همان گونه که در جریان هستید عرضه اولیه فصبا در روز چهارشنبه ۲۸ تیر ماه سال جاری به روش ترکیبی انجام خواهد شد. یعنی ابتدا این سهم به صندوقها برای کشف قیمت عرضه خواهد شد و سپس پس از کشف قیمت کدهای حقیقی میتوانند در این عرضه اولیه شرکت کنند. در عرضه اولیه فصبا شرکت کنیم؟
اقتصادسنج| همان گونه که در جریان هستید عرضه اولیه فصبا در روز چهارشنبه ۲۸ تیر ماه سال جاری به روش ترکیبی انجام خواهد شد. یعنی ابتدا این سهم به صندوقها برای کشف قیمت عرضه خواهد شد و سپس پس از کشف قیمت کدهای حقیقی میتوانند در این عرضه اولیه شرکت کنند. در عرضه اولیه فصبا شرکت کنیم؟
عرضه اولیه فصبا را بخریم؟
شرکت صبا فولاد خلیج فارس از مزیتهای مهمی مثل قرارگیری در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس برخوردار است و بهرهمندی از مزیتهای زیرساختی این منطقه، نزدیکی به راهآهن و آبهای آزاد و نزدیکی به معادن، این شرکت را به تولیدکنندهای استراتژیک تبدیل کرده است.
این شرکت، یک شرکت صادرکننده محسوب میشود و بازارهای هدف آن کشورهای آسیایی و اروپایی است؛ اما بر اساس الزام وزارت صمت بعد از تأمین بازار داخل، اجازه صادرات دارد. در سال ۱۴۰۱ این شرکت ۱۲۰ میلیون دلار صادرات داشته است.
احسان دشتیانه مدیرعامل این شرکت همچنین اعلام کرده است: تمام نقدینگی ناشی از عرضه سهام «فصبا» در بورس برای طرحهای توسعه شرکت صرف خواهد شد و این میتواند یکی از جذابیتهای سهم «فصبا» باشد چرا که این نقدینگی از شرکت خارج نشده و صرف طرحهای توسعهای میشود.
طرحهای توسعهای متعددی این شرکت دارد که از آن جمله میتوان به افزایش ظرفیت تولید به ۳ میلیون تن محصولات نهایی از گندلهسازی تا محصولات تخت نورد شده اشاره کرد.
از جمله اهداف این شرکت نیز میتوان به احداث یک واحد احیای مستقیم به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن در سال برای فاز ۳ در افق ۱۴۰۷ و تکمیل زنجیره فولاد با تولید ۳ میلیون تن محصول نهایی با ارزشافزوده بالا در افق ۱۴۰۱ اشاره کرد.
گفتنی است این شرکت در سال جاری رکورد جدید تولید ماهانه ۱۲۵ هزار و ۲۱۳ تن در خرداد ۱۴۰۲را به ثبت رسانده است، همچنین رکورد جدید تولید روزانه ۴۴۶۸ تن نیز در فروردین امسال ثبتشده است.
سال مالی فصبا ۳۰ آذر ماه است و صورتهای مالی نشان میدهد که این شرکت در سال ۱۴۰۱، ۹۱۰۰ میلیارد تومان فروش را به ثبت رسانده است و در شش ماهه اخیر نیز میزان فروش آن به ۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
گفتنی است احداث واحد احیا مستقیم ۲ با ظرفیت ۱.۷۶ میلیون تن در افق ۱۴۰۴، تکمیل زنجیره فولاد با تولید ۳ میلیون تن محصول نهایی در افق ۱۴۱۰، پایدارسازی تولید در گام اول و افزایش تولید در گام دوم از جمله برنامههای کوتاهمدتی و بلندمدتی این مجموعه است.