مدت انتظار فارغالتحصیلان دانشگاهی برای یافتن شغل در سالهای اخیر به بیش از ۲.۵ سال افزایش یافته است.
اقتصادسنج؛ مدت انتظار فارغالتحصیلان(دانشآموختگان) دانشگاهی برای یافتن شغل در سالهای اخیر به بیش از ۲.۵ سال افزایش یافته است.
بخش زیادی از بیکاران و غیرفعالان بازار کار ایران را تحصیلکردگان دانشگاه تشکیل میدهند. همانطور که نمودار بالا نشان میدهد مدت انتظار دانشآموختگان دانشگاه تا یافتن شغل در سالهای اخیر افزایش داشته و حالا حدوداً ۲.۵ سال طول میکشد تا فرد پس از پایان تحصیلاتش شغلی پیدا کند.
این ضعف بازار کار در جذب تحصیلکردگان برای زنان شدت بیشتری دارد. آنها به طور متوسط بیش از دو و نیم سال باید صبر کنند تا پس از فارغالتحصیلی مشغول به کار شوند.
دکتر جواد صالحی اصفهانی که اخیراً طی یادداشتی به معضلات جوانان ایرانی به عنوان یک ریشه اعتراضات پرداخته، نمودار بالا را به کمک دادههای نیروی کار ایجاد کرده و در وبلاگش نمایش داده است.
این نمودار به سه نکته کلی اشاره دارد؛ یکی این که به طور کلی اقتصاد ایران ظرفیت زیادی برای استفاده از سرمایه انسانی ناشی از تحصیلات دانشگاهی ندارد. دوم این که ناکامی جوانان تحصیلکرده در یافتن شغل طی سالهای اخیر و با افت وضعیت اقتصادی بیشتر شده است. نکته آخر هم این است که زنان تحصیلکرده با دشواری بیشتری برای یافتن شغل روبهرو هستند.
فردای اقتصاد/