 - 0:53 |
ارسال به دوستان
پ

بازار بورس اوراق بهادار تهران باز هم منفی شد، این بار بیش از 32 هزار واحد در یک روز افت کرد تا کلکسیون افت‌های اردیبهشت ماه نیز تکمیل شود و هر روز بازار سرمایه در این ماه با یک عددی افت را تجربه کرده باشد.

اقتصادسنج| بازار بورس اوراق بهادار تهران باز هم منفی شد، این بار بیش از 32 هزار واحد در یک روز افت کرد تا کلکسیون افت‌های اردیبهشت ماه نیز تکمیل شود و هر روز بازار سرمایه در این ماه با یک عددی افت را تجربه کرده باشد.

در جریان معاملات روز جاری که ارزش معاملات حوالی 3900 میلیارد تومان ثبت شد شاهد خروج 414 میلیارد تومان پول حقیقی ها از بازار بورس تهران بودیم.

با این کرم نابودی لک‌های پوستت صددرصدیه

شاخص کل بیش از 32 هزار واحد افت کرد تا بدون استراحت خود را از 2.3 میلیون واحدی تا 2.1 میلیون واحدی رسانده باشد.

فملی ، فولاد ، فارس و نماد شپنا نمادهایی در بازار روز جاری بودند که با تکانه های منفی خود شاخص را بیش از 1.4 درصدی منفی کردند.

گروه خودرویی و نماد خودرو امروز روز پر نوسانی را به خود دید خودرو در نیمه اول بازار تا صف فروش پیش رفت اما در نهایت در انتهای بازار نهاتا با منفی یک درصدی کار را تمام کرد. این موضوع می تواند برای قدیمی‌های بازار که خودرو را همچنان لیدر بازار می دانند سیگنال خوبی باشد که ریزش بازار متوقف شده است و برای برگشت آماده می شوند. البته که این میزان افت به تلاش و انرژی زیادی برای برگشت نیاز دارد و با این ارزش معاملاتی کم و بی جان امیدی به آن نیست.

ارزش معاملاتی گروه خودرویی پایان معاملات امروز به عددی بیش از 353 میلیارد تومان رسیده است و بعد از آن فلزات اساسی بودند که با 243 میلیارد تومان بعد از گروه خودرویی دومین گروه پر ارزش (معاملاتی) بازار بودن و اما همچنان انبوه سازان جز سه گروه برتر بازار سرمایه قرار دارد.

اما از اخبار انبوه سازان باید این طور گفت که فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اظهارات مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت مذاکره با چینی‌ها برای ساخت و ساز مسکن با بیان این‌که به‌عنوان بخش خصوصی ساخت و ساز مسکن و ساختمان هیچ اطلاعی از مذاکرات و توافقات احتمالی آن نداریم، گفته که ای کاش قبل از وارد شدن به فرآیند مذاکرات با چینی‌ها و امضای قرارداد، بخش خصوصی را دعوت کرده و جلساتی برگزار می‌کردند.

اما در این روز ها فردین آقابزرگی از فعالان بازار سرمایه در خصوص دلایل بی‌اعتمادی‌ها به بازار سرمایه به اعتماد این طور گفته است: «زمانی که سهامدار می‌بیند داور یا حاکم بر بازی بازار سرمایه مسکوت مانده یا کاری از دستش بر نمی‌آید و یا اصلا تلاشی در جهت انجام وظایف نمی‌کند بی اعتمادی هم شدت می‌گیرد. مسئله‌ای دیگر اینکه  اخیرا رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که  قصد دارد تا 300 هزار میلیارد تومان نقدینگی از بورس خارج کند. و اینگونه تصمیمات در کنار ناهماهنگی‌ها میان بازار پول و بازار سرمایه و نواقص قانونی باعث ریزش‌های مکرر شاخص خواهد شد.»

فردین آقابرزگی این مسئله را هم اضافه کرده است که اتحادیه طلافروشان پس از وضع قانون مالیات بر عایدی سرمایه از این قانون ابراز نارضایتی کردند و آنچنان اعتراض کردند که پس از آن دولت به سرعت کوتاه آمد اما در بازار سرمایه چنین اقتداری وجود ندارد. چرا که مسئولان اجازه چنین فضایی را به بازار نمی‌دهند.

اما وزیر خارجه همچنان بر بازگشت به برجام تاکید دارد و در نشست گفت‌وگوهای ایرانی – عربی عنوان کرده است که ایران به شرط بازگشت همه طرف‌ها به برجام آمادگی همکاری دارد!

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز جاری 7459 همتی رسید و همچنان در حال فاصله گرفتن از رقم 8 هزار همتی روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه است.

بازار با افت بیش از 13 روزه خود امروز نیز بیش از 32 هزار واحدی افت کرد تا کلکسیون افت‌های بازار در اردیبهشت ماه تکمیل شود.

اما از منظر تکنیکالی به سطوح مهمی در بازار اشاره کردیم و از دست رفتن این اعداد کار را برای بازار سرمایه سخت خواهد کرد هر چند که اقدامات مسئولان اقتصادی دولت ادامه فعالیت بازار سرمایه را سخت تر کرده است.

به هر حال باید دید آیا اهالی بازار حاضر به برگشت به صف های خرید هستند و یا تصمیم دارند تا آخرین برگ سهم خود در صف های فروش باقی بمانند؟

کل

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید