شرکت توانیر بهای هر کیلوواتساعت برق مصرفی مراکز مجاز استخراج رمزدارایی طی ۳ ماه منتهی به ۲۸ مرداد امسال را ۴۶ هزار و ۲۷۹ ریال تعیین و جهت اجرا به شرکتهای زیر مجموعه ابلاغ کرد.
اقتصادسنج| شرکت توانیر بهای هر کیلوواتساعت برق مصرفی مراکز مجاز استخراج رمزدارایی طی ۳ ماه منتهی به ۲۸ مرداد امسال را ۴۶ هزار و ۲۷۹ ریال تعیین و جهت اجرا به شرکتهای زیر مجموعه ابلاغ کرد.
بهای هر کیلوواتساعت برق مصرفی مراکز مجاز رمز ارز برای ۳ ماه منتهی به ۲۸ مرداد امسال به مبلغ ۴۶ هزار و ۲۷۹ ریال تعیین و با امضای مدیرعامل شرکت توانیر جهت اجرا به شرکتهای برق منطقه ای و توزیع برق کشور ابلاغ شد.
بر اساس این ابلاغیه، بهای برق مراکز مجاز استخراج رمزدارایی به استناد مصوبه وزیر نیرو و بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و متوسط نرخ ارز حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای ۳ ماه (از ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ تا ۲۸ مرداد امسال) از ۳۸ هزار و ۹۱۸ ریال به ۴۶ هزار و ۲۷۹ ریال افزایش یافته است.
دریافت مجوز استخراج رمز ارز در ایران
اولین شرط قانونی استخراج رمزارز در کشور ما، دریافت مجوز استخراج رمزارز از وزارت صنعت، معدن و تجارت است و عدم دریافت مجوز فرد را به ضمانت اجراهای کیفری و حقوقی مواجه خواهد کرد.
اشخاص متقاضی استخراج رمزارز، میبایست دو مجوز دریافت کنند: مجوز تأسیس مزرعه رمز ارز و مجوز بهرهبرداری مراحل ثبت نام و دریافت مجوز تأسیس مزرعه رمز ارز از طریق تارنمای بهین یاب (زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن، تجارت) به نشانی https://behinyab.ir/auth/sso/login در دسترس متقاضیان استخراج قرار دارد و اشخاص می توانند با مراجعه به این تارنما نسبت به تکمیل اطلاعات و طی مراحل ثبت نام و دریافت مجوز اقدام کنند.
پس از دریافت مجوز تأسیس، دارنده مجوز میبایست ظرف مدت یکسال نسبت به تأسیس مزرعه رمزارز با شرایط اعلامی خود و سایر ضوابط مقرر اقدام و شروع به استخراج رمزارز کند. بعد از یکسال، از مزرعه ماینینگ تأسیس شده توسط کارشناسان بازدید شده و در صورت رعایت کلیه شرایط مجوز بهرهبرداری برای شخص صادر میشود.
شرایط قانونی استفاده از دستگاه استخراج رمزارز
بر اساس ماده دو آیین نامه استخراج رمز دارایی مصوب ۱۴۰۱/۰۶/۰۶ با آخرین اصلاحات: هرگونه « واردات، تولید، فروش و تعمیرات تجهیزات مربوط به استخراج رمزدارایی صرفا با دریافت مجوز از وزارت صمت و از طریق رویه قانونی تجاری و گمرکی مجاز است. (اصلاحی ۱۴۰۱/۱۱/۱۰» لذا با واردکنندگان متخلف حسب مورد مطابق قانون امور گمرکی – مصوب ۱۳۹۰-، قانون مقررات صادرات و واردات – مصوب ۱۳۷۲- و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز – مصوب ۱۳۹۲- و با تولیدکنندگان و فروشندگان متخلف حسب مورد مطابق با قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی – مصوب ۱۳۸۹، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد. – مصوب ۱۳۹۶- با اصلاحات بعدی آنها برخورد خواهد شد.
به علاوه برابر ماده ۱۰ آییننامه استخراج رمز دارایی: «کشف و شناسایی واردات، تولید، فروش، نصب تجهیزات و مراکز استخراج رمزدارایی به صورت غیرمجاز، توسط اشخاص حقیقی، حقوقی و دستگاههای امنیتی و انتظامی مشمول دریافت پاداش و حق الکشف از دستگاه اجرایی ذیربط و در چهارچوب قوانین و مقررات خواهد بود».
در خصوص نقل و انتقال دستگاههای استخراج رمزارز نیز باید توجه داشت: واگذاری این دستگاهنها به غیر یا تغییر در تعداد و نوع تجهیزات استخراج رمزدارایی برای دارندگان مجوز مرکز استخراج رمزدارایی باید به صورت دوره های سه ماهه در سامانه وزارت صمت ثبت و مجوز مربوط نیز اصلاح شود.