شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 92565 |
تاریخ انتشار : 15 دسامبر 2023 - 10:46 |
ارسال به دوستان
پ

بازار سرمایه به دنبال اخبار افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها دو هفته نسبتا خوب را پشت سر گذاشت. در هفته منتهی به ۱۷ آذر شاخص کل بورس توانست با رشد ۵.۳۷ درصدی پس از ماه‌ها افت‌های سنگین، نفسی تازه کند.

اقتصادسنج| بازار سرمایه به دنبال اخبار افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها دو هفته نسبتا خوب را پشت سر گذاشت. در هفته منتهی به ۱۷ آذر شاخص کل بورس توانست با رشد ۵.۳۷ درصدی پس از ماه‌ها افت‌های سنگین، نفسی تازه کند.

در هفته منتهی به ۲۴ آذر نیز اگرچه شاخص کل افت ۰.۶ درصدی را تجربه کرد و ارزش معاملات خرد نیز افت داشت؛ اما باز هم وضعیت به مراتب بهتر از هفته‌های رکود فرسایشی بود. اکثر تحلیلگران افت جزئی هفته جاری را استراحت شاخص و اتفاقی طبیعی دانسته و با وجود محرک‌های موجود به زمستان بازار سرمایه امیدوارند. آن ها نه تنها این نقطه را پایان روزهای مثبت اخیر نمی‌دانند، بلکه معتقدند بازار سرمایه در ابتدای یک روند صعودی دست کم میان‌مدت قرار دارد.

حرکت بعدی؛ دی‌ماه

ایمان رئیسی، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به روند تقریبا خنثایی که بازار سرمایه در هفته جاری تجربه کرد، گفت: در دو هفته گذشته بسیاری از سهام دست‌به دست شدند. به نظر می‌رسد سهامداران تازه‌نفس در دی‌ماه وارد بازار می‌شوند و حرکت گروه به گروه را رقم می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه حرکت قبلی بازار با اخبار افزایش سرمایه شرکت‌ها و مخصوصا شرکت‌های بزرگ در بورس از محل تجدید ارزیابی رقم خورد، معتقد است حرکت بعدی بازار با محرک دلار نیما خواهد بود. نرخ دلار نیما در حال افزایش است و به نظر می‌رسد کم‌کم کف قیمتی دلار نیمایی بالا آمده است و به سمت 40 تا 42 هزار تومان حرکت کند.

رئیسی افزود: احتمالا بازار با تاثیر از این اتفاق در دی ماه حرکت رو به رشد دیگری را تجربه کند. در حال حاضر بازار تحت تاثیر بودجه و بازار بدهی مقداری خنثی است؛ اما این وضعیت ادامه‌دار نخواهد بود.

بورس در ابتدای موج صعودی

نیما میرزایی، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار سهام در ماه‌های اخیر با توجه به وضعیت اصلاحی تابلوی معاملات که هم جنبه تکنیکال داشت و هم بنیادی در یک فرآیند اصلاحی قرار گرفته بود، گفت: در هفته‌های اخیر این اصلاح بیشتر جنبه زمانی پیدا کرده بود و کف‌های جدیدی را در شاخص کل مشاهده نمی‌کردیم و حتی اخبار مربوط به جنگ و ریسک‌های منطقه‌ای هم نتوانست کف جدیدی را رد بازار ایجاد کند که احتمال برگشت بازار را در آینده نه چندان دور تقویت می‌کرد.

وی ادامه داد: با توجه به حمایتی که از چهارشنبه دو هفته پیش روی تابلوی معاملات صورت گرفت و رنج‌های مثبتی که توسط بزرگان حقوقی بازار زده شد، شاهد افزایش تقاضا و موج خریداران بودیم که موفق شد شاخص را برای تقریبا یک هفته متوالی با رشد مناسبی روبه‌رو کند. این رشد تا آنجا ادامه یافت که شاخص موفق به شکست محدوده 2 میلیون و 150 هزار واحد هم شد. با توجه به اینکه حرکت صعودی شاخص یک فرآیند بدون اصلاح بود، انتظار می‌رفت بازار پس از رشد یک‌نفسی که داشت مقداری استراحت کند که به‌نظر می‌رسد معاملات روزهای گذشته نیز بیشتر از جنس استراحت و اصلاح زمانی هستند تا شاخص بتواند برای ادامه روند باثبات خود در مسیر صعودی استراحت کند.

میرزایی گفت: همچنین از نگاه بنیادی نیز اخبار مثبت درخصوص موضوع تجدید ارزیابی شرکت‌های بورسی و مخصوصا شرکت‌های بزرگ بورسی نیز کمک کرد که ما شاهد پدید آمدن و تقویت این موج باشیم و بهانه‌ای باشد برای اینکه شاخص بتواند جاماندگی قابل توجه خود را نسبت به بازارهای رقیب که در ماه‌های اخیر ایجاد شده بود، کم کند. بنابراین موج تقاضای ایجادشده در بازار یک نوسان کوتاه‌مدت نیست و باعث نمی‌شود تا به کف‌هایی که در ماه‌های اخیر دیدیم، برگردیم و به نظر می‌رسد که شاخص روند نوسانی نزولی خود را شکسته و در ابتدای یک مسیر صعودی دست‌کم میان‌مدت قرار گرفته است. این تحلیلگر بیان کرد: به نظر می‌رسد زمستان امسال زمستان داغی برای بازار سرمایه باشد و موج صعودی که در بازار شکل گرفت، هنوز به انتها نرسیده و برعکس ما در گام‌های ابتدایی و پرتردید یک مسیر صعودی چندماهه قرار داریم. بنابراین شاخص می‌تواند در زمستان امسال تا سقف قبلی خود حرکت کند؛ اما احتمالا چند روز دیگر نیز کماکان در محدوده فعلی نوسان داشته باشیم تا شاخص برای حرکت کسب انرژی کند.

رشد ادامه دارد

برزو حق‌شناس، تحلیلگر بازار نیز درخصوص روند معاملات در دو هفته اخیر گفت: در هفته گذشته بحث تجدید ارزیابی دارایی‌ها به میان آمد. با توجه به شرایط موجود در اقتصاد کلان کشور و رکودی که در بازارها حاکم است و تمام ریسک‌هایی که دولت به بازار سرمایه تحمیل کرده، تنها امیدی که برای رشد بازار باقی مانده، بحث تجدید ارزیابی و ارزش جایگزینی است. وی ادامه داد: ارزش جایگزینی بازار در حال حاضر خیلی پایین و الان تقریبا 165 میلیارد دلار است و این بحث ارزش جایگزینی نیز امید پیش روی بازار برای رشد است. دولت هر ریسکی را که ممکن بوده، به بازار تحمیل کرده است. بنابراین وقتی صحبت از تجدید ارزیابی‌ها توسط سازمان به میان می‌آید، بازار جان می‌گیرد و رشدی که در دو هفته اخیر تجربه کردیم، ناشی از همین موضوع بود.

حق‌شناس گفت: با توجه به این موضوع روند نسبتا خنثایی که در هفته اخیر شاهد بودیم، طبیعی است. بازاری که در حال افت بوده وقتی شروع به رشد می‌کند وقتی تا حدی بالا می‌آید، عده‌ای سعی می‌کنند سیو سود کنند و این باعث می‌شود بازار با وقفه مواجه شود و بحثی که در یک هفته اخیر شاهد بودیم به همین دلیل است. بحث مهمی که الان باید به آن توجه کرد، موضوع ارزش معاملات است که در روزهای انتهای این هفته مقداری افت کرد. اگر ارزش معاملات خرد به بالای 6همت برگردد، این نوید را می‌دهد که حرکت صعودی که شروع شده است، ادامه خواهد یافت و من در این خصوص به تداوم روند صعودی بازار امیدوارم.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید