دومین روز از سومین هفته خرداد ماه نیز برای بورس تهران با کاهش قیمتها همراه شد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
اقتصادسنج؛ دومین روز از سومین هفته خرداد ماه نیز برای بورس تهران با کاهش قیمتها همراه شد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.
بورس تهران امروز و پس از معاملات سرخی که روز گذشته پشت سر گذاشت، کار خود را با برتری عرضهها آغاز کرد اما شرایط نسبت به روز قبل بهتر دنبال شد و فشار فروش کمتری در اکثر صنایع و نمادها احساس میشد اما در نهایت خریداران نتوانستند نماگرهای تالار شیشهای را به محدوده مثبت برسانند. شاخص کل بورس در روز جاری، کار خود را با یک کاهش ۰.۳۱ درصدی به پایان رساند و بار دیگر شاهد عقبنشینی این نماگر به محدوده ۲.۲۰۸ میلیون واحدی بودیم. شاخص هموزن نیز که امروز شدت عرضه کمتری را تجربه میکرد، با یک کاهش ۰.۲۹ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز با ثبت عدد ۷۵۰۵ میلیارد تومانی وضعیت مناسبی نداشت و شاهد خروج پول سنگین ۳۴۴ میلیارد تومانی بودیم.
با توجه به اتفاقات روز گذشته و شدت عرضههایی که بازار سهام تجربه کرد، انتظار میرفت که امروز نیز شاهد برتری عرضهها نسبت به تقاضا باشیم اما به هرحال برگشت تقاضا برای بسیاری از نمادها این امید را ایجاد میکند که شوکهای وارد شده مانند گذشته پایدار نیست و پس از یک تاثیر مقطعی، با برگشت خریداران مواجه میشود اما با تمام این تفاسیر به نظر میرسد که برآیند شرایط موجود، بورس تهران را به سمت معاملاتی متعادل و به سمت منفی سوق میدهد که عمده آن نیز میتواند به موضوعاتی همچون سیاستگذاریهای اقتصادی و چشمانداز گشایشهای سیاسی ارتباط داشته باشد. در ادامه با بررسی شرایط موجود و وضعیت تکنیکالی شاخص کل بورس، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
پای خرسها به بازار دلار باز شد
روند کاهشی قیمت دلار که از هفته گذشته آغاز شده بود، امروز رنگ و بوی تازهای به خود گرفته و شاهد کاهش نسبتا سنگینی در نرخ دلار بازار آزاد هستیم. اسکناس آمریکایی طی هفتههای گذشته اغلب در محدوده ۵۱ هزار تومانی نوسان میکرد، در زمان نگارش این گزارش وارد کانال ۴۷ هزار تومانی شده که بیش از هزار تومان از ریزش آن تنها به دو ساعت گذشته بازمیگردد. خبرهای ضد و نقیض حول توافق هستهای موجب شد تا خوشبینیهایی از احتمال از سرگیری مذاکرات و یا دستیابی به یک توافق بین ایران طرفهای غربی افزایش یابد و بازار ارز نیز به عنوان اثرپذیرترین بازار از این اتفاق، با کاهش نرخ مواجه شود. در کنار این اتفاقات، صحبتهای امروز رهبری این خوشبینی را دوچندان کرد. رهبری عنوان کرد که توافق اشکالی ندارد اما نباید در زیرساختهای هستهای تغییری ایجاد شود. برداشتها از این سخنان به این شکل است که گویا ایران اکنون حاضر است که توافق هستهای را به سرانجام برساند اما ممکن است تنها بر سر برخی مسائل اختلاف نظر باشد که البته مشخص نیست در پشت پرده درباره این موارد نیز اتفاق نظری صورت گرفته است یا خیر.
به هرحال شوک وارد شده به قیمت دلار در بازار آزاد، تمامی بازارها از جمله بورس تهران را نیز تحت تاثیر قرار داده است و با وجود اینکه دلار محاسباتی در بازار سهام و فروش شرکتهای بورسی با بازار آزاد فاصله زیادی دارد، نمیتوان از تاثیر روانی آن چشمپوشی کرد زیرا همین انتظارات میتواند به کاهش تقاضا در بازار سهام و حتی نرخ فروش محصولات شرکتها نیز منجر شود. نگاهی به روند معاملات صندوقها پس از ساعت ۱۲:۳۰ نیز به خوبی نشان میدهد که پس از انتشار این صحبتها، فشار فروش زیادی بر صندوقها وارد شده و قیمتها نسبت به تایم اصلی معاملات کاهش زیادی داشته است که میتواند سیگنالی برای افزایش فروشندگان در بورس فردا باشد.
سیگنال کاهشی در تکنیکال شاخص بورس؟
همانطور که در گزارش روز گذشته نیز اشاره شده بود، روند امروز بازار سرمایه از لحاظ تکنیکالی اهمیت بالایی داشت و یکی از امیدهای برگشت به روند صعودی در گرو کندل روز جاری بود. با این حال اما با وجود ایجاد اندک تقاضایی در بازار، شاخص کل نتوانست از چنگال مسیر کاهشی نجات یابد و در نهایت شکست محدوده ۲.۲۵ میلیون واحدی با ثبت دومین کندل قرمز رنگ تایید شد. با ثبت این اتفاق و همچنین شرایطی که این روزها ایجاد شده است، به نظر میرسد روند اصلاحی بورس تهران میتواند تا محدوده ۲.۱ میلیون واحدی (سقف سال ۹۹) ادامه داشته باشد اما به نظر نمیرسد که این اصلاح با شدت بالایی رخ دهد و احتمالا مسیری متعادل و منفی را سپری کنیم.
پیش بینی بورس فردا
با توجه به نکات ذکر شده در بالا، انتظار میرود که بورس فردا نیز روزی منفی را سپری کند و اکثر گروههای دلاری با فشار فروش بیشتری مواجه باشند. با این حال اما میتوان نیمنگاهی نیز به گروههای برجامی و ریالی همچون بانکیها، خودروییها، حملونقلیها و… داشت.