چهارشنبه, ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-16
کد خبر: 35749 |
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۹:۱۹ |
ارسال به دوستان
پ

پیش‌بینی‌ها حاکی از رشد قیمت مس به ۱۱ دلار در هر تن در سال جاری میلادی است. آنچه تحقق این احتمال را تقویت می‌کند جریان قدرتمند عرضه و تقاضاست.

اقتصادسنج؛ قیمت مس در اواسط ۲۰۲۲ میلادی سقوط کرد و از بالای ۹ دلار به هفت دلار رسید. با این حال در نیمه دوم سال سیر بهای فلز سرخ صعودی شد. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند این جریان صعودی در سال جاری با شدت بیشتری ادامه یابد و قیمت مس در نیمه دوم ۲۰۲۳ تا۱۱ دلار در هر تن هم پیش برود.

بر اساس گزارش وب‌سایت ماینینگ، از اواخر دسامبر قیمت مس بار دیگر رشد خود را آغاز کرد و  بهای محموله مس برای تحویل در ماه مارس با ۱.۶ درصد افزایش در بازار کامکس نیویورک به ۸۳۸۲ دلار در هر تن رسید.

شماری از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند نرخ فلز سرخ تا ۱۱هزار دلار در هر تن در سال جاری میلادی هم برسد. این در حالی است که تضعیف رشد اقتصاد جهان به کاهش ۱۴ درصدی قیمت مس در سال گذشته انجامید.

رابرت مونتفسکو، کارشناس انگلیسی شرکت سادن‌فایننشال، در این باره می‌گوید: قیمت مس در ماه‌های امسال بالاتر از رقم کنونی خواهد رفت، اما برای وقوع این اتفاق نیاز به ایجاد محرک‌های اقتصادی قوی‌تری در چین در جایگاه بزرگ‌ترین مصرف‌کننده است. این اتفاق می‌تواند بازار فلز سرخ را گرم کند.

نمودار زیر افت‌ و‌خیز قیمت مس را در سال گذشته میلادی نشان می‌دهد و حاکی از آن است که نرخ این فلز در سال گذشته از حدود ۹۵۰۰ دلار آغاز شد، جریانی که در سه ماهه نخست نیز ادامه داشت. با این حال قیمت آن در ماه چهارم سال سیر نزولی گرفت و در اواسط ماه هفتم (جولای) تا ۷۰۰۰ دلار هم سقوط کرد.

قیمت مس

با این حال از آن زمان تا پایان سال، جریان قیمت مس با شیب کم صعودی بود و در حول و حوش ۸۳۰۰ دلار در هر تن سال را به پایان برد.

عرضه و تقاضا قوی است

پرویز امانیان، کارشناس بازار فلزات اساسی، گفت: شماری از کارشناسان اقتصاد سال جاری میلادی را آمیخته با رکود می‌دانند؛ این رکود برآمده از شرایط اقتصادهای بزرگ دنیا و بالا رفتن نرخ تورم در آنهاست.

وی افزود: آمریکا نرخ بهره را به طور مستمر بالا می‌برد، بازار املاک چین ۲۰۲۲ را در رکود گذراند و این سبب بدهکاری صاحبان کسب‌وکارهای فعال در بخش املاک چین شد. به این موارد باید تداوم جنگ روسیه و اوکراین را هم اضافه کرد.

این کارشناس ادامه داد: همه اینها بازار فلزات اساسی را از خود متاثر می‌کند، اما آنچه از اثر رکود پیش‌بینی‌شده بر بازار فلزات اساسی به‌ویژه مس کم می‌کند. تغییر مسیر جریان مصرف انرژی به انرژی‌های تجدیدپذیر است و آنچه به این اتفاق دامن می‌زند افزایش سرعت تولید خودروهای برقی است. بنابراین اگر در سال آینده چین همچنان با بحران اقتصادی درگیر باشد و تقاضای آن برای مس کاهش پیدا کند، انرژی‌های تجدیدپذیر تقاضا را در بازار تقویت می‌کند.

امانیان در ادامه به وضعیت عرضه مس در سال آینده میلادی پرداخت و گفت: افزون بر تقاضا راه‌اندازی معادن جدید در شیلی، چین، پرو و جمهوری دموکراتیک کنگو عرضه جهانی مس را تقویت می کند. بنابراین در نیمه دوم سال آینده میلادی در بازار مس شاهد رونق خواهیم بود و قیمت مس تا ۱۱ هزار دلار بالا خواهد رفت. چنانچه در اوایل سال جاری قیمت‌ها تا این میزان پیش رفته بود و این پیشرفت گویای این است که مس استعداد چنین رشد بهایی را دارد.

بازگشت قیمت مس به ۱۱ دلار

با این تفاسیر پیش‌بینی می‌شود بازار مس در سال جاری میلادی داغ و بالاترین قیمت آن ۱۱ دلار در هر تن باشد. این یعنی قیمت مس در سال آینده به نقطه‌ای می‌رسد که در اوایل سال جاری قرار داشت.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید