شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 56327 |
تاریخ انتشار : 08 می 2023 - 19:07 |
ارسال به دوستان
پ

بازار سهام امروز با وضعیت قرمز روبرو بود؛ ریزش بیش از 5 درصدی شاخص کل نه تنها زنگ خطر تعطیلی بورس را به صدا درآورده بود بلکه شایعه برکناری یا استعفای مجید عشقی رئیس سازمان بورس را هم بر سر زبان‌ها انداخت.

اقتصادسنج؛ بازار سهام امروز با وضعیت قرمز روبرو بود؛ ریزش بیش از 5 درصدی شاخص کل نه تنها زنگ خطر تعطیلی بورس را به صدا درآورده بود بلکه شایعه برکناری یا استعفای مجید عشقی رئیس سازمان بورس را هم بر سر زبان‌ها انداخت. با این حال عشقی در حاشیه همایش ملی اقتصاد هوشمند و توسعه مالی، این شایعه را تکذیب کرد.

امروز همزمان با ریزش تاریخی بورس تهران، نخستین همایش ملی اقتصاد هوشمند و توسعه مالی نیز با حضور رئیس سازمان بورس و دیگر مدیران و صاحب‌نظران اقتصادی برگزار شد. این نشست همچنین به دلیل روند بازار سهام در روز جاری، با حاشیه‌های زیادی روبرو بود.

از شایعه استعفا تا برکناری عشقی، رئیس سازمان بورس امروز بر سر زبان‌ها افتاده بود. با این حال اما آن‌طور که عشقی گفته است نه خبری از استعفاست و نه خبری از برکناری.

دولت روی بازار سرمایه حساب کرده است!

مجید عشقی در جریان این همایش درباره اتفاقات اخیر در بازار سرمایه گفت: طی جلساتی که با بخش دولتی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که بازار سرمایه به‌عنوان یک بازار مطمئن برای جذب سرمایه در بخش خصوصی و دولتی مورد حمایت است.

وی با بیان اینکه روی بازار سرمایه حساب می‌شود، عنوان کرد: استراتژی دولت این است که در تامین مالی همه طرح‌ها در بخش خصوصی، بورس و فرابورس نقش مهمی داشته باشد و بازار سرمایه از این جهت مورد حمایت است.

عشقی اظهار کرد: سازمان بورس در هیچ مقطعی خودش در خصوص بالا رفتن یا پایین آمدن بازار تصمیم نگرفته است. به طور کلی هیچ بازاری را نمی‌توان به صورت دستوری اداره کرد. بازار سرمایه هم از این امر مستثنی نیست.

رئیس سازمان بورس تاکید کرد: بازارگردان‌ها طبیعتا باید به تعهدات خودشان عمل کنند. سازمان به هیچ وجه چیزی را به آنها تحمیل نکرده و نخواهد کرد. روز گذشته، بازارگردان‌ها نزدیک به یک هزار میلیارد تومان خرید کردند.

وی عنوان کرد: صندوق‌ها منابع بسیار خوبی دارند که طبق شیوه‌نامه از بازار حمایت می‌کنند. هیجانی که در بازار ایجاد شد، نسبت به حالات عادی بیشتر بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شناسایی سود توسط معامله‌کنندگان هیچ دلیل بنیادی و اقتصادی ندارد.

بازار سرمایه ایران بزرگ شده است

رئیس سازمان بورس در ادامه اظهار کرد: بازار سرمایه به واسطه حضور مردم با کمک عوامل مختلف فرهنگی، سیاست برخی از دولت‌ها و دلایل دیگر بزرگ شده است. عشقی ادامه داد: بورس تجربه معامله بالغ بر ۵۰۰ هزار کد یونیک در یک روز را داشته است. بورس‌هایی در منطقه ما و هم‌اندازه بورس ایران هستند که کل سرمایه‌گذاران‌شان به این تعداد نمی‌رسد.

رئیس سازمان بورس اظهار کرد: با توجه به اینکه سهامداران خرد و عموم مردم با بازار سرمایه درگیر هستند، ایجاب می‌کند نحوه جلب مشارکت‌کنندگان در حوزه معاملات، نظارت و حاکمیت شرکتی با دقت نظر بالایی انجام شود. از این رو به‌دنبال جلوگیری از دست‌اندازی ذی‌نفعان در این بازار هستیم.

عشقی گفت: دسترسی سهامداران به گزینه‌های سرمایه‌گذاری همواره مطرح است و در زمینه هوشمندسازی این مقوله، پیشرفت‌های خوبی انجام شده و عملکرد قابل قبولی وجود داشته است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مباحثی همچون سوشال‌فایننس به طور جدی پیگیری می‌شود چراکه به‌طور حتم اثرات خود را بر بازار سرمایه می‌گذارد و نمی‌توان نسبت به این موضوعات بی‌تفاوت بود.

عشقی تاکید کرد: سازمان بورس بر این باور است که مردم‌نهاد کردن بازار سرمایه می‌تواند در توسعه بازار کمک کننده باشد.

وی در خصوص عرضه‌های اولیه گفت: عرضه‌های اولیه از هفته آینده آغاز می‌شود، البته باید در مورد بحث ارزش‌گذاری و تعیین قیمت پایه با سهامداران عمده توافق شود.

عرضه خودرو در بورس کالا لغو نشده است

عشقی درباره عرضه خودرو در بورس گفت: شرکت‌های خودروسازی می‌توانند خوردوهای خود را عرضه کنند و این فرآیند نه لغو شده و نه توقیفی برای آن ایجاد شده است و خودروسازی‌ها منحصرا می‌توانند درمورد این موضوع تصمیم بگیرند.

گزارش‌های ۱۲ ماهه امیدبخش است

عشقی گفت: شرایط بنیادی بازار مورد توجه تحلیلگران خواهد بود و گزارش‌های ۱۲ ماهه در راه است. نسبت‌های مربوط به تولید و فروش شرکت‌ها در فروردین ماه نشان می‌دهد که اختلاف معناداری با سال گذشته وجود دارد و امیدبخش است.

وی افزود: بازار سرمایه بهترین بازار برای جذب نقدینگی و فعالیت‌های مولد است. برنامه‌های مختلفی برای عرضه‌های اولیه داریم.

رئیس سازمان بورس عنوان کرد: اولویت و رسالت اصلی ما هدایت نقدینگی به سوی تولید است و اگر در سال ۹۹ نیز چنین سیاستی پیش گرفته می‌شد، قطعا بعد از ۲.۵ سال در انتظار به ثمر رسیدن نتایج مثبتی در تولید و توسعه پایدار بازار بودیم.

وی بیان کرد: سازمان بورس در سال جاری سیاست‌ مذکور را پیش خواهد گرفت تا منابع به طور مستقیم وارد شرکت‌ها بشود.

عشقی گفت: در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی هستیم تا شرکت‌هایی که طرح‌های توجیهی قابل قبولی دارند از طریق اوراق بدهی و سایر شیوه‌ها تامین مالی بشوند.

صندوق‌های حمایتی منابع خوبی دارند

عشقی بیان کرد: صندوق‌های‌ حمایتی منابع خوبی دارند. در یکی دو سال گذشته، روزهایی را داشتیم که منابع صندوق‌های حمایتی نزدیک به صفر می‌شد اما اکنون چنین نگرانی نداریم. در سه ماه گذشته صندوق‌ها منابع خوبی داشته و دارند. سهامداران هم باید با دقت‌بیشتری خرید و فروش کنند.

رئیس سازمان بورس بیان کرد: اکنون اتفاق عجیبی در بازار نیفتاده است. این نوسان‌ها جزئی از ذات بازار است. هیچ بازاری دائما صعودی و نزولی نیست.

وی افزود: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم نیاز بازار است. تا یکی دو ماه آینده صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی روی کار خواهد آمد. اگر منابع صندوق‌های بازنشستگی را در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند، بخشی از نگرانی رفاهی بازنشستگان برطرف خواهد شد.

عشقی بیان کرد: امسال انرژی زیادی روی موضوع تامین مالی صرف شده است. امیدوارم بتوانیم به رشد تولید در سال جاری و آینده کمک کنیم.

مدیریت سهام عدالت نیازمند ابزارهای اقتصاد هوشمند

عشقی تشریح کرد: در خصوص سهام عدالت یکی از دغدغه‌های اصلی شورای عالی بورس این است که چطور اراده مدیریتی ۵۰ میلیون سهامدار را در یک سلسله اقدامات به شرکت‌های سرمایه‌گذاری منتقل کنیم تا حقی از آنها ضایع نشود و عده‌ای با منابع مردم بازی نکنند.

وی ادامه داد: نیاز است که از ابزارهای اقتصاد هوشمند برای این موضوع استفاده کنیم و به جرات می گویم تاکنون در این حوزه کاری انجام نشده است و نیازمند مدل‌های فنی این حوزه هستیم.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید