جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 80578 |
تاریخ انتشار : 21 اکتبر 2023 - 10:25 |
ارسال به دوستان
پ

شاخص کل بورس آخرین هفته مهرماه را با بازدهی مثبت به پایان رساند تا بازار سهام در رالی صعودی بازارهای موازی قرار گیرد. با این حال؛ اما بورس تهران در این رقابت از قدرت کمی برخوردار بود و هنوز در باتلاق رکودی قرار داشت. اکنون سوال این است که آیا آغاز دومین ماه پاییز، به معنای شروعی دوباره برای بازار سرمایه خواهد بود؟

اقتصادسنج| شاخص کل بورس آخرین هفته مهرماه را با بازدهی مثبت به پایان رساند تا بازار سهام در رالی صعودی بازارهای موازی قرار گیرد. با این حال؛ اما بورس تهران در این رقابت از قدرت کمی برخوردار بود و هنوز در باتلاق رکودی قرار داشت. اکنون سوال این است که آیا آغاز دومین ماه پاییز، به معنای شروعی دوباره برای بازار سرمایه خواهد بود؟

بازار سهام آخرین هفته مهرماه را در حالی به پایان رساند که شاخص کل بورس تنها 0.19 درصد رشد کرد و در نهایت در ارتفاع ۲ میلیون و 23 هزار واحد متوقف شد. با این حال؛ اما وضعیت شرکت‌های کوچک و متوسط بازار این هفته بدتر از شاخص‌سازها بود؛ بر این اساس شاخص هم‌وزن 0.57 درصد کاهش ارتفاع داد و به سطح 682 هزار واحدی رسید.

نکته قابل توجه دیگر درباره وضعیت بازار سهام در آخرین هفته مهرماه، حجم و ارزش معاملات و تراز پول حقیقی است که می‌توان نمای بهتری از شرایط بازار را تصویر کند. طی این هفته بازار سهام به طور میانگین 6 میلیارد و 860 میلیون برگه سهم حجم خورد و میانگین ارزش معاملات خرد نیز به سه هزار و 905 میلیارد تومان رسید. در نهایت نیز حدود هزار و 880 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد تا نشان دهد بازار سرمایه ایران همچنان در آتش بی‌اعتمادی می‌سوزد و تلاش برای شاخص‌سازی نتوانسته آن را از مرداب رکود نجات دهد.

اما آیا این شرایط وخیم در بازار ادامه خواهد داشت؟ آیا طی دو روز پایانی مهرماه و روزهای نخست آبان در هفته پیش رو، بازار سهام حرکت جدیدی را آغاز خواهد کرد؟ در هفته آینده، کدام گروه از صنایع مورد توجه سهامداران خواهند بود؟ کارشناسان بازار سرمایه در نظرسنجی هفتگی به این سوالات پاسخ داده‌اند.

شاخص کل بورس

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته پایانی مهر

گفتنی است نگاهی به عملکرد نمادهای پربازده بورس در چهارمین هفته از مهرماه حاکی از آن است که زنگان و ثشرق طی پنج روز کاری حدود 24 درصد افزایش قیمت داشتند به ترتیب به سطوح 8075 و 1435 تومان رسیدند. نگاهی به چارت قیمتی زنگان نشان می‌دهد دو سطح 6701 و 8686 تومان به ترتیب مهم‌ترین حمایت و مقاومت این سهم شناسایی شده‌اند. همچنین 1258 و 1729 تومان نیز دو تراز مهم برای ثشرق هستند که در صورت شکست هر یک روند سهم مشخص می‌شود. به علاوه ثفارس، سدشت و ثپردیس نیز دیگر سهم‌های پربازده بورس بودند که در این هفته 19 درصد بازدهی داشتند.

در طرف مقابل؛ اما ثامان باز هم در ابتدای صف سهم‌های کم‌بازده بود و حدود 15 درصد کاهش قیمت داشت. بدین ترتیب ثامان در پایان هفته در تراز 2199 تومان قرار گرفت و در هفته آینده میان دو حمایت 1771 تومان و مقاوت 3125 تومان نوسان خواهد کرد. کسعدی نیز دیگر سهم کم‌بازده بازار بود که با کاهش 15 درصدی به 619 تومان رسید. همچنین سصفها، کورز و غبهنوش در این هفته حدود 14 درصد کاهش داشتند و دیگر سهم‌های کم‌بازده بازار سرمایه بودند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید