شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 65331 |
تاریخ انتشار : 03 جولای 2023 - 12:35 |
ارسال به دوستان
پ

یکشنبه 11 تیر هم آمد و رفت اما خبری از اصلاح قیمت گندم نشد. گفته می‌شد امروز در جلسه کمیته تخصصی نرخ گندم و جو در این مورد تصمیم‌گیری می‌شود. کشاورزان از شرایط ناراضی هستند و می‌گویند سال دیگر گندم نمی‌کارند.

اقتصادسنج | یکشنبه 11 تیر هم آمد و رفت اما خبری از اصلاح قیمت گندم نشد. گفته می‌شد روز یکشنبه در جلسه کمیته تخصصی نرخ گندم و جو در این مورد تصمیم‌گیری می‌شود. کشاورزان از شرایط ناراضی هستند و می‌گویند سال دیگر گندم نمی‌کارند.

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در روزهای گذشته گفته بود که امیدوار است امروز برای اصلاح قیمت گندم تصمیم‌گیری شود. قاسم پیشه‌ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی هم چنین گمانه‌هایی را مطرح کرده بود. اما این اتفاق رخ نداد.

دولت بر اساس قانون باید گندم را به نرخ 15 هزار تومان از کشاورزان خریداری کند. در حالی که اعتبارات بودجه بر اساس قیمت 13 هزار تومان تصویب شده است. اما در عمل دولت هر کیلوگرم گندم را به قیمت 11500 تومان از کشاورزان می‌خرد. این موضوع را هم هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران تایید کرده و هم جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس.

تاخیر در تسویه و انتظار برای اصلاح نرخ گندم

مشکل دیگر این است که همین مبلغ نیز تاخیر زیاد به دست کشاورز می‌رسد. بعد از اینکه مسئولان دولتی مدام از افزایش خرید تضمینی و تسویه با کشاورزان گفتند، حالا مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفته است: «پرداخت باقی مانده مطالبات گندمکاران خوزستانی براساس مابه‌التفاوت نرخ خرید تضمینی اولیه و نهایی، در انتظار تصمیم‌گیری وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قیمت خرید گندم است.»

امید جهان نژادیان توضیح داده: «در حال حاضر برای پرداخت باقی مانده مطالبات گندمکاران خوزستانی در انتظار تصویب قیمت جدید گندم هستیم تا پس از آن ما به التفاوت این قیمت، محاسبه و به حساب کشاورزان پرداخت شود.»

او البته موضوع خرید گندم به قیمت 11500 تومان را نیز تایید کرده است. او در ادامه صحبت‌های خود گفته: «براساس قیمت خرید تضمینی گندم که ابتدا اعلام شد و برای هر کیلوگرم گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود، همه مطالبات گندمکاران خوزستانی که مبلغی حدود ۱۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود به حساب آن‌ها واریز شد اما با توجه به اینکه نرخ خرید گندم افزایش خواهد یافت باقی مانده مطالبات در روزهای آینده و پس از تصمیم گیری نهایی وزارت کشاورزی پرداخت می‌شود.»

فروش محصول به دولت به صرفه نیست

البته او این سخنان را در حالی مطرح کرده که قیمت مصوب خرید تضمینی گندم 15 هزار تومان بوده. مجموع این شرایط، نارضایتی زیادی را برای گندمکاران ایجاد کرده است.

برخی از آنها می‌گویند سال دیگر گندم نمی‌کارند. به گفته آنها در حالی که هزینه بذر را نقدا از کشاورزان دریافت می‌کند و تورم نهاده‌های کشاورزی و دستمزد کارگران نیز افزایش چشمگیری داشته است، کشت گندم و فروش آن به دولت، صرفه اقتصادی ندارد. به ویژه اگر زمین، اجاره‌ای باشد.

گندم نمی‌کاریم

«آخرین ساله که به دولت گندم میدم. سر کشاورز کلاه رفت.»

«گفتند واردات ارزون تر هست،منم کشت نمیکنم، از این به بعد هر کشتی قیمت داشت میریم سمتش.»

«اخه منی که زمین اجاره کردم چاه اجاره کردم با این قیمت من جوان چ گلی بگیرم سر شما … گندم بی گندم اگه مرد باشم اخرین سال.»

«دیگه گندم نمیکاریم.. سیب زمنی گزینه خوبیه! امسال اب ساعتی ۲۵۰هزار تومن، شخم هکتاری ۳تومن حالا اجاره زمین و کارگر روزی ۵۰۰تومن بماند، هزینه برداشت بماند، پول سم لیتری ۱۵۰۰میلیون و کود سفید دانه ای ۴۵۰تمن بماند، اصن نمیکاریم دیگه.»

«قانون در مورد خرید کشت تظمینی اینجوری توضیح داده که چنانچه کشاورز بازاری برای فروش محصوله تظمینی پیدا نکند دولت موظف به خریدان میباشد ولی شما به کشاورز اجازه فروش در دیگر بازارها را نمیدهید. ما دوست داریم گندممان را به کشور عراق با قیمت هر کیلو ۲۵هزار تومان بفروشیم چرا به مردم زور میگویید.»

«قبل فطریه صحبت از ۱۵ تومان و ۲۰ تومان بود فطریه روزه رو که گرفتن با قیمت ۲۰ تومن گندم دیگه نرخ افتاد ۱۱ و نیم . ای ول دمتون گرم.«

«با این کاری که امسال سر کشاورزای گندم کار آوردن اون هم بخاطر اینکه محصول دیم داشتیم عمرا اگه سال آینده ما کشاورزا گندم بکاریم بزار وارد کنن با قیمت سه برابر که اون موقع قدر کشاورزایی که اینقدر بشون ظلم کردن رو بدونن . سال آینده در راه است ان شالله دریغ از کشت یا دادن یه کیلو گندم به سیلو ها ضرری که کردیم برای هفت پشتمون کافیه.»

تجارت نیوز/

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید