جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-20
کد خبر: 32430 |
تاریخ انتشار : 13 دسامبر 2022 - 18:59 |
ارسال به دوستان
پ

اقتصاددانان گروه «گلدمن ساکس» در مطالعه‌ای به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای جهان تا سال ۲۰۷۵ پرداخته‌اند. دو دهه پیش این اقتصاددانان پیش بینی کرده بودند اقتصاد‌های نوظهور عضو گروه بریکس، رشد اقتصادی بالایی را به ثبت خواهند رساند و این پیش بینی در طول دو دهه اخیر محقق شده است.

اقتصادسنج؛ اقتصاددانان گروه «گلدمن ساکس» در مطالعه‌ای به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای جهان تا سال ۲۰۷۵ پرداخته‌اند. دو دهه پیش این اقتصاددانان پیش بینی کرده بودند اقتصاد‌های نوظهور عضو گروه بریکس، رشد اقتصادی بالایی را به ثبت خواهند رساند و این پیش بینی در طول دو دهه اخیر محقق شده است. پیش بینی جدید آن‌ها نیز نتایج قابل تاملی در پی داشته است.

کاهش رشد جمعیت عامل تضعیف رشد اقتصادی جهان

بر اساس این پیش بینی، در طول یک دهه آتی، رشد اقتصادی جهان کمتر از ۳ درصد خواهد بود و پس از آن نیز مسیری نزولی را طی خواهد کرد که یکی از عوامل مهم آن کاهش نیروی کار در دسترس درپی کاهش رشد جمعیت است. این درحالیست که در دهه پیش از وقوع بحران مالی، رشد اقتصادی جهان به طور میانگین ۳.۶ درصد در سال بوده است.

علاوه بر این انتظار می‌رود در سال‌های آتی روند تقویت اقتصادهای نوظهور و پیوستن آن‌ها به باشگاه کشورهای صنعتی، تقویت شود. انتظار می‌رود در دهه‌های آتی کشورهایی همچون چین، آمریکا، هند، اندونزی و آلمان صاحب بزرگترین اقتصادهای جهان باشند و کشورهایی همچون نیجریه، پاکستان و مصر نیز به مرور به این جمع اضافه شوند. نکته قابل تامل اینکه یکی از عوامل اساسی رشد بالای اقتصادی اغلب کشورهای فوق، بهره‌مندی از جمعیت بالا و رشد نیروی کار در سال‌های آتی است.

از آیینه نگاه اقتصاددانان گلدمن ساکس، اینکه آمریکا عملکرد به نسبت قوی خود در یک دهه گذشته را تکرار کند، دور از انتظار است و پایداری دلار نیز در دهه پیش رو محل تردید است. اگرچه نابرابری درآمدی در بین کشورهای مختلف جهان کاهش یافته است اما انتظار می‌رود در داخل کشورها نابرابری درآمدی روندی فزاینده داشته باشد.

بر اساس نظر اقتصاددانان گلدمن ساکس، اقتصاد جهان از قله رشد اقتصادی خود عبور کرده و در دهه‌های آتی میانگین رشدِ اقتصادی کشورهای جهان روندی نزولی طی خواهد کرد؛ که مهمترین دلیل آن مسئله کاهش رشد جمعیت و کمبود نیروی انسانی است. در طول ۵۰ سال اخیر رشد جمعیت کشورهای جهان به طور میانگین به نصف کاهش یافته است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید