شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 17986 |
تاریخ انتشار : 28 اکتبر 2022 - 14:28 |
ارسال به دوستان
پ

در این گزارش آمده است که در نظرسنجی وام بانکی اکتبر ۲۰۲۲، بانک‌‌های منطقه یورو نشان دادند که استاندارد‌‌های اعتباری خود را برای وام یا موارد اعتباری به شرکت‌ها در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ تشدید کرده‌‌اند.

به گزارش «اقتصادسنج»  بانک مرکزی اروپا (ECB) اعلام کرد که استاندارد‌‌های اعتباری به دلیل ترس از رکود سخت‌‌تر می‌شوند.

به  اساس گزارش اکونومیک، بانک مرکزی اروپا در نظرسنجی وام بانکی (BLS) خود برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ اظهار کرد: کندی رشد اقتصادی و ترس فزاینده از رکود، همراه با خطرات مرتبط با چشم‌‌انداز اقتصادی، تاثیر قابل توجهی بر استاندارد‌‌های وام‌‌دهی داشته است.

تشدید استانداردهای اعتباری بانک های منطقه یورو

در این گزارش آمده است که در نظرسنجی وام بانکی اکتبر ۲۰۲۲، بانک‌‌های منطقه یورو نشان دادند که استاندارد‌‌های اعتباری خود را برای وام یا موارد اعتباری به شرکت‌ها در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ تشدید کرده‌‌اند.

استاندارد‌‌های اعتباری به‌‌طور قابل‌‌توجهی بیشتر از درصد بانک‌‌هایی بود که تسهیل در وام‌‌دهی را گزارش کردند. علاوه بر این، در سه ماهه بعدی سال ۲۰۲۲، بانک‌‌های منطقه یورو انتظار دارند که استاندارد‌‌های اعتباری وام به شرکت‌ها در مقایسه با سه ماهه سوم ۲۰۲۲ سخت‌‌تر شود.

 

درباره بانک مرکزی اروپا بیشتر بدانید

بانک مرکزی اروپا (ECB) در واقع آن بانک مرکزی است که مسئول سیاست های پولی کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که واحد پولی یورو را به عنوان واحد پول رسمی کشور خود برگزیده اند. این منطقه عموما تحت عنوان منطقه یورو شناخته شده و در حال حاضر شامل 19 کشور از 28 کشور عضو اتحادیه اروپا می شود. هدف اصلی بانک مرکزی اروپا حفظ ثبات قیمتی در منطقه یورو و از این طریق کمک به حفظ قدرت خرید یورو به عنوان یک واحد پولی است.

مقر بانک مرکزی اروپا در شهر فرانکفورت است و از تاریخ ۱ ژانویه ۱۹۹۹ مسئولیت سیاست پولی منطقه یورو را بر عهده گرفته است، در واقع تاریخی که برای اولین بار واحد پولی یورو توسط تعدادی از اعضای اتحادیه اروپا به عنوان واحد پول رسمی پذیرفته شد.

شورای مدیریت بانک مرکزی اروپا که شامل شش عضو هیئت مدیره اجرایی و رئیس (یا معادل آن) بانک مرکزی می شود. از آنجایی که در سالهای اخیر عضویت در منطقه یورو گسترش پیدا کرده است، بنابراین شورای مدیریت افزایش یافته است. این شورا دارای یک سیستم چرخشی حق رأی در بین روسای بانک های مرکزی است (اعضای هیئت مدیره حق رأی دائمی دارند)، چرا که شورای مدیریت در حال حاضر آنقدر بزرگ شده است که همه اعضاء در هر جلسه ای قادر به رای دادن هستند.

مسئولیت اصلی بانک مرکزی مرتبط با هدف اصلی یعنی حفظ ثبات قیمت، تدوین کننده سیاست های پولی می باشد. این سیاست های پولی شامل اتخاذ تصمیم هایی در رابطه با اهداف مالی، نرخ های بهره کلیدی، تأمین ذخایر موجود در یوروسیستم و تعیین دستورالعملهایی برای اجرای آن تصمیمات می شود. جلسات تصمیم گیری در رابطه با سیاست های پولی هر ۶ هفته یکبار برقرار می شوند و بانک مرکزی اروپا نسبت به استدلال تصمیم گیری های خود بسیار شفاف عمل می کند. این بانک پس از هر جلسه یک کنفرانس خبری برقرار می کند و بعد از کنفرانس هم صورتجلسه مرتبط با آن جلسه را منتشر می کند.

یوروسیستم که همان قدرت پولی منطقه یورو است، شامل بانک مرکزی اروپا و بانکهای مرکزی کشورهای عضو می باشد. یوروسیستم مسئول اجرای عملی سیاست بانک مرکزی اروپا (اجرای سیاست ، در واقع نگه داشتن و مدیریت ذخایر خارجی ، فعالیت در بازار ارز و اطمینان از اجرای صحیح سیستم پرداخت) است.

بانک مرکزی اروپا همچنین نهاد اتحادیه اروپا است که وظیفه نظارت بر عملیات های بانکی را بر عهده دارد. در رابطه با ناظرین بانک های مرکزی، بانک مرکزی اروپا وظیفه اجرا آن چیزی که از آن تحت عنوان مکانیسم نظارتی منفرد(SSM) یاد می شود را بر عهده دارد. تصمیمات مربوط به این عملکرد عمدتاً با هدف اطمینان از ایمنی و سلامت سیستم بانکی اروپا انجام می شود. بخشی از منطق ایجاد کننده سیستم SSM اطمینان از شیوه های مداوم نظارت بر بانكداری در سیستم های بانكی كشورهای عضو است. نظارت ناچیز و اندک در برخی از کشورهای عضو بخشی از علت بحران مالی اروپا بود که از سال 2008 آغاز شد. SSM فعالیت خود را از نوامبر 2014 آغاز کرد و همه کشورهای منطقه یورو در SSM قرار دارند، اما کشورهای اتحادیه اروپا غیر یورو می توانند عضویت خود را انتخاب کنند.

اعلامیه بانک مرکزی اروپا به انتشار هرگونه تغییر در سیاست های پولی تصویب شده توسط شورای مدیریت بانک مرکزی اروپا اشاره دارد. به عبارت دیگر اطلاعیه های بانک مرکزی اروپا (ECB) درباره سیاست های پولی بخشی از استراتژی ارتباطی این بانک است که به دنبال هماهنگی برداشت های عمومی از سیاست های پولی بانک مرکزی اروپا با اقدامات خود در بازارهای مالی است.

وظیفه این نهاد اروپایی حفظ ثبات قیمت است که در بالا هم به آن اشاره شد، اما این ثبات قیمت بصورت تورم 2٪ تعریف شده است که با استفاده از شاخص هارمونیزه قیمت های مصرفی (HICP) اندازه گیری می شود. بر خلاف بانک مرکزی فدرال ایالات متحده ، بانک مرکزی اروپا وظیفه ارتقاء حداکثر اشتغال را بر عهده ندارد.

این شورا هر دو هفته یکبار در فرانکفورت آلمان تشکیل می دهد. یکی از هر سه جلسه یک جلسه سیاست پولی است که در آن شورا ممکن است تغییراتی ایجاد کند. اعلامیه بانک مرکزی اروپا هر یک از این جلسات را به همراه یک کنفرانس مطبوعاتی دنبال می کند که در طی آن رئیس بانک مرکزی اروپا تصمیمات اتخاذ شده را در یک کنفرانس مطبوعاتی توضیح می دهد. در حال حاضر ، رئیس بانک مرکزی اروپا ماریو دراگی است که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ در آن نقش ایفاء مسئولیت می کند.

سرمایه گذاران ، دلالان و تحلیلگران از نزدیک اعلامیه های بانک مرکزی اروپا (ECB) را برای هرگونه تغییر در نرخ سود مورد نظر برای وام به تسهیلات سپرده گذاری در منطقه یورو دنبال می کنند. تاثیر این نرخ بهره در بقیه ارکان اقتصادی بسیار زیاد است و سودهای پرداخت شده به بدهی های دولت، شرکت ها و موارد شخصی را تحت تأثیر قرار می دهد. به نوبه خود ، نرخ بهره بر قیمت دارایی های دیگر تأثیر می گذارد.

در سال ۲۰۱۴ ، بانک مرکزی اروپا برای اولین بار در تاریخ خود قصد داشت نرخ بهره را در یکی از اصلی ترین وام های خود به زیر صفر برساند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید