شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 42734 |
تاریخ انتشار : 02 مارس 2023 - 23:26 |
ارسال به دوستان
پ

پیش از هر اقدامی برای طراحی سایت، باید بدانید که اصلا هدف‌تان از راه‌ اندازی سایت چیست؟ داشتن سایت به درد کسب و کار شما می‌خورد؟ ساخت فروشگاه اینترنتی سود بیشتری دارد یا سایت وبلاگی؟ آیا بازار کسب و کارتان را کاملا می‌شناسید؟ ایجاد یک سایت قرار است کدام مشکل شما را رفع کند؟ دانستن هدف از ایجاد سایت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که پیش از راه‌اندازی باید کاملا مشخص شود. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی درباره راه اندازی سایت را به دست آورید. 

اقتصادسنج| اکوپدیا؛ پیش از هر اقدامی برای طراحی سایت، باید بدانید که اصلا هدف‌تان از راه‌ اندازی سایت چیست؟ داشتن سایت به درد کسب و کار شما می‌خورد؟ ساخت فروشگاه اینترنتی سود بیشتری دارد یا سایت وبلاگی؟ آیا بازار کسب و کارتان را کاملا می‌شناسید؟ ایجاد یک سایت قرار است کدام مشکل شما را رفع کند؟ دانستن هدف از ایجاد سایت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که پیش از راه‌اندازی باید کاملا مشخص شود. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی درباره راه اندازی سایت را به دست آورید. 

سایت چیست؟

سایت مجموعه‌ای از صفحات به هم پیوسته است که دسترسی به این صفحات از طریق یک آدرس یکتا، یونیک و منحصر به فرد امکان‌ پذیر است. وب‌ سایت‌ها از نظر کاربردی به دو دسته استاتیک(ایستا) و داینامیک(پویا) تقسیم می شوند. سایت‌های استاتیک که با عنوان سایت ایستا نیز شناخته می شوند، قابلیت به‌ روزرسانی ندارند اما سایت‌های داینامیک انعطاف پذیرتر هستند و امکان ویرایش مطالب سایت را برای مدیر سایت فراهم می‌سازند.

چرا درست کردن سایت اهمیت خیلی بالایی دارد؟

امروزه ورود به فضای آنلاین لازمه گسترش و ارتقا هر کسب و کاری شده است. یک سایت خوب می‌تواند چهره بسیار مناسبی برای کسب و کار شما در دنیای دیجیتال باشد. از آن‌جایی که افراد زیادی برای رفع مایحتاج خود این فضا را نسبت به سرگردانی در فروشگاه‌ها و مراکز دیگر ترجیح می‌دهند، داشتن سایت امری مهم محسوب می‌شود. فرقی نمی‌کند مغازه شما کوچک باشد یا بزرگ، یک شعبه داشته باشید یا چندتا؛ زیرا در نهایت مشتریانی که در بازار سنتی مورد خطاب قرار می‌گیرند محدود هستند؛ اما با داشتن سایت، شما در هر شهر و منطقه‌ای شعبه دارید و می‌توانید حجم بسیار زیادی از مردم را مورد خطاب قرار دهید. 

 چگونه سایت بسازیم

مزایای طراحی سایت برای یک کسب و کار

 چگونه سایت بسازیم سوال خیلی مهمی برای کارآفرینان و صاحبان کسب و کار است ولی مهم‌تر این است که بدانیم سایتی که برای کسب و کارمان طراحی می‌کنیم قرار است چه فواید و مزایایی برای ما و کسب و کارمان داشته باشد. در ادامه به چند مورد از این مزایا اشاره شده است: 

1. دسترسی آسان به مشتریان و مخاطبان بالقوه

اولین مزیت طراحی سایت این است که مشتریان خیلی راحت و بدون هیچ نگرانی می‌توانند به شما دسترسی داشته باشند. دیگر نیازی نیست که از خانه خارج شوند سراغ شما بیایند و اگر مغازه یا فروشگاه شما باز بود از شما خرید کنند و سپس دوباره به منزل برگردند. اگر بتوانید برای کسب و کار خودتان سایت طراحی کنید مشتری گوشی خود را برمی‌ دارد به سایت شما مراجعه می‌کند، محصول مورد نظر خودش را خریداری می‌کند، مبلغ آن را می‌پردازد و سپس شما محصول را با پست برای او ارسال می‌کنید. 

ببینید که چقدر دسترسی شما به مشتریان راحت‌‎ تر می‌شود. از طرفی اگر محتوای خوب تولید کنید و گوگل محتوای شما را از نظر ارزشمندی و سئو بپسندد و جایگاه شما را در نتایج جستجو بهبود ببخشد، مخاطبان بالقوه هم خیلی راحت با شما آشنا می‌شوند و می‌توانند به شما مراجعه کنند و نیازشان را از طریق شما برطرف کنند. 

2. افزایش فروش به صورت قابل توجه

یک قاعده مهم و کلی در اینترنت وجود دارد و آن این است که هر چه مخاطب بیشتری داشته باشید، درآمد شما هم بیشتر می‌شود. وقتی تعداد مخاطبان شما بالاتر برود، احتمال خرید آن‌ها هم بیشتر می‌شود. به عنوان مثال اگر از هر 100 مخاطب، 10 نفر خرید کنند مطمئناً اگر تعداد مخاطبان ده برابر شود، تعداد افرادی که از شما خرید می‌کنند هم بیشتر خواهد شد. از این رو است که متخصصان کسب و کار این‌قدر روی راه اندازی سایت تأکید دارند. 

3. برندسازی آسان و قدرتمند و افزایش اعتبار کسب و کار

طراحی سایت در عصر دیجیتال یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای برندسازی است. اگر می‌خواهید یک برند ناب و درجه یک بسازید، باید تلاش کنید که یک وب‌ سایت منحصر به فرد راه اندازی کنید. این وب‌ سایت منحصر به فرد شما نه‌ تنها در شهر و استان خودتان بلکه در تمام کشور معروف خواهد شد. اگر می‌خواهید تمام کشور را مشتری خودتان بکنید باید هر چه سریع‌تر برای طراحی سایت اقدام کنید. کسب و کاری که سایت و فروش اینترنتی دارد، مطمئناً اعتبار خاص خودش را دارد و هیچ چیز برای یک کسب و کار ارزشمندتر و ماندگارتر از اعتبار آن نیست. هر چه اعتبار یک کسب و کار بالاتر برود، اعتماد مشتریان به آن بیشتر خواهد شد.

4. گسترش ایده

وقتی یک کسب و کار سنتی باشد بازاریابی آن هم سنتی می‌شود ولی در کسب و کارهای آنلاین که طراحی سایت دارند، بازاریابی به صورت مدرن و از طریق بازاریابی محتوا صورت می‌گیرد. اگر بتوانید از سئو و محتوا کمک بگیرید و در کلمات کلیدی تخصصی خودتان رتبه خوبی در موتورهای جستجو کسب کنید، درآمد شما به شکل قابل توجهی بیشتر می‌شود.

انواع سیستم های مدیریت محتوای رایگان برای طراحی سایت

سایت ساز های زیادی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. در ادامه شما را با ۴ سایت ساز معروف در جهان آشنا خواهم کرد که برای راه اندازی و طراحی سایت تان می توانید از این سایت ساز ها استفاده کنید. 

1. وردپرس(wordpress)

2. جوملا(joomla)

3. دروپال(Drupal)

4. اوپن کارت(open cart)

5. ویکس(wix)

شاید با خودتان فکر کنید که برای این‌که سایت طراحی کنم حتما باید کار با تمام سایت ساز ها را یاد بگیرم؟ ولی اصلا این‌طور نیست و شما برای این‌که بخواهید سایت طراحی کنید فقط کافیست کار با یکی از این سایت ها را به صورت کامل یاد بگیرید. 

اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بهتر است از کدام سایت ساز استفاده کنم. من به شما پیشنهاد می کنم کار با سایت ساز وردپرس را یاد بگیرید. یکی از بهترین و قدرت‌مند ترین سایت ساز ها در جهان وردپرس نام دارد که با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا و سایت ساز می توانید هر سایتی را که بخواهید راه اندازی کنید. 

چگونه سایت بسازیم

وردپرس سایت ساز کاملاً رایگان است که می توانید در کمتر از ۵ دقیقه سایتتان را راه اندازی کنید. و از همه مهم تر سایت ساز وردپرس زبان فارسی را پشتیبانی می کند. کار با وردپرس بسیار ساده و راحت است و این امکان را به شما می دهد که هر امکاناتی را که دوست دارید می توانید به سایت‌تان اضافه کنید. این را هم به شما بگویم که سیستم مدیریت محتوا وردپرس این امکان را به شما می دهد که  می‌توانید هر شکل و شمایلی برای سایت‌تان انتخاب کنید. 

آموزش ساخت وب سایت

ما قرار نیست شما را وارد یک فرآیند سخت و پیچیده برای ساخت سایت کنیم. از زمانی که تصمیم می‌گیرید سایت داشته باشید تا ساخت آن، حتی یک ساعت هم زمان‌تان را نمی‌گیرد. ما به شما ثابت می‌کنیم که ساخت سایت بر خلاف تصور بسیاری از افراد، بسیار ساده، کم هزینه و پیش پا افتاده (در حد راه اندازی یک پیج اینستاگرام) است. 

انتخاب موضوع 

اول از همه باید تصمیم بگیرید که سایتی که می‌خواهید بسازید در چه زمینه‌ای قرار است فعالیت داشته باشد. ساده‌ ترین نوع سایت، سایت‌های محتوایی یا همان وبلاگ‌ها هستند که در آن‌ها می‌ توانید انواع مقالات و رسانه‌ها را بدون محدودیت منتشر کنید. شاید هم به فکر سایت‌هایی کمی پیچیده‌تر، مانند سایت‌های فروشگاهی و یا خدماتی هستید. از آنجایی که سایت‌های محتوایی و وبلاگ‌ها در دنیای وب بسیار پرطرفدار هستند، ساختن آن‌ها ساده‌تر است و نیاز به اطلاعات کمتری دارد. ولی اگر به دنبال ساخت سایت‌ پیچیده‌تر هستید، بهتر است قبل از آن کمی به دنبال یادگیری زبان‌های برنامه نویسی تحت وب مانند PHP و HTML و CSS و… باشید. 

چگونه سایت بسازیم

انتخاب دامنه 

اول باید بدانید که دامنه چیست. برای این‌که وارد یک سایت شویم، آدرس آن را در نوار بالای مرورگر وارد می‌کنیم. به این آدرس سایت، دامنه می‌گویند. هر دامنه از یک نام و یک پسوند تشکیل شده است. برای مثال google.com دامنه‌ی شرکت گوگل است. پسوند‌های مختلفی برای دامنه وجود دارد. ارزان‌ ترین نوع آن‌ها پسوند‌های دامنه محلی هستند که برای هر کشور منحصر به فردند. برای مثال .ir دامنه‌ی کشور ایران و یا .fr دامنه‌ی کشور فرانسه است. هم‌چنین دامنه‌های عمومی‌تر نیز وجود دارند که پرطرفدار‌تر، و البته کمی گران‌تر هستند. این دامنه‌ها که احتمالا آن‌ها را دیده‌اید، پسوند‌هایی مانند .com و .org و … هستند. 

البته توجه داشته باشید که تمامی دامنه‌ها (چه محلی و چه عمومی) از تمامی نقاط دنیا قابل دسترسی هستند. برای وبسایت‌تان بهتر است نام دامنه‌ی مناسبی انتخاب کنید که به سادگی بتوان آن را به خاطر سپرد. نام‌های کوتاه و معنا‌دار از همه بهتر هستند. دامنه‌های وبسایت حداقل یکسال خریداری می شوند. پس فراموش نکنید که آن‌ها را به موقع تمدید کنید. 

 خریدهاست 

بعد از این‌که دامنه‌ی خود را انتخاب و خریداری کردید، نوبت به هاست می‌رسد. هاست (Host)  در زبان انگلیسی به معنی میزبان است. شما به فضایی در اینترنت نیاز دارید تا وبسایت‌تان را به طور کامل (از جمله متن‌ها و عکس‌ها و …) در آن قرار دهید تا از همه جا قابل دسترسی باشد. این فضا هاست نام دارد. حجم هاست را باید بر اساس نیازتان انتخاب کنید. البته اصولا در صورتی که نیاز به فضای بیشتری پیدا کردید، می‌توانید با پرداخت کمی هزینه حجم آن را افزایش دهید. 

چگونه سایت بسازیم

 اتصال دامنه به هاست 

بعد از این‌که هاست و دامنه خود را خریداری کردید، وقت آن است که آن‌ها را به هم متصل کنید. برای اینکار مقدار dns توسط هاست به شما داده می‌شود که با ست کردن آن‌ها در تنظیمات دامنه، این دو به هم لینک می‌شوند و با زدن آدرس دامنه در مرورگر، کاربر به سایت منتقل می‌شود.

انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب 

سی فایو، سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی و شرکتی یکی از بهترین پلتفرم‌های پیشرفته برای راه اندازی سایت، سی فایو است. سایت ساز سی فایو به طور تخصصی در زمینه راه اندازی سایت‌های تجاری و فروشگاهی در حال فعالیت است. با ورود به نخستین صفحه سایت سی فایو می‌توانید ساختار قالب سایت خود را براساس اهداف خود، انتخاب کنید. سپس ایمیل خود را وارد کنید تا ادامه مراحل ساخت سایت آنلاین را بتوانید به طور کاملا رایگان انجام بدهید. 

ساخت فروشگاه اینترنتی با سی فایو، راحت‌ترین کاری است که می‌توانید انجام بدهید. چون محدودیتی برای ساخت سایت با سی فایو وجود ندارد. در هر زمینه که دوست داشته باشید، می‌توانید سایت مورد نظر خود را بسازید. به همین خاطر، نیازی نیست که اطلاعات خود را برای چندین بار به پلتفرم سی فایو بدهید و چند روزی را برای تایید اطلاعات خود سپری کنید.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟ 

به مهم‌ ترین بخش درست کردن یک سایت رسیدیم. در سال‌های گذشته برای طراحی یک سایت شما نیاز به دانش برنامه‌ نویسی وب داشتید تا بتوانید یک سایت ساده محتوایی درست کنید. امروزه سیستم‌های مدیریت محتوای قدرت‌مند و البته رایگانی وجود دارند که به سادگی می‌توانید برای سایت خودتان از آن‌ها استفاده کنید و نگران چیزی نباشید. 

این سیستم‌های مدیریت محتوا امکانات خوبی را برای شما فراهم می‌کنند. برای مثال، شما می‌توانید از میان هزاران قالب آماده‌ی موجود در آن‌ها، انتخاب کنید و یا حتی آن‌ها را شخصی‌سازی کنید. همچنین برای نگارش مطالب سایت، ابزار‌های مختلفی برای شما قرار داده شده. به دلیل پرطرفدار بودن این سیستم‌ها، پشتیبانی بسیار خوبی دارند و با یک جستجو در اینترنت، می‌توانید مشکل خود را به سادگی حل کنید. 

شاید سوال بسیاری از شما این باشد که بلاخره از این همه سیستم موجود باید کدام یک را استفاده کنم؟ معروف‌ترین CMS موجود که از بقیه ساده‌تر هم است، وردپرس (WordPress) نام دارد. خوشبختانه این سیستم کاملا به صورت رایگان قابل استفاده است و از زبان فارسی به خوبی پشتیبانی می‌کند. همچنین افزونه‌های فراوانی برای وردپرس وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را جستجو و به سادگی از آن‌ها استفاده کنید.

نصب سیستم مدیریت محتوا 

 بسیاری از سرویس‌های هاستینگ این‌کار را برای شما می‌توانند انجام دهند و وردپرس را به صورت آماده به شما تحویل می‌دهند. برای سایت خود می‌توانید به دنبال یک قالب زیبا هم باشید. قالب‌های رایگان زیادی را می‌توانید پیدا و نصب کنید. محیط وردپرس را می‌توانید کاملا فارسی کنید تا بدون مشکل از آن استفاده کنید. حالا می‌توانید به سادگی شروع به نوشتن کنید.

چگونه سایت بسازیم

قدم اخر بهینه‌سازی موتور‌های جستجو 

بعد از راه‌اندازی وبسایت، نوبت این است که در نتایج جستجوی گوگل هم دیده شوید. به این کار SEO یا بهینه‌سازی موتور‌های جستجو می‌گویند. این کار راه‌های زیادی دارد. برای مثال به هیچ وجه نباید مطالبتان را از سایت‌های دیگر کپی کنید. از کلمات کلیدی مناسب در مقاله خود استفاده کنید. و این‌که سعی کنید اصول نگارشی را رعایت کنید و برای هر یک از بخش‌های یک مقاله عنوان تعیین کنید. همچنین برای این‌کار می‌توانید از افزونه‌های رایگان وردپرس مانند Yoast Seo بهره ببرید. البته نباید در این کار عجله کنید. به طور پیوسته و دوره‌ای (مثلا هفته‌ای یک مطلب) در سایت خود منتشر کنید.

سخن پایانی

فکرش را می‌کردید ساخت سایت، به این راحتی باشد؟ البته هنوز هم روش‌های دیگر ایجاد سایت، مانند طراحی سایت اختصاصی یا حتی طراحی سایت با وردپرس، دشواری‌های خودش را دارد. اما با روشی که گفتیم، خودتان دیدید که در عرض چند ساعت، سایت‌تان را ایجاد کردید. پس نگران چیزی نباشید و باخیال راحت فروشگاه اینترنتی خودتان را راه‌اندازی کنید.

سهیلا حسن وند|

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید