جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 46345 |
تاریخ انتشار : 21 مارس 2023 - 11:53 |
ارسال به دوستان
پ

از آن‌جا که بازار کار تعمیر لوازم خانگی رونق خوبی پیدا کرده است. خیلی از افراد تمایل دارند که آن را به‌عنوان شغل خود انتخاب کنند و عده ای نیز ترجیح می دهند این کار را به عنوان شغل دوم خود داشته باشند. ممکن است خیلی از شما که در حال مطالعه این مطلب هستید و قصد ورود به این حرفه را دارید، از خود بپرسید که برای دنبال کردن این حرفه باید چه اقدامی بکنیم و از کجا شروع کنیم؟ در ادامه انواع روش هایی که می توانیم به این رشته ورود پیدا کنیم را ذکر کرده ایم که شما با توجه به موقعیت و سن و سال خود می توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

اقتصادسنج| اکوپدیا؛ از آن‌جا که بازار کار تعمیر لوازم خانگی رونق خوبی پیدا کرده است. خیلی از افراد تمایل دارند که آن را به‌عنوان شغل خود انتخاب کنند و عده ای نیز ترجیح می دهند این کار را به عنوان شغل دوم خود داشته باشند. ممکن است خیلی از شما که در حال مطالعه این مطلب هستید و قصد ورود به این حرفه را دارید، از خود بپرسید که برای دنبال کردن این حرفه باید چه اقدامی بکنیم و از کجا شروع کنیم؟ در ادامه انواع روش هایی که می توانیم به این رشته ورود پیدا کنیم را ذکر کرده ایم که شما با توجه به موقعیت و سن و سال خود می توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

آینده شغلی تعمیر لوازم خانگی چگونه است؟

آینده شغلی تعمیر لوازم خانگی در کشور، بسیار عالی و درآمدزا است و این شغل از بهترین انتخاب ها برای شغل دوم و اول است. همان‌طور که می دانید لوازم خانگی از جمله پرمصرف ترین وسایل در خانه هستند که از تنوع بالایی برخوردار هستند. به دلیل گسترش استفاده از لوازم خانگی در خانه، همچنین تنوع بالای لوازم خانگی بدون شک تقاضا برای تعمیرات لوازم خانگی نیز روز به روز افزایش خواهد یافت.

این مسئله باعث شده است که شغل تعمیرات لوازم خانگی به یکی از پردرآمدترین مشاغل فنی در بازار ایران و دیگر کشورها تبدیل شده است و می توان گفت این شغل از بهترین مشاغل برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای به خارج از ایران است.

بازار کار تعمیرات لوازم خانگی

نه تنها شغل فروش لوازم خانگی بلکه تعمیرات لوازم خانگی نیز روز به روز رونق بیشتری پیدا می کند. امروزه با افزایش شدید قیمت دلار مواجه هستیم و می بینیم که این مساله چطور بر قیمت ها تاثیر گذاشته است و جامعه را بحران اقتصادی تاسف باری روبرو کرده است. در نتیجه این امر توان اقتصادی خانواده به شدت کاهش پیدا کرده است.

در این میان اگر وسیله ای خراب شد، بیشتر خانواده ها به جای اینکه به فکر خرید لوازم خانگی جدید باشند، به فکر تعمیر وسیله خود هستند و سعی می کنند تا جای ممکن از خرید آن اجتناب کنند،  تا به این ترتیب بتوانند در هزینه های خود صرفه جویی کنند. بنابراین این مساله نیز خود به خود بر رونق کار تعمیرکار لوازم خانگی تاثیر گذاشته است.

تعمیرکار لوازم خانگی

چگونه می‌توان به یک تعمیرکار لوازم خانگی حرفه‌ای تبدیل شد؟

مهم‌ترین و کلیدی ترین شاخصه‌های حرفه ای شدن در شغل تعمیرات لوازم خانگی می‌توان به تجربه، مهارت و تخصص فنی، اشاره نمود.

روش های یادگیری تعمیر لوازم خانگی:

تحصیل در هنرستان

اگر نوجوان هستید و سنتان پایین است، می توانید موقع انتخاب رشته در دبیرستان، وارد شاخه کار و دانش شده و در شاخه تعمیرات لوازم خانگی ادامه تحصیل دهید. البته به این شرط که علاقه کافی به این رشته را داشته و خصوصیات شخصیتی شما به آن بخورد. البته می توانید با تحصیل در رشته های برق والکترونیک نیز مهارت های لازم برای ورود به این رشته را به دست بیاورید. این برای کسانی است که علاقه به تحصیل دارند و می خواهند علاوه بر شغل دارای تحصیلات دانشگاهی نیز داشته باشند. حدود دو سال طول می کشد تا بتوانید در این رشته دیپلم بگیرید. حتی می‌توانید در داشتگاه نیز ادامه تحصیل دهید. اما اگر می‌خواهید زودتر وارد بازار کار شوید می توانید بعد از دیپلم اقدام کنید.

شاگردی کردن نزد استاد کار

این کار نیاز به تحصیل در هنرستان ندارد و شما می توانید برای کسب مهارت های لازم مدتی را نزد کسی که از تجربه و تخصص کافی در این زمینه برخوردار است شاگردی کنید تا بتوانید فوت و فن کار را یاد گرفته و تجربه کافی کسب کنید. خیل از افراد ماهر ممکن است تمایلی به داشتن شاگرد نداشته باشند و یا اگر هم قبول کنند، ممکن است مانند قدیم از وی انتظار داشته باشند که مدت زمان طولانی را به پادویی و انجام کارهای بی اهمیت بپردازد و به این راحتی تجربه خود را در اختیار شاگرد خود قرار ندهند.

شرکت در دوره های آموزشی

اما روش دیگری که شما می توانید از طریق آن وارد این رشته شوید، شرکت در دوره های دوره تعمیرات لوازم خانگی است. خوبی این روش در این است که فرد را از نظر تتوری و عملی برای ورود به بازار کار آماده می کند. مدت زمان لازم برای گذراندن این دوره ها نیز حدود 3 ماه طول می کشد که البته اگر فرد بخواهد خیلی حرفه ای یاد بگیرد باید پس از گذراندن این دوره، در دوره های پیشرفته تر نیز شرکت کند.

این دوره ها در آموزشگاه های مختلفی برگزار می گردد و اگر از اساتید خوب استفاده شود می تواند فرد را برای ورود به بازار کار آماده کند. بدیهی است که تنها گذراندن این دوره ها کافی نیست و فرد باید از استعداد لازم در این زمینه برخورد ار بوده و علاقه کافی به این رشته داشته باشد تا بتوانید در این شغل موفق ظاهر شود.

امروزه با توجه به تخصصی تر شدن کارها، فرد باید در هر شغلی که هست و از جمله این رشته، اطلاعات خود را به زور نگه دارد، برندهای مختلف و طرز کار و قطعات هر وسیله را نیز به درستی بشناسد تا بتواند هر وسیله خرابی که درحوزه تخصصی وی به او سپرده می شود را در کوتاه ترین زمان تعمیر کرده و رضایت مشتری را جلب کند.

تعمیرکار لوازم خانگی

ترفندهای افزایش سود در شغل تعمیرات لوازم خانگی

ترفندهای متعددی است که بر درآمد و سود شما در شغل تعمیرات لوازم خانگی تاثیر گذار است. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی مهم ترین ترفندها برای افزایش سود و مشتری در شغل تعمیر لوازم خانگی بپردازیم:

ترفند اول: ارائه خدمات تعمیرات لوازم خانگی به صورت پیشرفته و باکیفیت

با توجه به افزایش قیمت و پر مصرف بودن لوازم خانگی در منزل افراد هنگام بروز مشکل در لوازم خانگی به دنبال تعمیرکاری حرفه ای بوده تا مشکل به وجود آمده را بهترین صورت ممکن رفع کند. بنابراین کیفیت ارائه خدمات یکی از مهم ترین عوامل برای موفقیت در این شغل است. همواره سعی کنید به بهترین صورت ممکن مشکل موجود را شناسایی و آن را عیب یابی و تعمیر کنید.

متاسفانه بسیاری از تعمیرکاران در این شغل به این موضوع توجهی نداشته و همین امر منجر به از دست دادن مشتریان خواهد شد. بنابراین در صورتی که شما خدماتی با کیفیت به مشتریان ارائه دهید همین امر منجر به افزایش مشتریان و به دنبال آن افزایش سود شما خواهد شد.

ترفند دوم: به روز بودن و آشنایی با تعمیرات انواع برندها و مدل های لوازم خانگی

یکی از مهم ترین عوامل برای موفقیت در این شغل داشتن مهارت و تخصص لازم در تعمیر انواع مدل ها و برندهای لوازم خانگی است. امروزه مدل ها و برندهای گوناگونی از لوازم خانگی در بازار وجود دارد که تعمیرات هر یک از آن ها با دیگری متفاوت است. تعمیرکار حرفه ای لوازم خانگی باید مهارت و تخصص لازم در تعمیر انواع لوازم خانگی داخلی و خارجی را داشته باشد.

برای رسیدن به این تخصص و مهارت باید هزینه کرد و بهترین راه شرکت در دوره های آموزش تعمیرات لوازم خانگی می باشد. زیرا در این دوره ها به صورت کاملا تخصصی و عملی صفر تا صد تعمیرات انواع لوازم خانگی مانند آموزش تعمیرات لباسشویی، آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی، آموزش تعمیرات انواع یخچال و دیگر لوازم خانگی آموزش داده می شود. اگر در این دوره ها شرکت نکرده و تنها به خواندن جزوه یا مشاهده فیلم اکتفا کنید مطمئن باشید که مشتریان بسیاری را از دست خواهید داد.

ترفند سوم: سرعت عمل و خوش قول بودن

با توجه به کاربردی بودن لوازم خانگی در منزل، عموما افرادی که لوازم خانگی خود را به دست تعمیرکاران می سپارند تمایل دارند که در مدت زمان کوتاهی مشکل به وجود آمده عیب یابی و تعمیر شود. در صورتی که بتوانید به این نیاز مشتریان پاسخ دهید و علاوه بر ارائه خدمات با کیفیت در کوتاه ترین زمان ممکن به تعمیر و عیب یابی بپردازید، قطعا مشتریان بسیاری را جذب خواهید کرد.

خوش قول بودن نیز به اندازه سرعت عمل در این شغل اهمیت دارد، بسیاری از تعمیرکاران در این شغل دیرتر از موعدی که به مشتری وعده داده بودند، لوازم خانگی را تعمیر کرده و همین امر باعث از دست دادن مشتریان بسیاری خواهد شد. این موضوع را در نظر داشته باشید که هیچ مشتری دوست ندارد لوازم خانگی خود را دیرتر از موعد تعیین شده تحویل بگیرد.

ترفند چهارم: قیمت مناسب و رقابتی

در شغل تعمیرات لوازم خانگی تعرفه مشخصی برای تعمیر لوازم وجود ندارد و هر تعمیرکاری قیمت متفاوتی را برای تعمیر قطعات در نظر می گیرد. بدون شک مشتریان به دنبال مقرون به صرفه ترین قیمت بوده و کار تعمیر را به دست تعمیرکاری می سپارد که قیمت مناسب تری دارد.

برای موفقیت و افزایش سود از این بازار از این فرصت استفاده کرده و قیمتی مناسب و رقابتی به مشتریان ارائه دهید به خصوص اگر در سال های ابتدایی فعالیت در این شغل هستید. توجه داشته باشید که افزایش تعداد مشتریان کاهش قیمت شما در برابر رقبا را جبران کرده و منجر به سودآوری شما خواهد شد.

ترفند پنجم: تبلیغات

برای موفقیت در هر کسب و کاری تبلیغات می تواند بسیار مفید باشد. شغل تعمیرات لوازم خانگی نیز از این امر مستثنی نبوده و بدون شک نیازمند تبلیغات است. با تبلیغات مشتریان بیشتری با شما آشنا شده و همین امر منجر به افزایش درآمد و سودآوری خواهد شد.

در صورتی که مغازه تعمیرات لوازم خانگی دارید می توانید از تبلیغات تراکتی، برچسبی و دیگر روش های تبلیغات چاپی استفاده کنید. می توانید در سایت هایی مانند دیوار و شیپور به صورت رایگان آگهی داده و خدمات خود را به دیگران معرفی کنید.

برای معرفی خود و جذب مشتریان هم‌چنین می توانید در سایت هایی مانند آچاره و استادکار ثبت نام کرده و با معرفی خود به عنوان تعمیرکار لوازم خانگی به جذب مشتری بپردازید.  دقت داشته باشید از هر روش تبلیغاتی که برای معرفی خود استفاده می کنید، سعی کنید نکات مثبت و منحصر به فرد خود را که منجر به جلب توجه مشتریان می شود، پر رنگ کنید.

ترفند ششم: ارائه خدمات خاص و منحصر به فرد

در صورتی که علاوه بر موارد ذکر شده یعنی ارائه خدمات با کیفیت، دانش و مهارت در کار، سرعت عمل و خوش قولی، قیمت مناسب و رقابتی، تبلیغات خدمتی اضافه و منحصر به فرد به مشتریان ارائه دهید بدون شک باعث افزایش رضایت‌مندی مشتری شده و همین امر سود و درآمد بیشتری را برای شما به همراه خواهد آورد.

برای مثال می توانید گارانتی تعویض قطعات به مشتریان ارائه دهید، یا با ارائه کارت های تخفیف به آن‌ها برای عیب یابی و تعمیر دیگر لوازم خانگی تخفیف های برای آنها در نظر بگیرید. امکان دارد این طرح های تشویقی در ابتدا برای شما کمی هزینه بر باشد اما در بلند مدت منجر به افزایش مشتریان و سودآوری شما خواهد شد.

تعمیرکار لوازم خانگی

سرمایه لازم برای ورود به بازار کار تعمیرات لوازم خانگی

برای تخمین سرمایه لازم برای ورود به بازار کار تعمیرات لوازم خانگی باید نگاهی دوباره به مراحل ورود به بازار کار این شغل داشته باشیم. برای یادگیری این مهارت شما می توانید در یک آموزشگاه فنی و حرفه این ثبت نام کنید که هزینه این کلاس ها برای هر دو بخش تعمیرات مکانیکی لوازم خانگی و همینطور تعمیرات برد الکترونیکی لوازم خانگی رقمی بین ۳ تا ۴ میلیون تومان خواهد بود.

در مرحله بعد شما نیاز به جایی برای شروع به کار دارید. اگر هزینه اجاره یک مغازه را داشته باشید شرایط برای شما فرق می کند اما اگر مثل خیلی از افراد نتوانید این هزینه را در ابتدای کار فراهم کنید می توانید در یک شرکت خدماتی تعمیرات لوازم خانگی شروع به کار کنید.

هزینه دیگری که بر عهده شما خواهد بود مربوط به ابزار تعمیرات لوازم خانگی است که آن هم هزینه چندانی برای شما نخواهد داشت و با رقمی در حدود ۵ الی ۷ میلیون تومان می توانید این ابزار را برای شروع کار تهیه کنید. البته این هزینه برای تعمیرات مکانیکی لوازم خانگی مورد نیاز است و برای تهیه ابزار لازم برای تعمیر برد الکترونیکی لوازم خانگی این هزینه تا دو برابر افزایش پیدا می کند.

درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی

درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی به عواملی نظیر مهارت در کار، تنوع در خدماتی که ارائه می دهید، کیفیت کار، مشتری مداری و حتی ساعات و شرایط کاری شما دارد. مثلا برای کسی که یک مغازه دارد و کسی که مغازه ای را اجاره کرده و کسی که به عنوان شاگرد در یک مغازه کار می کند یا کسی که در یک شرکت خدماتی کار می کند تفاوت زیادی در درآمد وجود دارد.

به طور معمول و میانگین درآمد این شغل بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان است. البته تجربه و سابقه نیز در افزایش درآمد شما بسیار تاثیرگذار است و به تدریج درآمد شما در طول زمان افزایش خواهد یافت، هرچند که درآمد شما حتی در ابتدای شروع به کار در این شغل هم مقدار کاملا قابل قبولی خواهد بود.

چگونه یاد بگیریم لوازم خانگی را عیب یابی کنیم؟

همان‌طور که می‌دانید در دست داشتن اطلاعات برای تجزیه و تحلیل کردن مشکلاتی که لوازم خانگی با آن روبرو است اهمیت ویژه‌ای در عیب‌یابی لوازم خانگی دارد. بسیاری از تعمیرکاران با در دسترس داشتن تجربه در این زمینه و یا مطاعات زیادی که دارند این پروسه را سریع‌تر پیش می‌برند. هم‌چنین با توجه به هوشمند شدن لوازم خانگی‌ بسیاری از ایرادات این لوازم خانگی‌ها بدون کمک گرفتن از دستگاه‌های پیشرفته تعمیرات امکان پذیر نیست. البته استفاده از این دستگاه‌های پیشرفته نیاز به علم دارد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم دو فاکتور بسیار اساسی برای عیب یابی و تعمیرات لوازم خانگی اهمیت زیادی دارد.

معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی

شاید یکی از معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی این باشد که قطعات لازم برای تعمیرات لوازم خانگی گاهی به دلیل تحریم ها و محدودیت های واردات، به سختی در بازار پیدا می‌شود. در این شرایط برخی تعمیرکاران مجبورند از قطعات های‌کپی در وسایل مشتریان استفاده کنند. مشکل دیگر شاید این باشد که این شغل خیلی بیشتر از اینکه ذهنی باشد فیزیکی است. البته اگر به کارهای فیزیکی و بدنی عادت و علاقه دارید مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.

مشکل دیگر این است که برای تعمیر برخی از لوازم خانگی که مثل یخچال و ماشین لباسشویی سنگین هستند، معمولا تعمیرکاران مجبور هستند به منزل مشتریان بروند. به خصوص تعمیرکاران تخصصی این وسایل که فقط در زمینه تعمیرات یک وسیله مثل یخچال و فریزر فعالیت دارند باید همیشه ابزار و تجهیزات کار خود را همراه داشته باشند و دائم به آدرس مشتریان در نقاط مختلف شهر در رفت و آمد باشند.

سهیلا حسن وند|

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید