جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 49778 |
تاریخ انتشار : 12 آوریل 2023 - 22:11 |
ارسال به دوستان
پ

ترس از سوسک، زنان پس از دیدن سوسک‌ بلافاصله با زدن جیغ ترس ناشی از دیدن این حیوان موزی را بروز داده و از شدت استرس درونی‌شان می‌کاهند؛ اما ترس مردها از سوسک این است که نمی‌توانند احساساتشان را بروز دهند و دچار نوسان ضربان قلب می‌شوند. در ادامه این مطلب راه‌های درمان ترس از سوسک را برای شما توضیح می دهیم. 

اقتصادسنج| اکوپدیا؛ ترس از سوسک، زنان پس از دیدن سوسک‌ بلافاصله با زدن جیغ ترس ناشی از دیدن این حیوان موزی را بروز داده و از شدت استرس درونی‌شان می‌کاهند؛ اما ترس مردها از سوسک این است که نمی‌توانند احساساتشان را بروز دهند و دچار نوسان ضربان قلب می‌شوند. در ادامه این مطلب راه‌های درمان ترس از سوسک را برای شما توضیح می دهیم.

چرا افراد از سوسک ها متنفرند؟ 

در اینجا دلایل زیادی وجود دارد که سوسک ها یکی از منفورترین حشرات موجود در کره زمین هستند:

۱_ سوسک ها می توانند در منابع غذایی بسته بندی شده وارد و باعث می شود همه چیز را با ماده مدفوع خود آلوده کند.

۲_ سوسک ها به دلیل توانایی رد شدن از ترک و شکاف های ریز، قادر به ورود به هر نوع مکانی هستند.

۳_ سوسک ها خوردن غذای انسان و حیوان خانگی را دوست دارند.

۴_ سوسک ها با سرعت نگران کننده تکثیر می شوند. برخی معتقدند اگر یک سوسری را در خانه یا محل کار مشاهده کنید، 100 مورد دیگر وجود دارد که شما نمی بینید.

آیا ترس از سوسک یک نوع بیماری است؟ 

ترس از سوسک یک نوع فوبیا محسوب می‌شود که باید آن را درمان کرد، ولی بعضی از افراد ترس از سوسک را بیماری نمی دانند و یک امر طبیعی در خود می بینند، در این حالت درمان این افراد سخت تر می شود.

چرا مردها بیشتر از زنان از سوسک می ترسند؟

زنان پس از دیدن سوسک‌ بلافاصله با زدن جیغ ترس ناشی از دیدن این حیوان موزی را بروز داده و از شدت استرس درونی‌شان می‌کاهند اما مردان نمی‌توانند احساساتشان را بروز دهند و دچار نوسان ضربان قلب می‌شوند.

در این تحقیق مشخص شده که ترس مردها از سوسک از یک سو به دلیل شنیدن صدای جیغ زنان و سپس دیدن سوسک‌ها و از سویی دیگر به دلیل این‌که باید این حیوانات موزی را بکشند دچار نوعی نوسان شدید روحی و ترس درونی می‌شوند که این ترس می‌تواند منجر به سکته قلبی شده و خطر مرگ ناگهانی را افزایش دهد.

ترس مردها از سوسک

درمان ترس از سوسک 

درمان فوبیا با روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد در ادامه برخی از روش‌های درمان فوبیای سوسک را شرح داده‌ایم:

۱. شناخت درمانی

درمان شناختی یکی از مؤثرترین راه کار‌های درمانی برای درمان ترس از سوسک است. افرادی که فوبیای سوسک دارند، این حیوان را بسیار خطرناک‌تر از آن‌چه که هست، می‌پندارند. این درمان طرز فکر افراد مبتلا را نسبت به این حیوان تغییر می‌دهد.

۲. حساسیت زدایی منظم

حساسیت زدایی منظم روش دیگری در درمان فوبیا است. این روش درمانی سه مرحله دارد:

الف) تهیه لیست از حالت‌ها و موقعیت‌هایی که در فرد اضطراب ایجاد می‌کند؛ به ترتیب از محرکی که کم‌ترین اضطراب را ایجاد می‌کند تا اضطراب آور‌ترین.

ب) یادگیری روش‌های آرمیدگی و ریلکسیشن

ج) تصور کردن سلسله مراتب لیست از محرکی که کمترین اضطراب را ایجاد می‌کند به ترتیب تا اضطراب آور‌ترین، در حالی‌که فرد کاملا ریلکس است.

۳. مواجهه درمانی

این روش درمانی شباهت زیادی با روش حساسیت زدایی منظم دارد. فرد در معرض سلسله مراتب قرار می‌گیرد با این تفاوت که فرد احساس اضطراب را در هر مرحله حفظ می‌کند تا به تدریج این اضطراب برای فرد عادی شود.

برای آن که روش‌های درمانی مؤثر واقع شود، فرد مبتلا باید نسبت به مسئله خود و عامل ایجاد کننده آن آگاهی پیدا کند. شرکت در جلسات درمانی با روان شناس و متعهد شدن به برنامه درمانی، باعث می‌شود فوبیای حیوانات به راحتی درمان شود.

۴. دارو درمانی

در موارد شدید‌تر، می‌توان ابتدا از یک دوره دارو درمانی شامل دارو‌های ضد اضطراب و دارو‌های ضد افسردگی استفاده کرد و سپس بعد از کاهش علائم، روان درمانی را آغاز نمود.

نتیجه گیری

با این حال برای غلبه ترس مردها از سوسک مانند هر ترس دیگری باید با آن رو به‌ رو شوید. اجتناب از این رویا رویی نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه برای همیشه باقی خواهد ماند و هر لحظه ممکن است آرامش خاطر شما را برهم زند؛ بنابراین اگر از کشتن آن دچار انزجار می‌شوید می‌توانید برداشتن آن به وسیله یک شیء دیگر و پرتاب کردنش بیرون از منزل را امتحان کنید و مطمئن باشید حتی اگر یک‌بار این کار را انجام دهید متوجه ترس بی‌پایه و اساس‌تان خواهید شد.

سهیلا حسن وند|

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید